Szerző

Voodoo

Népszerűség: 403 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1706 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2014. július 3.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers utánközlése vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (77)

Voodoo

Hét pohár bor

Az elsőben még szépen csillog a remény,
A másodikban már csak a gyertyafény,
A harmadikban érzel valami déja vu-t,
A negyedik talán tényleg elűzi a mélabút,
Az ötödiknél még emlékszel, mi a neved,
A hatodik után már elveszíted józan eszed,
A hetedik után valahogy minden görbe,
Hamarosan megérkezik a nyolcadik törpe,
És vele a pillanat, amikor a film elszakad,
Utána csak reggel találod meg újra magad!

Orsi (Lanor), sajnos eltűnt a versed a blogodból...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Törölt tag2017. december 16. 02:07

Törölt hozzászólás.

Yasmin2015. április 2. 15:26

Szívet hagytam, köszönöm a mosolyt, amit versed az arcomra csalt!

Szeretettel: Bianka

Judit0062015. március 23. 11:59

Nagyon tetszik! Gratulálok!

Törölt tag2015. február 22. 16:39

Törölt hozzászólás.

DonQuijote2015. február 12. 02:25

Remek vers! Feltétlenül el kell olvasnom a többi alkotásodat is! :)

pete572015. január 16. 22:07

Ez nagyon jó! :)

Kotika2014. december 10. 20:35

Hát ez nagyon aranyos, nagyot mosolyogtunk párommal.

Radi2014. december 10. 20:15

Nagyon jó! Megmosolyogtam! Kedves Voodoo! Szeretettel, szívvel gratulálok humoros versedhez! Mostantól figyellek! Üdvözlettel: Attila

Reva012014. október 31. 16:53

Nagyon frappáns, tetszik :-))

WNOR2014. augusztus 26. 20:17

nagyon jóóóó! :) (figyellek)

gosivali2014. augusztus 14. 14:45

Örülök, hogy volt ma időm elidőzni Nálad :)

Matyi872014. július 27. 18:10

Ez igen! Jó humoros vers, melyet mosollyal olvastam arcomon. Gratulálok! FIgyelőmben vagy!
Üdvözlettel: Mátyás

azi-gazi-em2014. július 19. 20:17

Már tudok.

voodoo(szerző)2014. július 14. 19:21

@azi-gazi-em: tudsz titkot tartani Azi?? :)
@Andicsek: őőőőő.... hívták Lámpásnak ( A padlásban) és Csufinak, most nem ugrik be hol... de ő az (ez most saját idétlen idézetem) ''aki kimaradt abból a túlfűtött időszakból is, amikor a másik hét izmos, tesztoszterontól duzzadó bányász között lakott a kis dögös fekete csajszi... :) (Kivéve Szundit, mert ő végigaludta a forró éjszakákat is... )''... öööööö...lelellek! :)

Andicsek2014. július 14. 17:27

'' Hamarosan megérkezik a nyolcadik törpe, ''
..és Őt hogy hívják?.., sárga-bögre..,görbe-bögre..?
;-) Jó nagyon..,lett egy szép napom!

azi-gazi-em2014. július 13. 12:35

Azt hittem, tudod a kérdést.

voodoo(szerző)2014. július 12. 21:52

@azi-gazi-em:
http://www.youtube.com/watch?v=SgHXWbnDh 60

voodoo(szerző)2014. július 12. 21:52

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

azi-gazi-em2014. július 12. 21:47

???

voodoo(szerző)2014. július 12. 18:55

@azi-gazi-em: 42

azi-gazi-em2014. július 12. 17:56

Kedves Voodoo! Üdv a kockás abrosz mellett ülőnek! Örülök, hogy ennyi mindent olvastál, annak különösen, hogy hasonlóakat, vagy majdnem ugyanazt, ami engem is érdekel. A felsorolt irodalmi (inkább pszichológiai, filozófiai) élményeid közül egyedül Csáth Géza feküdte meg a gyomrom, akitől sikerült elsőnek egy észbontóan nyomasztó regényét kifognom (Apa és fia), így őróla a kezdetekkor lemondtam. A stoppos Utikalauzból hosszú ideig versenyt idéztünk kedvenc részleteket nagyobbik fiammal. Ö vett rá a könyv elolvasására és a családban elhíresült legendás humorérzéke okán rá is álltam, pedig akkor már elég rég óta regényeket nem olvastam. Ezt nem bántam meg. Sartre regényeit szinműveit is kedveltem és egy jó ideig előkelő helyet foglalt el érdeklődésemben Simone de Beauvoir nevű élettársa és az ő valamennyi írása, ami magyarul megjelent. (Beauvoir is egzisztencialista volt, materialista, és először kedvelte a pszichológiát, majd kiábrándult belőle, majd ismét visszakerült a pikszisébe.)
Nem szakmába vágó nálam a pszichológia, hanem egy életen át tartó szerelem, amelybe elsősorban önismereti témák iránti érdeklődésem vezérelt. (Ez nem gátol meg abban, hogy ne kifogásolnám, hogy a lélek fogalmát nem úgy értelmezi, ahogyan én elfogadnám, ill. nem is ismeri, vagyis többé kevésbé materialista.) Ez volt a problémám Sartre-ral is és ez Freuddal, akinek tanaiba és követőinek tanaiba szintén bele voltam hullva, mindaddig, amíg Junggal és számos követőjével meg nem ismerkedtem, aki végre eltérített kedvenc idealizmusom felé, kb. addigra, amikor magam is elhagytam a materialista világ szemléleten nyugvó hithű ateizmusomat.
Nem volt elég Isten csapása nekem a pszichológia, mellé még igen fiatalon a keleti filozófiákba is bele vetettem magam, (nem állítom, hogy a mélységeibe, mert az iker-szülött levegő jegyű, mindig fel- és szétszóródik, tehát sosem süllyed és merül mélyre, hanem a szerteágazás okán a felszínen marad.) Bizony....Voodoo, nagyon ráéreztél azzal a szivárvánnyal, egy szép színes ív az égen aztán megfoghatatlanul eltűnik, de azért a szemen át a lélekig tud hatolni. (Na, ez itt nem a jóga reklám helye volt, hanem a szivárványé, de erre magadtól is rájöhettél.) Visszatérve a jógához, 4o éve többé-kevésbé jógaéletmódot is folytatok, nem túl szigorút, (ezért nem is lett belőlem még Buddha) mindössze a jóga-kiváltotta harmónia szolgálja a legjobban az egészségemet. Esős napokon néha, pocsék verseket írok, de ez igazán kibírható. A grappát még hírből sem ismerem, de a cseresznye (gyümölcs formájában) még itt van az asztalomon, talán az idei utolsó, mert teljesen leérett. Végül is most sem tudom hová soroltad be magad. Egy gárdatiszti egyenruháját épp levetett egzisztencialistaként ülsz a kockás abroszú konyha asztal mellett? Is-is? Na, jól van! Elfogadom. (Az elfogadásnál amúgy sincs unalmasabb dolga egy pszichopatának) Kedves Voodoo! Jót beszélgettünk.
A jó beszédnek titka
tudja bácsi, néni,
kockás abrosz mellé
ide kell betérni!

voodoo(szerző)2014. július 11. 19:46

Kedves Azi, azért annyira nem bánom, hogy teleírtunk pár hasábot Katánál, mert legalább érzi a törődést. De tényleg jobb itt a boros versnél beszélgetni. Méreit idézni, és egyáltalán megemlíteni számomra két dolgot jelent: pszichológiai (esetleg szakpedagógusi végzettséget) vagy érdeklődést. Utóbbi izgalmasabb, mert akik csak beleszagolnak, megakadnak a külföldi zseniknél. Pedig micsoda magyar agyak tettek hozzá fantasztikus gondolatokat ehhez a viszonylag új, és mégis évezredek tudását felhasználó és újraértelmező fúziós tudományhoz... Mérei mellett Ranschburg Jenővel, Popper Péterrel, vagy a régiek közül a drogproblémái mellett vagy miatt zseni Csáth Gézával az élen, aki ugyan orvos volt, de erősen feszegette a pszichológia tudományának az 1800-as évek végén kialakuló határait. Azért éppen őket említem, mert sokat olvastam tőlük. Méreit is, és akkor nem feltétlenül az Ablak-Zsiráfra gondolok :)
Szóval ha egy nő Méreit idézi, akkor legalábbis alaposan meggondolom, hogy reagáljak. Egyébként Mérei nem kifejezetten az egzisztencialistát jelöli meg, hanem a gárdatisztet vagy a férfit, 'akivel éjjel a konyhában fekete címkés cseresznye mellett Heideggerről lehet beszélni. Sartre, Heidegger és Camus... ők jöhetnek. Egyszer, másodiknak megjelöltem az ELTE filozófia szakát, elsősorban Sartre miatt. A filozófia tudományának szerencséjére nem vettek fel, és az egzisztencialistákat is kinőttem valahogy. De Camus miatt olvastam később Proust-ot, és tőle Boris Vian már csak egy apró lépés volt. Hogy kerültek képbe a sci-fi klasszikusok, Asimov és Stanislaw Lem, azt már nem is akarom megérteni. Azt se kérdezd, mitől szeretem a Galaxis útikalauzt... :) Szóval, ok, inkább egzisztencialista, mint gárdatiszt, ha egyúttal önzőnek és nárcisztikusnak nem kell lennem. A konyhai csevej is ok, akár egész éjjel, a fekete címkés cseresznyéről megmaradt halvány emlékeimben az almaborral és kőbányai sörrel kapcsolatosak... Rövid italból az olasz szomszédság miatt a grappa az egyetlen, amit még ma is megkóstolok valami nagy lakoma után, (igen nem előtte), szóval a cseresznyepálinkával lehetnek gondjaim. Bár Mérei azt írta: ''fekete címkés cseresznye mellett beszélgetni'', ami nem jelenti egyértelműen, hogy meg is kellene inni... Szóval, kedves Azi: maradjunk a konyhai csevegésnél, ha levettem a gárdista egyenruhámat és valami kényelmesebb gúnyában (és kard nélkül) odaülök a kockás abrosz mellé... :)

voodoo(szerző)2014. július 11. 19:43

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

azi-gazi-em2014. július 11. 15:53

Kedves Voodoo! Idejöttem az oldaladra, hogy ne B. Kata oldalát tömörítsük privatizációs ügyünkkel. Költői kérdésedre adott válaszom a következő: nagyon is kedvelem, ha valaki a zivatar utáni szivárványról rám asszociál, mivel azt majdnem mindenki imádja, ha jobbnak minősítik, mint amilyen. Mérei Ferenc szerint kétféle nő van: l. unalmas, 2. pszichopata. Mivel én az uncsit választottam (bővebb választék hiányában), jól esik nekem a szivárvány. Szerinte férfi is csak kétféle van: l. gárdatiszt, 2. egzisztencialista. Melyikbe sorolnád magad? Úgy nem ér a játék, hogy egyikbe sem! (Amúgy is én már besoroltalak!)

1957052520122014. július 11. 15:43

Ezzel mint sokan mások, magam is lennék! Társasjáték közben köményes sajttal 4. pohárig a barátokkal igazán jó kikapcsolódás. A pohár mértéke nem a vödör. Szívvel olvastalak és köszönöm szépen, h meglátogattál , Irén

PiszarEva2014. július 11. 11:31

Vicces vagy! első olvasásra, elképzeltem na ezt lejátsszuk.Tudod, hogy igazán átéljem, de gyáva voltam hozzá, vagy józan nagyon. A filmszakadásig ne menjen senki azt gondolom, mert a saját agyába térképmódosítást csinál, és az egy cseppet nem vicces. Egy baráti partin egy két pohárka szükséges is. Küldök egy pohárral, egészségedre, az én tisztem, hogy adtam. Gratulálok Éva

kreativ552014. július 11. 10:27

Köszönöm kedves Voodoo, hogy megtudtam mi is következik a hetedik pohárka nedű után. Én szegény fejem, eddig csak a reményig jutottam el.
Nagyon tetszett a versed!!!! Szeretettel viszem: Ági

voodoo(szerző)2014. július 9. 21:22

@t.buga:
Hello Gábor, épp Levinek írtam, hogy egyszer le kellene ülni, megbeszélni az élet nagy dolgait. A bor (vagy más ital, meg minden más is) legyen az én gondom. A törpének meg üresen hagyunk egy helyet :)))
@Mirana:
Kedves Margó, örömmel láttalak!
@kistenkes:
Tanár úr kérem, én ...na jó, hagyjuk a pedagógus vonalat, rossza asszociáció, volt néhány alkoholproblémás tanárom és pedagógus barátom is, stresszoldásra épp nem jó... Szóval Frici bátyám, köszönöm megtisztelő figyelmedet!
@fejosfranciska:
Kedves Francseszka! Mint azt korábban írtam, szerintem még az egyébként ártalmatlan dolgok is megárthatnak, ha túlzásba visszük, az ártalmasak legtöbbje pedig mértékkel nem árthat. Véletlenül sem akartam azt sugallni, hogy valaki igya végig ezeket a stációkat... :) Köszönöm, hogy itt voltál, mindig jó kedvem lesz a bejegyzésedtől.
@BenG:
BenG... az életben annyi szomorúság ér minket, néha lazítani kell. Rengeteg jó kedvű írásom, bejegyzésem tanúsítja, hogy alapvetően vidám a természetem, csak az elmúlt időszak kicsit felőrölt. Jól esett kicsit kocsmázni veletek! Jó, hogy láttalak itt!
@1008: Szia Zsu, köszönöm, és remélem jól vagy.... :)

voodoo(szerző)2014. július 9. 21:13

@3:
Egészségedre Ibolya! :) És köszönöm!
@Symonka:
Köszi az idézetet Zsuzsi, örömmel láttalak az asztalomnál. :)
@Meroni:
Szia Roni, köszönöm, hogy olvastál!
@roland.v:
Hello Roland, megyek ''hozzád'' én is, ha leírtam a válaszokat. És köszi!
@lukacsleopold:
majd egyszer remélem összejön egy ilyen este... ha nem is vonalszakadásig... :) Kösz, hogy olvasol...
@Meshuggah:
Köszönöm a figyelmedet Mariann! Természetesen a tó mellé nem mennék le a harmadik után... még akkor sem, ha
''felette szentjánosbogarak,
apró mécseseket gyújtanak...''
@maki6767:
Megtisztelő a figyelmed Laci, köszönöm!

10082014. július 9. 21:06

Nagyon jól levezetted, tetszett

Gratulálok! Zsu

voodoo(szerző)2014. július 9. 20:58

@Ametisz: Szia Timi, már leírtam, de nem leszek rest: inkább a visszatartó hatásra mentem rá, mint arra, hogy mindenki össze akarjon futni a törpével. Lehet, hogy ez kicsit se sikerült? :)

BenG2014. július 9. 10:12

Igazi komikus alkotás,
valódi kocsmavers! :)
Gratulálok, nagyon jó!
Beni

fejosfranciska2014. július 8. 20:43

Kedves Voodoo!

Aranyos,bájos ez a vers-én sajnos a vadabbik oldalát élem napi szinten...így kicsit más szemmel olvastam,de akkor is a szívembe lopta magát.
Szeretettel gratulálok egy antialkoholista lelki mosolyával.

Francseszka

kistenkes2014. július 8. 20:09

Kellemes téma a bor itt a poeton is, jól sikerült, gratulálok Frici

Mirana2014. július 7. 20:14

Nagy mosolygással olvastalak.Gratulálok:Margó

t.buga2014. július 7. 20:04

Hát ez egyszerűen remek! Borozgatni támadt kedvem. Nagyon tetszik a versed, szívvel gratulálok!

maki67672014. július 7. 18:03

Nagyon igaz, szép versedhez gratulálok szívvel és tisztelettel:László

Meshuggah2014. július 7. 09:41

Ez egy igazi bor dal.:) Szomjazva olvastam.

lukacsleopold2014. július 6. 23:10

Ismerős! :)

roland.v2014. július 6. 17:34

Nagyszerű vers!!
Gratulálok!

Roland

Meroni2014. július 6. 15:46

:) Nagyon jó! Remek összesítésedhez szívből gratulálok! Roni

Symonka2014. július 5. 22:06

''Szeretem a szomjat, mely nagyokat kortyol''. (Idézet tőlem, bocs!) hát, erre gondoltam... X pohár... Versedhez szívvel gratulálok! Zsuzsa

32014. július 5. 20:45

Nagyszerű, igaz versedhez gratulálok ! Ibolya

Ametisz2014. július 5. 20:22

:)))))) ezt aztán jól kitöltögetted!:))))) Nem semmi gondolatmenet! Tökéletes kivitelezés, cseles megoldások :))) a bort is szeretem...első pohár stádiumig... versed pedig szuper!!! Nagy gratula!

voodoo(szerző)2014. július 5. 15:11

@M.Laurens: üdv az asztalnál Miklós, rajtam ne múljon a jó kedved! Köszönöm, hogy benéztél! :)

voodoo(szerző)2014. július 5. 15:10

@ODDS: a természetes, csípőből tüzelő versek mesterétől jól esik a dicsérő szó. Kazal eszméletlen (...), egy füst alatt megnéztem pálinkafőzési tanácsait is... :) Attól tartok, hogy ha nem robbantanám fel a konyhát és sikerülne valami pálinkát összeütni, akkor verset biztos nem írnék róla (nem emlékeznék)... :)

voodoo(szerző)2014. július 5. 15:04

@jocker: Ferikém, bármikor feltűnsz itt, vigyorgok, még ha sírnivaló is a kedvem. Most mondjuk éppen nem az volt, szóval egyenesről könnyebb volt felfelé görbítened a számat... Köszönöm!

voodoo(szerző)2014. július 5. 15:03

@asztalos-sly: jól hát! Még szép! :)

M.Laurens2014. július 5. 14:09

:)) Remek műűűűűűűűűű !!
Igazi Voodoo bor, nem holmi kannás lőre.
Szívet hagyok érte! / Miklós /

ODDS2014. július 5. 09:18

Nagyon tetszett! (Kazal László tudományos borkóstolását juttatta eszembe.)
http://www.youtube.com/watch?v=tu-cWQ5po 9M

jocker2014. július 4. 21:08

Egyszerűen nagyszerű, roppant jó lett!
Őszinte tisztelettel, kalapemeléssel, elismeréssel: vivát, vivát, vivát!
jocker/Kíber/Feri

asztalos-sly2014. július 4. 18:04

A lényeg hogy jól vagy a többi nem érdekes!-Tomi.

voodoo(szerző)2014. július 4. 16:21

@Mona74: Szia Mona, az ilyen falusi folklór néptáncegyüttesről és artistákról az jut eszembe, hogy egyszer Rómából mentem haza kocsival, még nem volt autópálya végig, és valahol Vas megyében egy kis falu közepén (éjjel kettő lehetett) valami X-edik érzékkel rájöttem, hogy valami van előttem az úton... Kb. két centire álltam meg a delikvensektől. Merev részeg kocsmaakrobaták voltak, akik elfáradtak a söröspohár szkanderben, és mivel hűvös nyári éjszaka volt, de az aszfalt még jó meleg, kifeküdtek megpihenni a közben már rég bezárt k.hivatal elé... Alig tudtam őket lerángatni az árokba. Ha mondjuk egy kamion jár arra, akkor a három cimbora alulról szagolta volna a búzavirágot a temetőben.... :)
@asztalos-sly: Hát Tomi, ez így sikerült... rapid poháremelgetés után, gyors siker, viszont hosszú józanodás... :) Örültem... :)
@azi-gazi-em: áááá Azi, nem neked szólt a Szundi, hanem a törpés alkoholszondán ő az alsó, zéró szint... Tényleg kedvesek a hozzászólók, meg minden, de dics helyett már szívesen mennék kicsit a tengerhez fürödni. Minden nyáron hosszú heteket töltöttünk lent, már hosszú évek óta, idén... kicsit más ez a nyár... :( .... és egyébként ha elolvasod, amit most írtam pár bejegyzésre, kiderül, hogy abszolút társasági ivó vagyok... nem lógok ki a sorból, de azért külön azért nem iszom egy kortyot sem, hogy lépést tartsak a többiekkel... A szimpátia pedig (ugye tudod?) kölcsönös! :)

Dellamama2014. július 4. 16:08

Azért is jó nem elsietni a versedhez a hozzászólást, mert közben megszületnek a remek vélemények és értékelések, amik magukban is igen jól elszórakoztatnak, amellett, vagy leginkább versedet dicsérendő én is beállok a sorba!
Remek, és gratulálok: Maria

voodoo(szerző)2014. július 4. 16:05

@rapista: Kedves Pista bátyám, megtisztelő a figyelmed! @gypodor: no problem Gyuri! Nálam az ivás nem ital kérdése, hanem a hangulatomé. És vannak sörös, vannak viszkis, gintonikos és pezsgős napok, esték is. Hangulatomnak megfelelően... Egyedül viszont nagyon ritkán iszom, egyébként is inkább csak a társaság miatt, főleg vacsora közben és után... Olasz területen élek, ezek a népek esznek, isznak, élnek... és szinte még nem is láttam részeget... vagy ha igen, az is külföldi volt... Köszönöm, hogy olvastál, megtisztelsz, mint mindig!
@lakovics: Nem vagyok én sem nagy szakértő, profi búvár sem, hogy rendszeresen azt kutassam, mi van a pohár fenekén. Viszont ha eszem, nincs annyi alkohol, amennyi megárthatna. Próbáltam, ezért nem is erőltetem... különben is szeretek észnél lenni... :)

azi-gazi-em2014. július 4. 15:45

Kedves Voodoo! Ha van választásom, nem veszem magamra a Szundiságot, mivel nagyon is éber vagyok. A közúti ellenőrzés vihetne már kis életet a munkájába bizonyára, de nekem az is nyóc, mert több okból sem csíphetnének fülön, így nem élvezhetem szerető fújtatásukat. (Láb-buszosként meg nem fújok nekik.) Mivel jó a versed, jók a hozzászólások is, remélem jól szórakozol és fürdesz a ''dics''-ben. Vidám , bortól böjtös napokat kíván a Téged kedvelő: Azi

asztalos-sly2014. július 4. 15:22

Rövid de Klasz!!-Szívem Voodoo neked!-Tomi.

Mona742014. július 4. 11:09

Ahogy az ''Indulni kell'' c. Somló dal is szól: ''Nekem a törpe is nyolc''
Hát az a helyzet, hogy én még sosem jutottam el eddig a szintnek még csak a közelébe sem, de aktív szemlélője vagyok az évente több alkalommal a falusi ''szórakoztatási központból'' hazafelé tartó tudatmódosításon átesett polgároknak. Olykor az aktív tornagyakorlatoknak (kézenállás az árokban, láb fölfelé), vagy a keringőnek az elsőbbségadás-kötelező táblával, de előfordul, hogy egyesek előszeretettel hallgatják a föld szívének dobogását, szoros egyetértésben a vízszintes helyzetben található biciklivel. Már csak azt várom, mikor borul virágba a villanypózna a sok ''öntözéstől''.

Remek vers! Imádom!

lakovics2014. július 4. 10:16

Egyszer hallottam erről egy nagyon találó meghatározást én is, hogy mi történik az emberrel minden egyes pohár alkohol elfogyaszása után. Az a gond,hogy már nem emlékszem rá teljesen. Valahogy így kezdődött :
'' Az első pohár italt az ember issza meg, a második pohár italt az ital issza meg... ''
Szívvel!
Erzsi

gypodor2014. július 4. 09:48

Kedves, humoros: elképzeltem korsó sörrel! Én ugyanis sörös vagyok.! Szívet hagyva gratulálok. Gyuri

voodoo(szerző)2014. július 4. 08:42

@palko64: Na akkor még egyszer nekifutok.... Blogbeli bejegyzésemet mégsem másolom ide, inkább csak linket hagyok hozzá... nem mintha ott nem lenne ugyanaz, de így legalább a stílus látszata fennmarad... :)
http://blog.poet.hu/graspingwhispers/a-n yolcadik-torpe

Még egy-két szó a vers alatti megjegyzésről... ezt a pár sort egyik alkotótársunk, Lanor (Orsi) versére írtam válaszul (koccintásul) egy furcsa éjszakán, de mégis csak másnap délben került fel a blogomba. Hogy miért csak akkor? Kérdezzétek a törpétől... :) Orsi verse azóta eltűnt a blogjából, ő maga is kicsit ... :(

Ja, mielőtt elfelejtem: mivel nekem minden zene, ez most a megunhatatlan, elnyűhetetlen rck'n roll.... abból is egy régóta a lábamban élő ritmus... Johny (Red) és a Jailbirds témába vágó remeke, a ''Too much wine''...

http://www.youtube.com/watch?v=VCS_EM5Uw Es

Ebben a számban ugyan másképp jutnak el a törpéhez (óránként rögzítve kinek mennyire volt too much a bor... de a vége és a lényeg ugyanaz. Na akkor aki bújt, aki nem, még1x egészségetekre! :)

rapista2014. július 4. 08:36

Szellemes!

voodoo(szerző)2014. július 4. 08:32

@giziszalay: Köszönöm Gizi, gyere máskor is... ne csak koccintani! :)
@Evanna: ha belegondolok, a legjobb választás egy romantikus léleknek... Örültem Neked!
@pauleve55: nem is baj Évi, az a törpe épp olyan, mint a másik hét, majd elmeséljük... :))
@cucedli: bármikor Kati, alapvetően nem vagyok annyira búval bélelt, mint aminek látszom néha.... :)
@Zsuzsa-Amriswil: hát persze, hogy itt... Örültem Neked Zsuzsa, most mosolygunk egy kicsit... :)
@Napsugar0607: Anita, mindig öröm, ha itt látlak. Köszönöm!
@Dram: pont így András! Megtiszteltél... köszönöm!
@maxika: Albi, először ''Prostit!''-nak olvastam.... De az egy másik vers... :)
@Ernest: Őrni, te is amolyan régi vágású lánglelkű lovag vagy, márpedig a lovagok időnként azért lelazultak kicsit.... Szóval egészségedre barátom!
és... @palko64: Palkó! Kicsit korábban behoztam amit a blogomban írtam neked a bejegyzésedre. Azt hiszem kicsit megcenzúrázva most inkább idehozom majd még egyszer... (és köszönöm!) De előbb még a mostaniról pár szót... Igen, nagyon fontos a mértékletesség és a stílus. Az első nem egyszerű, soakn vagyunk itt a Poet-en is, akik írásainkkal bizonyítjuk, hogy az átlagembernél sokkal érzékenyebbek vagyunk. Vagy más szóval sokkal szenvedélyesebbek. És a szenvedély könnyen elragadja az embert, a mértékletesség rovására is... Ennek ellenére, vagy épp ezért nagyon-nagyon ritkán lépek át határokat és például találkozom törpékkel, mert épp elég nekem az a démonsereg is, ami időnként bor nélkül is körbevesz éjjelente... És persze a stílus. Na igen, ahogy szokták mondani, élni és meghalni is tudni kell... + hogy a stílus maga az ember. Ebből annyi biztos még csak, hogy élek-halok az Életért...

Ernest2014. július 4. 04:21

:D Nagyon klassz, bravó!
Üdv : Őrni

maxika2014. július 3. 22:56

Prosit!
Akarom mondani: Pazar!
Albert

Dram2014. július 3. 22:33

Remek sorok, vagy inkább paharak harapnivaló itókával. Ahogy emelgetted a poharakat,- éreztem a feszültség nő, ''a helyzet fokozódik'' a törpék sokasodnak,- mire beáll a filmszakadás... Humor...Barátság...,- szóval remek. Tisztelettel gratulálok; András.

palko642014. július 3. 22:32

Kedves Woodoo!
Látom sokan élvezték, ahogy nyílt színen kortyolgattál...:)
Szigorúan a jó ízlés (a borok és a humoros önirónia terén is) mentén történő, iddogálást választva. Mint legendás nagyivók ivadéka - és huszonévesen oly sokszor magam is e tudományos kutatás robotosa -, magam is sokra értékelem a finom eleganciával kortyolgatott mértékletességet, bár van, hogy körülöttem többen eljutnak egészen Hófehérkéig, vagy akár Hókuszpókig is. Tetszik e finom eleganciával megírt versed, és a kifejezésmódod egyébként is. Mint tudjuk: A stílus, maga az ember. Neked pediglen van stílusod.
Barátsággal: Palkó

Napsugar06072014. július 3. 22:11

Derűs koktél:)

Zsuzsa-Amriswil2014. július 3. 21:16

Itt vagyok ám én is :))))

Kedves versednél itt marad a szívem :))

Zsuzsa

Törölt tag2014. július 3. 21:13

Törölt hozzászólás.

pauleve552014. július 3. 21:09

Ajjaj, én már az elsőnél kidőltem... :-))

voodoo(szerző)2014. július 3. 20:50

Na azért ez mégis belefér: felsorolom, akik itt jártak, küldöm az ajándékpoharakat, a Poet-es monogramokkal. :)

Voodoo: Egy pohár mámor

@Vargazlajos: @csorbimeli: @Hati: @Faramir: @kterezia: @dufmar: @molnarne: @dr.vegha: @Golo: @szalokisanyi1: @emonye: @Bianca: @noheb: @varkonyi.zsuzsa: @19580808: @1970: @kicsikincsem: @Clare: @dvihallyne45: @adamne: @uzelmanjanos956: @anci-ani: @Mia36: @barnaby: @Mesiko-szan: @donmaci: @jocker: @oroszlan17: @eferesz: @Kicsikinga: @bakonyiili: @church73: @Sea_Miller: @hmbt: @Sida: Kedves Klára, örülök, hogy idetaláltál Te is! és.... @jusziko: 1 gésa szakét igyon! :)
@azi-gazi-em: Azi....a törpe-alkoholszint milyen lenne szondában a közutakon? Jó estéééét kivááánok, kö-zúti ellen őőőrzés! ....Na most leheljen a törpe alakú szondára... 0 tolerancia, de Szundi még belefér... ő gyanú felett áll, nem iszik, alszik... )

Evanna2014. július 3. 20:45

Pont hét?
Akkor én a másodikat választom - olyan szép a gyertyafény...
Szívvel gratulálok!
Evanna

giziszalay2014. július 3. 20:35

Na,akkor emelem poharam erre a jó versedre.
Gratulálok: Gizi

Mesiko-szan2014. július 3. 20:25

Nagyon ott van ez a versed is. Egészségedre!

voodoo(szerző)2014. július 3. 20:24

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

voodoo(szerző)2014. július 3. 20:21

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

donmaci2014. július 3. 20:18

Rossz napjaimon elolvasom nagyon ász versedet és mindjárt jobb színben látom a világot! Szívvel gratulálok! Józsi

noheb2014. július 3. 20:15

Nem először olvasom és még sokszor fogom olvasgatni!
Nagyon, de nagyon tetszik!!!
:-)
Gratulálok!!!
Mária

uzelmanjanos9562014. július 3. 19:57

Remek versedhez ,szívvel és egy pohár egri borral gratulálok:János

anci-ani2014. július 3. 18:21

Remek humoros versed fenomenális!!!
Reggel....de hol? Lehet, hogy nem találsz haza!!! :))))
Nagyszerű humoros versedhez szívvel gratulálok: Anci

Mia362014. július 3. 18:21

Az elsőnél érzelmes sorokat vártam,
Az ötödiknél már láttam, más idők járnak.

A hetedik után - mikor végére értem....
alig vártam, hogy gratuláljak N(é)ked!
/Bocsánat/ :) - Szívvel!

barnaby2014. július 3. 17:57

...persze hogy józanul...hét pohárral az igazi vörösborból, már padló...Gratulálok versedhez, tetszett.ÜdvözöllekB:)

Sida2014. július 3. 17:56

Tetszett, de le merném fogadni, hogy szín józanul írtad! Becsípve nem lehet ilyen szépen összehozni.
Klára

varkonyi.zsuzsa2014. július 3. 17:53

Tetszett jópofa,humoros versed. Szívet hagyva gratulálok! Zsuzsa

195808082014. július 3. 17:15

Hú ez igen talán megálok egy pohárnál.
De versed így is részegítő.
Örömmel olvastam üdv Eszter
Persze a szív is jár .

19702014. július 3. 16:39

Megcáfolhatatlan!:-)

kicsikincsem2014. július 3. 16:31

Még nem ittam alkoholt életemben,/Lehet ez is egy betegség/ :)
de talán egyszer kipróbálom :) Jó kis humoros versedhez gratulálok!
Üdv: Icus

Törölt tag2014. július 3. 15:10

Törölt hozzászólás.

dvihallyne452014. július 3. 15:04

Nagyszerű,humoros versedhez szeretettel és szívvel gratulálok! Saci

adamne2014. július 3. 15:00

Kedves,vidám,humoros vers,nagyon tetszik,és nagyon jól
versbe szedted.Csak gratulálhatok egy szívecskével. Manyi

jusziko2014. július 3. 14:50

Ez tényleg így van :))
Rá is kívántam, na nem 7-re csak mondjuk 1 finom pohár rozéra :)
Elkortyolgatom mellé a versedet!

jocker2014. július 3. 14:33

Különleges, ahogy egy banális hétköznapi témáról írtál!
Roppant ügyes munka, nagyon átjött és olvasni fölöttébb kellemes volt.
Jól beterítettél a humoroddal! 5*
Őszinte tisztelettel, elismeréssel, poétaöleléssel csak gratulálni tudok: jocker/Kíber/Feri

oroszlan172014. július 3. 14:21

Tetszett ez a remek vers!
Gratulálok: Ica

eferesz2014. július 3. 14:08

RÉSZEGÍTŐ!
:)
Nagyon jó!

Kicsikinga2014. július 3. 14:01

''Hamarosan megérkezik a nyolcadik törpe,''

Jaj! Könnyezeve nevetek!

bakonyiili2014. július 3. 13:27

Kedves Voodoo!
Különleges témát választottál - hát nem tudom, még nem volt benne részem - de nagyon jól megírtad! Humoros, férfias versedet jó volt olvasni,
nagyszerű sorok. Gratulálok! Ili

church732014. július 3. 12:56

Már többször láttam, ..azt a nyolcadikat.. Rusnya jószág.., visz mindent..:)
Bár, nem kifejezetten vagyok boros, átéltem versed!! Nagy gratulám!!

Bianca2014. július 3. 12:45

Gratulalok, ez tokeletes ! Kedves, humoros, feludules olvasni! Sok szeretettel, Bianca

emonye2014. július 3. 12:38

Derűs soraidhoz gratulálok!

szalokisanyi12014. július 3. 12:12

Ezen tárgykörben, gazdag személyes tapasztalattal rendelkezem. Tulajdon képen, nemhivatalos szakértőnek is nevezhetem magam. Ennek fényében kijelentem!

A vers remek!!! Gratulálok!

:-))

Golo2014. július 3. 12:08

Ötletes, vidám hangulatú versed jó volt olvasni.
Szívvel és szeretettel gratulálok: Radmila

dr.vegha2014. július 3. 11:32

Voodoo! Ettől ''behaltam'' :) :) :) Én már 8-nál járok.. ki is vagyok én? Mit is csinálok? És főleg, ki az a Voodoo? :) :) Tudom már: NAGY KEDVENC !!!! Attila

molnarne2014. július 3. 11:22

A legjobb dolog amit tehetünk józannak maradni, abból baj nem lehet, nagyon jól megírtad a versed, szívvel gratulálok

dufmar2014. július 3. 11:22

Nagyon érzékletes leírás,gratulálok.

kterezia2014. július 3. 10:56

Jópofa versed saját tapasztalat? Nekem még csak a mélabú határáig sikerült eljutni.

Faramir2014. július 3. 10:53

Legalább minőségi bort ittál? Nagyon nem mindegy :)) Nyolcadik törpe?...még jó hogy nem a nyolcadik utas :))
Szellemes versedhez gratulálok.
Üdv: Feri

Hati2014. július 3. 10:51

Jó vers lett. Az ilyen boros vers ritkaság a poet-en. A humor kategória is okés, de én idő kategoriát választottam volna, mert minden idő kérdése, hogy mennyi időbe telik az embernek eljutni a filmszakadásig.(persze csak tegyük fel :D ) egyszóval: Gratula!

Attila.

csorbimeli2014. július 3. 10:46

Kedves Voodoo! Jól sikerült humoros versed megmosolyogtatott! Bár, őszintén megvalva egy pici keserűséget véltem felfedezni. De biztos csak rosszul érzékeltem!
Én egy picit máshogy emlékszem a törpék által kiváltott érzésekre, és hogy 8-an lennének... :)) Gratulálok versedhez! Szép napot! Melinda

Vargazlajos2014. július 3. 10:44

Erős bor lehet...
VZL

azi-gazi-em2014. július 3. 10:34

Kedves Voodoo! A hét pohár hitelesnek tűnő történetét (élményét) még nem sikerült eddig megtapasztalnom, így hálás vagyok az infóért. Nagyon szellemesnek, ötletesnek tartom versedet, egy remek kivitelezésben. Csak az ötödik pohárig tudlak elképzelni, amikor még tudod, hogy Te Voodoo vagy és megőrzöd emberi méltóságodat. A nyolcadik törpét szerintem Te is csak másokon megtapasztalva ismered. Vagy tévedek? (Ha indiszkrét a kérdés, engedd el a füled mellett.) Valójában mindent célszerű megtapasztalni az életben egyszer-kétszer. Én sajnos a hét poharas kalandomat életem végére hagytam, így most veszélybe is került. Szerintem a Poetesek ezentúl az ittasság mértékét törpékben mérik majd. (Tudod, amikor négy törpésen jöttél haza...) Nagy szeretettel olvastam versedet...sajnos, csak 0 törpés állapotban. Nagy baráti ölelés Azitól

Törölt tag2014. július 3. 10:32

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2014. július 3. 10:28

Törölt hozzászólás.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom