Felhasználási feltételek

Az oldal regisztrált vagy regisztráció nélküli használata jelen szabályzat kötelező érvényű elfogadásának minősül. A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a szabályzatot indoklás nélkül megváltoztassa. A szabályzat minden oldal alján megtalálható "Felhasználási feltételek" linkre kattintva érhető el.

A felhasználási feltételek szerves részét képezik az alábbi linkeken található dokumentumok is:

Az oldal működése

A szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a felkerült anyagok elérhetőségének biztosítása érdekében. Az esetleges hibákkal (oldal elérhetetlenség, adatbázis sérülés, illetéktelen használat stb.) és a szolgáltatás teljes vagy részleges megszűnésével kapcsolatos károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

Regisztráció

Az oldal egyes funkcióinak használatához regisztráció szükséges. A regisztrációhoz eldobható (csak néhány óráig élő) e-mail cím a gyakori visszaélések miatt nem használható. A Poet.hu adatvédelmi nyilatkozata az Adatvédelem menüpont alatt érhető el.

Tilos olyan regisztrációs adatok használata (ide értve a felhasználónevet és az adatlapon megadott adatokat), amely

 • Megtévesztő módon hasonlít más felhasználó, híres ember, közéleti személyiség, intézmény vagy szervezet nevére,
 • Trágár kifejezést tartalmaz,
 • Egyértelműen köthető egy már törölt felhasználónévhez.

Egy személy az oldalon legfeljebb egy aktív regisztrációval rendelkezhet. Egy gépről több felhasználó is regisztrálhat, ilyen esetben azonban tartózkodni kell minden olyan megnyilvánulástól, amely a toplista manipulálásának szándékára utalhat.

A felhasználónév utólagos megváltoztatására nincs mód. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az inaktív (több mint 2 éve nem használt) felhasználóneveket és az általuk feltöltött tartalmakat a törölje.

A fentiek figyelembevétele mellett felhasználónévként és egyéb adatként a valós név helyett lehetőség van becenéven vagy választott költői éven is szerepelni, akár felhasználóként, akár moderátorként.

A szolgáltató lehetőséget biztosít a beküldött tartalmak és a regisztráció törlésére, azonban a törölt tartalmak továbbra is fenn maradhatnak a Poet.hu-tól független keresőkben, archívumokban illetve tőlünk tartalmat átvevő oldalakon. A Poet.hu ezekkel az oldalakkal semmilyen kapcsolatban nem áll, és az általuk közölt tartalomért, illetve annak eltávolításáért semmilyen felelősség nem terheli. A Poet nem tudja garantálni a közölt tartalmak Internetről való végérvényes eltüntethetőségét, pusztán a Poet.hu oldalról való törlésért felel.

Kedvencnek jelölés

Az oldalon található verseket a regisztrált felhasználóink kedvencnek jelölhetik. Tilos a toplista manipulálására (kedvencnek jelölésre) más felhasználókat biztatni, velük összejátszani, vagy a toplistát más módon manipulálni. A kedvenc elrakás funkció használatával a felhasználó elfogadja, hogy ezeket a toplista kiszámítása során az oldalon történő aktivitása függvényében súlyozottan vehetjük figyelembe. A felhasználó elfogadja a rendszer működésének módját, és hogy a számítási algoritmus bármikor megváltozhat.

A versek felhasználása

Az oldalon található verseket a szerzők engedélyével tettük közzé. A versek többségének utánközléséhez a szerző engedélye szükséges, egyes versek azonban a szerző (és bizonyos esetekben a Poet) megjelölése mellett nonprofit céllal szabadon utánközölhetőek. Ezzel kapcsolatban a versek oldalán található bővebb információ. Bár az egyes versek szabadon felhasználhatóak lehetnek, az adatbázis gyűjteményes műnek minősül, melyet szerzői jog véd. Az oldalon található művek csak az egyes szerzők vagy a Poet.hu írásos engedélyével használhatóak fel más versgyűjtemény létrehozásához.

Üzenetküldés

Az oldal belső üzenetküldője segítségével csak személyre szóló üzeneteket szabad küldeni, reklámüzenetek kiküldésére nem használható. Reklámnak minősülnek azok az üzenetek is, amelyek a szerkesztőség külön engedélye nélkül több felhasználónak lettek kiküldve és honlapcímet tartalmaznak, akkor is, ha a küldőnek nem fűződik érdeke a honlap reklámozásához. Tilos olyan üzenet küldése, amely

 • Szerzői jogokat, személyiségi jogokat, adatvédelmi törvényeket sért,
 • Jogszabályba ütközik, vagy bűncselekményre, jogsértésre történő felhívást közöl,
 • Agresszív, személyeskedő, trágár, erotikus, rágalmazó, kötekedő, diszkrimináló vagy gyűlöletkeltő,
 • Piszkálódó, szándékosan egy vagy több személy idegesítése céljából lett írva,
 • Személyes levélből a küldő hozzájárulása nélkül idéz,
 • Nemzeti, etnikai, faji vagy vallási hovatartozás alapján hátrányosan megkülönböztető, illetve azt indokolatlanul firtató,
 • Politizál, szándékosan politikai álláspontot sejtet vagy firtat (ide értve a Trianonnal kapcsolatos hozzászólásokat is),
 • A Poet szabályzata, a moderátorok döntése ellen uszít vagy felkelést szít,
 • A fentieket megsértő tartalmú honlapra mutató linket tartalmaz.

A szolgáltató jogosult az üzenetek kiküldését külön értesítés nélkül megtagadni, valamint az elküldött üzeneteket 30 napig tárolni, és szabálysértés gyanúja esetén ellenőrizni.

Vitás helyzetek

Az oldalon a versek és a fórum moderálását önkéntes tagok végzik. A szolgáltató nem vállal felelősséget az önkéntesek munkájának hibátlanságáért, pontosságáért, illetve az ezzel kapcsolatos más problémákért, azonban utólagos bejelentést követően minden esetet kivizsgál, és megteszi a szükséges lépéseket. A szolgáltató és a felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. A felhasználó vállalja, hogy vitás esetekben a szolgáltatót e-mailben értesíti, aki 15 napon belül válaszol a felmerülő problémára. A felhasználó a szolgáltató döntését elfogadja, és önmagára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

Egyéb rendelkezések

Amennyiben a jelen szabályzat valamely része jogtalannak vagy érvénytelennek minősülne, a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét az nem érinti.

A felhasználási feltételek megsértése a hozzászólások vagy a felhasználónév külön figyelmeztetés nélküli törlésével, a hozzászólások időleges tiltásával, vagy az adott felhasználó IP cím, felhasználónév vagy egyéb egyedi jellemzők alapján történő részleges vagy teljes blokkolásával, illetve bizonyos szolgáltatások megtagadásával járhat. A kitiltott személyek csak a szolgáltató írásos engedélyével regisztrálhatnak újra az oldalra. A szolgáltató a szabálysértésektől függetlenül is fenntartja a jogot bármely felhasználó külön figyelmeztetés és indoklás nélküli törlésére vagy kitiltására.

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 9.