Szerző
Ross Satyr

Ross Satyr

Népszerűség: 260 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 536 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2017. október 5.
A vers helyenként a szerző szándéka szerint nem követi a magyar helyesírás szabályait.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers nonprofit céllal, a szerző és a Poet.hu megjelölésével szabadon átdolgozható.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (30)

Keress pénzt online kérdések megválaszolásával! (x)

Ross Satyr

Halál-szünet

Szonett

Malőr érte ma a Halált:
kaszájában hibát talált.
Nyele szálkás, éle rozsdás:
nem használt a véle-mosdás.
Úgy tervezte, gyorsan kész lesz:
nyelet cserél, pengét élez.
Puhább tölgyet fenyő követ,
de nem talált fenőkövet;
pedig, ha a kasza csorba,
nem állhat a csatasorba.
Ijedtében összerezzen,
megy, hogy újat besszerezzen.

Zárva volt a kaszabolt,
aznap így nem kaszabolt.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Schmidt_Aladar2017. október 26. 20:46

Igen elnézést, a téma és a háló már engem is kimerített, csak most volt egy kis időhaladékom. Köszönöm, élveztem a szójátékokat Veled.:)

Ross(szerző)2017. október 26. 18:53

@Schmidt_Aladar: Mivel a haladásnak csak emberi mércével van pozitív és negatív iránya, hadd kezdjem a végén: meglátogattam a hivatkozott Vizimuri verset (amely a cím hangzását megcáfolva nem japán), és azonnal két meglepetésben is részesültem: egyrészt említve vagyok a szöveg alatti ajánlásban, másrészt rátaláltam az akkori reagálásomra is. Utóbbi olyasmit sejtet, hogy volt a versnek előtörténete is. Szerencsére időközben elfelejtettem a versedet, így aztán másodszor is visszafogottan derülhettem rajta. Azóta már visszakászálódtam a padlóról a dolgozószékemre, és előre derülök, milyen jót fogok majd harmadszor is derülni, amikor majd meg is értem a poénokat (ez persze vicc, derültség a karzaton, éljen Rákosi).

A halló nevű hibridet én is ismerem, legalábbis fiatalkori változatban: csikóhalként. Ja, és volt régen a hírhedt körúti KFC helyén egy Halló nevű bár, a bűzhödt kapitalizmus erotikus mocskában hemperegni kívánó (és ezt megfizetni is képes) reakciósok számára. Úgy hírlett, hogy elég sikamlós műsora volt.

Élveztem és köszönöm a témában kifejtett gondolatokat, a hosszan tartó lábatlankodást, de azt gondolom, ideje új vizekre evezni...

Schmidt_Aladar2017. október 25. 08:37

Kedves Hal Adó Leíró! (továbbiakban: HAL megtisztelésem jeléül)
Nos tájékozottságod a mi területünkön megkérdőjelezhetetlen (itt nem is teszem ki ezt: ?). Hál'Istennek van időm válaszolni, mert a halászok éppen sztrájkolnak, és megvizsgálva hálójukat abban semmi kivetnivalót nem találtak. Ennek következtében főleg angol nyelvterületen a halak égnek a vágytól ficánkolni, jelszavuk világos: hal on! (persze ez sem jött volna létre, ha nincs a Cetelem) Itt ez éppen kapóra jön mert közeleg a halkanok és halkancák csendes, remélt nászünnepe a halloween. Bár nem csütör tökre esik, de ez így is hallatlanul jónak ígérkezik. Esztelen sok szikra várható ennek eredményeként, még ha kakukkhal is. Ki nem halunk az (is) már biztos velünk! Igazi Vizimuri (https://www.poet.hu/vers/62179) lesz a régi idők emlékére!:)
Na már, nagyon belegabalyodtam a saját halánT-com is kidobott a hálózatból, így megúszom a pokoli hosszú befejezést:
helló itt volt egy Halló!:)

Ross(szerző)2017. október 25. 00:08

@Schmidt_Aladar: Mindenek előtt, megtisztelő a terjedelmes észrevétel-koszorú. Kicsit a szokottnál több időt kellett rá fordítanom, hosszabb időt töltöttem el ugyanis német nyelvterületen. Halléban voltam (vagy -ben?), ahol egy koncertet próbáltam meg élvezni, ám sajnos hallhatatlan volt. A következőket ajánlom szíves figyelmedbe:

1. Egyetlen halkannak sem kell szinglinek maradnia: meg kell keresnie a hozzá illő halkancát.
2. Bizonyára értesültél a világra szóló vízirégészeti leletről: egy kőkorszaki halállkapcsot találtak a Dnyepr medrében. Arra következtettek belőle, hogy nem lett volna ott honos a piránha, ha fordított lett volna az áramlás iránha.
3. A parton is leltek egyet, ennek meg az őskori halak fokozatosan kialakuló vízuszonya lehetett az oka.
4. Az ember megjelenése nem tett jót a halaknak, azon a területen gyorsan kihaltak (az ide vágó angol megfogalmazással: fish finish). Most meg egy új fenyegetéssel kell megküzdeniük: a világ-hálóval. Ezt jól kifogták!
5. A kihalás következtében a barlangi éttermekben szegényesebb lett az étlap. A vendég betelefonált és megkérdezte: ''Akadnak még kopoltyúk ott?'' Azt felelték: ''Azok nem, de kapol tyúkot!''

Tudom, hogy a fent ismertetett ténykörülmények alaposan megrengethetik a Hal-adásba vetett hitedet, de kérlek, ezért ne rám pikkely!

Ross(szerző)2017. október 24. 23:51

@Olga75: Tetszik ez az olvasat, kedves Olga! Majd megtanulja, hogy a munkaeszközeinek karbantartása nem hanyagolható el következmények nélkül. Csak hát... attól tartok, hogy az utolsó szó alighanem az övé lesz. Majd egyszer.

Schmidt_Aladar2017. október 24. 20:48

Kedves Hal Adó Leíró!
Előre bocsátom, kettős látásban szenvedek a verses szóvégi l betűkre, és a halak nevében beszélek, mintegy halkan, ahogy szokták a fiúk a vízben. Meg nem bocsájtom, hogy olvasatomban, az állunkban szünet lenne, nem tudunk ilyenről, csak esetleg a durva hal ászok tevékenysége folytán nem lehet folytonos. Haladóbb gondolkodás lenne nem gúnyolódni velünk. A hal adás-vétel, függ a külalakunktól és így ez némileg hitelrontás a halállra. Csak halpénzünk van, az kevés bármilyen plasztikai műtétre, akkor is ha az az igazi halállunk megcsúfolása lenne. Némileg csökkenti a vers élét, hogy nagybetűvel írta, (persze hát a mi tulajdonunk) így azért nem tátoghatom, hogy Ross Szat ír. Ne tekintse soraimat bántásnak, azt is uszonyhegyen írtam, és a gondolatok mögött is csak egy Hal áll. Végül ez is csak egy víza latti hal adás. (a kopoltyúm is belerezgett a nevetésbe, amennyiben lát ilyet a vízen az a verse által keltett hullám) ha ott éppen az enyém lenne, tekintse ezt az első halotti beszédnek...:) ..egyébként az állunkban nincs kasza, de mindegy csuka legyek, ha értem a verslábait, a haladó leírás viszont érdekelne…

Olga752017. október 12. 10:19

Kérem szépen így lehet a halálból gúnyt űzni! :-) Jól tetted! Tetszett! :-)

Ross(szerző)2017. október 12. 10:12

@tzoldav: Köszönöm. Ritkán sül fel ez a címszereplő, meg kellett örökítenem.

tzoldav2017. október 12. 03:41

Remeklésedhez gratulálok!

Ross(szerző)2017. október 9. 19:48

@GreyMouse: Köszönöm a gratulációt és a lényegre törő felvetést. Néhány évvel ezelőtt az interneten egy átfogó tanulmány látott napvilágot arról, hogy vajon mekkora sebességgel kell közlekednie a Mikulásnak, hogy egyetlen éjszaka alatt - figyelembe véve az időzónákat is - minden kiscsizmát telepakolhasson. Nos, igazad van: nem a Mikulás az egyetlen ''egyszemélyes szolgáltató''... És neki nincs 364 napja a fáradalmai kipihenésére.

GreyMouse2017. október 9. 19:17

Kedves Ross!

Egy ilyen fontos ''szakmában'' egy nap kiesése hatalmas gondokat okoz a határidős munkák teljesítésében. Gondolom az azt követő túlóra után hősünk halálosan fáradt lett. Gratulálok mosolyt keltő alkotásodhoz.
Tisztelettel: GéeM.

Ross(szerző)2017. október 8. 09:11

@marakod: Egyetértek. Aligha vitatható, hogy a Természet ésszerűen működik.

Ross(szerző)2017. október 8. 09:09

@iliesrenata: Köszönöm. Valamikor, a kezdet kezdetén, a Teremtő nem egyedeket, hanem fajokat teremtett - ez a címszereplő viszont egyedeket küld vissza a Semmibe.

marakod2017. október 7. 23:43

Pedig bizony nagy szükség van a mindennapi kaszabolásra.

iliesrenata2017. október 7. 22:02

:D jó lett.

Ross(szerző)2017. október 7. 00:37

@m.falvay: Hát, Miki, valóban szabadjára engedted a képzeletedet. De valaki már megelőzhetett azzal az izomsorvasztóval: ha hinni lehet az ábrázolásoknak, már csontig lesorvadtak az izmai. A jelenlegi törvények pedig inkább akadályozzák a korai nyugdíjazást, semmint ösztönöznék. Marad a sarokkötözés, szabadságolás vagy eltávozásra engedélyezés, felmentés. Igenám, de a 7/24 üzemmenetet akkor is biztosítani kell... Köszönöm az ötletadó olvasást!

Ross(szerző)2017. október 7. 00:32

@Marcsy: Örülök, kedves Marcsy, hogy így találod.

m.falvay2017. október 6. 22:06

Kedves Ross humoros versed ötletek tárházát nyitotta agyamban :
néha el lehetne küldeni szabadságra
meglehetne fertőzni valami izom sorvasztó vírussal
hátra lehetne kötni a sarkát
érdemei elismerése mellett munkája alól fel lehetne menteni
törvény írhatná elő korai nyugdíjazását
stb , usw , itd , etc
Ennyi ma estére ...
Szívvel olvastalak Miki

Marcsy2017. október 6. 15:38

Nagyon jó!

Ross(szerző)2017. október 6. 09:44

@Elise: Köszönöm a gratulációt. Alighanem minden témából lehet viccet csinálni (viszont talán nem mindegyikből szabad). Ez a címszereplő nem igazán érdemelt többet tizennégy sornál.

Ross(szerző)2017. október 6. 09:43

@szalokisanyi1: @Motta: Köszönöm, hogy kifejeztétek a tetszést.

Elise2017. október 5. 22:34

Nincs annál szebb, mint amikor a halálból is viccet lehet csinálni! Szívet küldve gratulálok humoros versedhez!
Elise

Motta2017. október 5. 22:11

Jó ez a halál szünet.
Szívvel olvastalak
Motta

szalokisanyi12017. október 5. 21:06

Remek.

Ross(szerző)2017. október 5. 20:32

@nefelejcs: Köszönöm. A mögötte levő hosszú évezredek alatt kicsit elbízta magát, elhanyagolta eszközei karbantartását vagy idejében való lecserélését. Csak hét az ő esetében felmentés aligha van, késleltetés is ritkán...

Ross(szerző)2017. október 5. 20:29

@Zsuzsa0302: @kevelin: Köszönöm. Tiszta szerencse, hogy még mindig az ósdi eszközeit használja. Ha átváltana grízre, akkor hiába lenne zárva a darabolt, találna módot a ...

kevelin2017. október 5. 19:54

De jó zárva volt a kaszabolt így nem kaszabolt. Szîvem küldöm

nefelejcs2017. október 5. 19:53

Na, végre egyszer kudarcba fulladt a terve!
Jó volt olvasni róla ilyen remek ''előadásban''.
Gratulálok!
Anikó

Zsuzsa03022017. október 5. 18:46

Remek humorral megírt alkotás!
Szívvel olvastam! Zsuzsa

Ross(szerző)2017. október 5. 18:17

@gypodor: Örülök, Gyuri, ha így látod. Ugyanakkor remélem, hogy az a ''csatasor'' ugyanúgy csak egy bevett riporteri sablon, mint a fociban az ''egyszemélyes sorfal''. Ebből a figurából egy is bőven elég!

Ross(szerző)2017. október 5. 18:15

@Sanci1218: Találó összefoglalás, köszönöm! Remélem, arra a napra nem írt ki magának honoráriumot.

gypodor2017. október 5. 17:56

Nem csalódtam ma sem benned
a jó cím alá volt még mit tenned
Nem esett a szonetten sem csorba
remek sorok álltak csatasorba!
Nagy szívvel
Gyuri

Sanci12182017. október 5. 17:54

Lám a halálnak is lehetnek peches napjai
Mosollyal hagyok itt szivet:
Sanci

Ross(szerző)2017. október 5. 17:54

@1970: Köszönöm, kedves régi kolléga! Örülök a megfogalmazásnak. Ha valaki most kezdene bele a rímfaragásba, az alábbi kellékeket javaslom használni:
- lágy, puha, rugalmas szöveg
- éles, edzett, rugalmas kés
- szilárd, vastag, kis lyukméretű acélszövet kesztyű
- végtelen befogadóképességű szemétláda
A humor kellékei? Talán majd egy következő válaszban...

19702017. október 5. 16:58

Mestere vagy a rímfaragásnak! És szeretem a humorodat is!:-)
Gratulálok!

Ross(szerző)2017. október 5. 15:49

Bocs, javítom az előző beírásomat: Szerintem az utóbbi (olvasás) meglehetősen lényeges ahhoz, hogy az előbbi (írás) el- és befogadható legyen.

Merluccius2017. október 5. 15:30

@Ross: A labdák pedig már csak ilyenek...

Ross(szerző)2017. október 5. 15:17

@Merluccius: Szerintem az utóbbi (olvasás) meglehetősen lényeges ahhoz, hogy az utóbbi (írás) el- és befogadható legyen.

Merluccius2017. október 5. 14:31

@Ross: Hiába, nem csak írni, olvasni is tudsz! ;-)
M.

Ross(szerző)2017. október 5. 13:42

@JohanAlexander: Köszönöm, telitalálat! Ez volt az a két szövegrész (na, talán még a véle-mosdás), amely legelőször megszületett, és amely köré már csak a tölteléket kellett ledarálni.

JohanAlexander2017. október 5. 13:39

''Ijedtében összerezzen,
megy, hogy újat besszerezzen.

Zárva volt a kaszabolt,
aznap így nem kaszabolt.''

Nagyon tetszett!!!
Nagy szívet hagyok!

Ross(szerző)2017. október 5. 13:27

@feri57: @amalina: Köszönöm. És akkor egy kis háttér: ezt a szöveget valahol egy fiókomban elrejtve találtam, alig valamit alakítottam rajta.

amalina2017. október 5. 13:14

Jó!:)

feri572017. október 5. 13:13

Remek humoros versedhez
Szeretettel gratulálok.

Feri

Ross(szerző)2017. október 5. 13:08

@stapi: ... és ami talán megkoronázhatná: egy sólet! Köszönöm.

Ross(szerző)2017. október 5. 13:07

@Merluccius: Kedvelem a szellemes reagálásaidat. Most ráadásul a visszafogottságot is van indokom kedvelni, mert az az első sorod bizony magasra dobta a labdát...

Ross(szerző)2017. október 5. 13:06

@ereri: @sosjudit: @Springfoot: @Metta: Köszönöm mindannyiotoknak a jól eső magasztaló szavakat!

Metta2017. október 5. 12:40

Nagyon jó!
Szívvel!
Margit

stapi2017. október 5. 12:37

Szonett shawnett... Ó de jó lett! Khhh... Khhh...

Springfoot2017. október 5. 12:05

(4) Haláli :D Grat.! :)

Merluccius2017. október 5. 11:25

Ma nem élezi a kaszát
elénekli a magány dalát.

Poet-társam jókat ír,
kinek neve: Ross Satyr!

Gratulálok!
Merluccius

sosjudit2017. október 5. 10:48

Remek versedért szívet hagyok

ereri2017. október 5. 10:44

Pech... Klassz versikéd mellé nagy szívem teszem szeretettel: E. E.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom