Szerző

Hevesi László

Életkor: 72 év
Népszerűség: 22 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 453 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2016. február 9.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers utánközlése vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

rojamsomat, 1 láthatatlan tagunk

Hevesi László

Az Iroda lom orra

Az Iroda lom (nagy) orra
rászokott a vörösborra.
Először csak tágult a cimpája,
mikor más a dugót cincálta
kifelé a setét zöld palackból.
Majd a füle is kettéáll a hangra,
ha a dugó hangos csuklását hallja,
midőn az elhagyja az őt szorító nyakat.
Később a kíváncsisága egyre nőtt,
mint amikor kinézel egy csinos nőt
magadnak, és elképzeled, milyen az íze.
De lévén igényes, ehhez a poharak dísze
kellett, mert akármilyen pohárból jó bort
nem iszik, és elveri mindenkin a port,
ki a nemes nedűt nem tiszteli,
bort is vizes pohárból ízleli.
Kitöltötte hát a borát a csinos pohárba,
mormolta halkan: Milyen vagy, Badarka?
Lévén az magát kellető, tüzes és bódító,
lett a vörös borából állandó hódító.
Így színesedett az idők folyamán az Iroda lom orra,
mert a szaglószerv függő lett, és rászokott a finom borra.

Az "Iroda lom" nem hibás írás, így külön írva értelmezendő!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


rojamsomat2016. február 11. 08:36

Tetszik remek lett!!
Gratulálok!!
Szívvel,,,Tamás

Merlot(szerző)2016. február 10. 17:06

Köszönöm.
Igazán jó kedvemben írtam. :)

donmaci2016. február 9. 22:33

Mosolygós szívvel gratulálok nagyon jó versedhez: Józsi

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom