Szerző

Kustra Ferenc

Népszerűség: 1373 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 836 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2017. október 23.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (44)

Kustra Ferenc

Én Uram!

Aznap reggel mi, magyarok nagy napra ébredtünk,
De még senki nem tudta, hogy ez lesz az ünnepünk.
Szívünkben az október huszonharmadika
Nagy nap volt, és marad is, mint jelkép; rabiga.

Uram! Add, hogy konzervatívok maradjunk,
Liberalizmus elkerülje udvarunk.
Uram! Add, hogy keresztény szellem maradjon,
Ezer éves államunk, állam maradjon.

Ó, Uram! Fényes tekinteted vesd le ránk,
Bízunk, hogy akkor sikeres jövő vár ránk.
Ó, Uram! Világítsd meg a gondolatunk,
Tudjuk meg azt, hogy mi jó és mit akarunk.

Én Uram! Adj valami jelet, hogy tudjuk,
Most melyik irányba folytatódhat harcunk.
Én Uram! Kérlek, támogasd a harcunkat,
Hogy később ne kelljen takarni arcunkat.

Vecsés, 2009. október 12.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


jocker(szerző)2017. november 4. 11:17

@Locoen:
Locoen kérlek, köszönöm a válaszod!

Locoen2017. október 29. 20:39

@jocker: Kedves Ferenc barátom!

Köszönöm szépen számomra nagyra értékelt, bensőmet tisztelettel, melegséggel és jóleső érzéssel eltöltő, érző, értő precíz, választékos és emberi válaszodat! Nem szeretek senkit sem zargatni, rámenősnek lenni, hiszen hiszek az elfogadás, a tolerancia erejében. Viszont azt is szeretem, ha minden tisztázva van, ha őszintén, emberi módon, egymást építve kommunikálunk le bizonyos témaköröket, akár kényesebbeket is. Ezeken ildomos és tudatos átlendülni. Ha valami számomra nem kerek, én nem csak itt, hanem a való életben is rákérdezek.

Hidd el: én abszolúte nem vagyok a külsőségek embere. Nálam sosem a külső dominál, hanem a belbecs értéke, legyen ez a tétel, frázis bármennyire is sablonos már. Azért kérdeztem csupán rá, mivel érdekelt a válaszod: foglalkoztatott a miért. Mert ami homályba burkolódzik, azt szeretem megfejteni. Szeretem tudni, hogy mi motiválja a másikat, mit érezhet, amikor úgy cselekszik, ahogy. Mert minél több miértet tudsz, annál jobban és tisztábban érzed és érted a másikat szándékát, gondolatiságát és érzelmi világát. És akit számomra értékes, fontos egyénnek tartok, nos: ott ez csak hatványozódik :)! Ezért szeretem, ha valaki őszinte, megnyílik, ha kérdezem, és olykor nem dacol az ego-val, ha esetlegesen egy tükröt állítok. Így már mindent értek, és köszönöm neked :)! Számomra a közösség, Ti vagytok a fontosak, a prioritást ti élvezitek, nem egy generált piros dobogás. Amúgy sem vagyok a szív rajongója, hiszen számomra a szív az aggyal egyetemben az ember alapvető és legfontosabb funkcióiért felelős szerv. Nem ez, hanem a lélek a fontos. Ezért sem használom azt a kifejezést, hogy: „Szívből gratulálok”. És ezt ezért is igyekszem másoknak elmondani. Lélekből teszem meg. Tudod, ez is a materialista felfogás okán alakult ki szerintem. Az ember empirikusabb lény inkább, így az érzékszerveinek hisz, és attól fél, ami az érzékelésen túli: ami transzcendentális. Szívből könnyebb köszönteni, kívánni, hiszen kézzel is fogható, anyag, viszont a lélek a mi dimenziónkon túlmutat. Ezért azért ecseteltem csak, hogy lásd, mennyire is számít ez nekem. Persze valamennyire igen, nem vitatom, de csupán többed rangú. gesztusnak jóleső, vetít is valamit előre, de ahogyan te is írtad: a szó, az írott kifejezés meghatároz! Nem hiába mondják, hogy a toll nagyobb fegyver a kardnál.

Szóval konklúzióként köszönök neked újfent mindent, és természetesen az ambivalenciám már a múlté :)! Igazából csupán költői elszólás volt, hangosan elmélkedés. Gratulálok, és igaz, hogy én nem vagyok, és vélhetően nem is leszek azon az úton jártas, ahol te biztosan értékadóan és emberin tevékenykedtél, nos: nagyon magas fokú és kimunkált az ön- és emberismeretem, nem is beszélve a megérzéseimről és a szenzitív lényemről. Sokat éltem, tapasztaltam már ennyi idősen, sokan el sem hinnék, szóval jómagam is érzek nagyon sok mindent, akárcsak pár szóból is, és az élet bebizonyította, hogy nem igazán tévedek.

Vigyázz nagyon magadra, hass, alkoss, gyarapíts: s a poet közössége (is) fényre derül :)!

Barátsággal, meghajlással, tisztelettel!

Locoen

Locoen2017. október 29. 20:38

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

jocker(szerző)2017. október 29. 18:11

@Locoen:
Tamás kérlek, annyira érezni, hogy szívből szóltál, hogy én majd' elérzékenyültem!
Ebből végül is is összefoglalva egybe, az a következtetés vonható le, hogy egyet gondolunk, egyformán gondoljuk és, ha a hazáról van szó, akkor nem számítanak a kor-osztályok! Végül is a hazáért bármi meghalhat...
Az, hogy hiszünk igenis sokat számít! De, hogy vannak, akik meg közben a haza ellen cselekednek az már nem megbocsátható, soha és semmikor!
LE VELÜK!
Az olvasói aktivitásodat ezennel le is osztályozom = 5*.

Az én Jenei nagypapám, mint huszár, 1915.-ben részt vett a Monarchia egyetlen győztes csatájában Oroszország ellen, Galíciában! Sokat mesélt! 82 évesen halt meg és végig, igazi magyar huszár volt! Nekem ő a fő példaképem, őt nem feledhetem, 1962. -óta sem!
De, ez a rothadt, liberális világ... jó, hogy szegény nem érte meg...

Tudod, én egyébként, nem hiszek annyira csak egy szívecske erejében! Az írásba adott hozzászólás, az igen, abból sok mindent le lehet szűrni, főleg ha, valakit az ember évek óta olvas...
A múltkor nem írtam le precízen: én csak a hazafias verseket jelzem a szívecskével, de ami nem jó valamiért, ott még azt sem.
Így is 600 táján járok!
Már majdnem 60.000 hozzászólást írtam. Mit érnék vele, ha 30.000 szívecske már ki lenne osztva?
Kérlek a szívecske kérdést nálam kapcsold ki! Ezért tilos csüggedned és figyeld, hogy mit írok!
Én mint volt bűnügyi nyomozó (És már az is maradok, amíg élek...) kijelentem, hogy itt a poeton nincs nagyobb bizonyíték, mint egy írásba adott vélemény...!
Akkor, ugye remélhetem, hogy a ''némi ambivalencia'', teljesen a múlté?
Azért mert a szívecskéseimnek a fő alappillére a hazaszeretet, még a sokrétű érdeklődésem és versszeretetem fennáll. Nem csak a hazafias verseket szeretem, de csak azokat jutalmazok! Tudod kérlek, már a 600 -t sincs időm, energiám, folyton olvasgatni...
Ha, a lélek nem is, a test már ebben a korban kíméletre szorul!

Köszönöm, hogy lélekből gratuláltál is, és a legfelsőbb fokú méltatásodat is, meg nemkülönben a jövőre vonatkozó jókívánságodat is!
Poétaöleléssel: üdvözöllek:
jocker/Kíber/Feri

Locoen2017. október 29. 17:23

Nagyon szép, felemelő, lelket pallérozó és megható himnusz, sirám egy szebb és élhetőbb jövőért, értékelendő és tisztelendő szellemiséggel, biztatással és nemes akarással, telve sok szeretettel, jóindulatúsággal, emberséggel, alázattal, tisztasággal, önzetlenséggel és őszinteséggel, végig precíz formában. Lélekből gratulálok művedhez, kedves Ferenc!

Kölcsey nemes lelkét is melegséggel töltenék el nagyívű soraid. Példás és követendő hazaszeretet, tisztelendő és megható hazaféltés, és úgy en bloc: ima egy tisztább világért! Bárcsak minden magyar ilyen dalia, talpig becsületes patrióta lenne, és nem lennének gondok szeretett és megtépázott honunkban. De ügyesen rávilágítasz arra a sorok között, hogy sajnos sok minden nem csupán rajtunk múlik... Vannak más erők is, de egy sem vetekedhet az Éggel! Balgák azok, akik azt hiszik: Istenné válhatnak. Nagyon remélem, veled imádkozva, hogy sirámod meghallgattatik. És miért ne lenne így? Csupán össze kellene fogni, hinni és tenni! Nem hiába az amúgy nagyon is mély, örökbecsű tétel: ''Hass, alkoss, gyarapíts...'' Nem elég remélni, tenni is szükséges.

Ferenc barátom! Köszönöm az értő, érző és részletes válaszodat még a korábbi versednél, ami a szívecskék kérdésemre érkezett. Megértelek maximálisan, viszont keletkezett bennem némi ambivalencia... Azért, mivel azt írtad, hogy csak azon verseket jelölöd kedvencnek, amelyekhez szeretnél is visszatérni, és amelyeknek fő alappillére a hazaszeretet. Nos, azért remélem, hogy tetszenek az alkotásaim :). Remélem nem szükséges csüggednem, mert azt érzem, hogy szereted azt, ahogyan írok. Persze a szív csupán egy jóleső gesztus, félre ne érts, és nekem messze nem ez számít, hanem a lényetek, és ezt már korábban is írtam neked :).

Sok sikert kívánok a továbbiakban, értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

jocker(szerző)2017. október 29. 16:16

@meszaroslajos60:
Lajos kérlek, mindig öröm nekem a látogatásod!
Köszönöm, hogy itt is voltál, és, hogy szeretettel olvastál.

meszaroslajos602017. október 29. 16:13

Hazafias versedet szeretettel olvastam, Lajos.

jocker(szerző)2017. október 27. 16:35

@kicsikincsem:
Icus kedves, örömöm, hogy itt is voltál.
Köszönöm, hogy szívvel gratuláltál is.

jocker(szerző)2017. október 27. 16:34

@Nichi-ya:
Nikoletta kedves, köszönöm az elismerő szavaidat, valamint, hogy sok szeretettel, szívvel gratuláltál.

jocker(szerző)2017. október 27. 16:33

@Gaborovics:
Gabesz kérlek, jó, hogy voltál és köszönöm a gratulációdat, valamint az elismerésedet is.

kicsikincsem2017. október 27. 16:22

Szívvel gratulálok a fohászhoz.
Ilona

Nichi-ya2017. október 27. 15:47

Nagyszerű, hazafias alkotásodhoz sok szeretettel, szívvel gratulálok.

Gaborovics2017. október 27. 14:13

Gratulálok kiváló versedhez!

Gabi

jocker(szerző)2017. október 25. 16:33

@jozsefsoltcsosz:
Józsi kérlek, örülök a hozzászólásodnak, teljesen egyetértek!
Köszönöm a szívet.

jocker(szerző)2017. október 25. 16:32

@donmaci:
Józsi kérlek, örömöm, hogy olvastál és köszönöm a ''remek'' minősítést.
Külön köszönöm, hogy szívvel gratuláltál is.

jozsefsoltcsosz2017. október 25. 12:29

Elveink, eszméink csak stabil közgondolkodással, szilárd hittel/reménykedéssel élnek tovább. Szívvel jelzem.- Üdv. Józsi

donmaci2017. október 24. 20:39

Remek hazafias versedhez szívvel gratulálok: Józsi

jocker(szerző)2017. október 24. 20:35

@Evanna:
Evanna kedves, örülök a látogatásodnak és az elismerésednek.
Köszönöm, hogy szívvel gratuláltál.

Evanna2017. október 24. 19:56

Szép emlékezés és jövőbe tekintés.
Szívvel gratulálok!
Evanna

jocker(szerző)2017. október 24. 19:10

@feri57:
Kedves, Ferenc Druszám!
Köszönöm az elismerésedet, valamint, hogy szívvel olvastál.

jocker(szerző)2017. október 24. 19:08

@M.Laurens:
Miklós kérlek, jólesett a látogatásod, az elismerésed. A szíves gratulációdat meg köszönöm.

M.Laurens2017. október 24. 18:48

Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok!
/ Miklós /

feri572017. október 24. 18:37

Hazafias versedhez Ferenc
Szívvel olvastam.

Feri

jocker(szerző)2017. október 24. 15:49

@adamne:
Manyi kedves, örülök, hogy voltál, hogy tetszett!
Köszönöm, hogy szívet hagytál, nagy szeretettel és nemkülönben, hogy gratuláltál is.

adamne2017. október 24. 15:39

Nagyon szép és megható ünnepi versednél szívet hagyok
nagy szeretettel. Gratulálok:Manyi

jocker(szerző)2017. október 24. 15:04

@J.Teca:
Teca kedves, örülök a látogatásodnak.
Köszönöm az elismerésedet és jólesett , hogy a művem szíved szerint szólt.
Köszönöm, hogy gratuláltál is, szívvel, szeretettel.

J.Teca2017. október 24. 14:54

Kedves Ferenc! Nagyon szép imádság, amit írtál! Szívem szerint szól!
Gratulálok szívvel, szeretettel:J.Teca (Jeney Terézia)

jocker(szerző)2017. október 24. 14:51

@SzaipIstvanne:
Erzsi kérlek, nem késtél le sehonnan, a problémakör régebben áll fent és még fog is egy ideig.
Igen, jól látod és igazad van, hogy a konkrét 23. -a az első versszak. Azonban a dolgok összefüggnek, így gondoltam, hogy tán' nem lesz rossz mégsem... A mi kor-osztályunk életét figyelembe véve, az első folyamodványa a többi... Így aztán mégis összefügg. Most egy újabb '56 -ért, messze nem aktuális esdni.
Köszönöm a látogatásodat, hogy szívvel olvastál és itt egy picike-csepp gondolatod sem merült föl!

jocker(szerző)2017. október 24. 14:45

@gypodor:
Gyuri kérlek az egy mondatoddal, elmondtál mindent és felvetettél minden létező kétséget is. Minden benne a rövid hozzászólásodban...
És igen, tökéletesen egyetértünk és a korunk okán, múltismereti anyaggal, bővel felruházva, már egyformám kételkedünk is...
Én azért tudom a választ, de annyira nem publikus, hogy ide le is írjam. Ásványok nézegetése közben precízen meg tudnánk beszélni...
Köszönöm a látogatásodat és a véleményedet!

jocker(szerző)2017. október 24. 14:41

@schvalmrozsa:
Rózsa kedves, igen örülök, hogy volt és, hogy sikerült kiemelni valót is találnod! Köszönöm, hogy e szerint egyetértünk!
Örülök, hogy tetszett és köszönöm, hogy szívvel, szeretettel gratuláltál.

SzaipIstvanne2017. október 24. 14:29

Kedves Ferenc, kicsit kesve erkeztem. Tobbszor elolvastam a verset. Tobb keres elhangzik a versben, vegulis ugy erzem okt. 23-i megemlekezes az elso versszak. Igaz ma is es akkor is helytallok voltak ezek a keresek. Szivvel olvastam, a felesleges gondolataimert elnezest kerek.

gypodor2017. október 24. 11:53

''Most melyik irányba folytatódhat harcunk.'' ?????? Jó kérdés!
Gyuri

schvalmrozsa2017. október 24. 10:11

''Uram! Add, hogy konzervatívok maradjunk,
Liberalizmus elkerülje udvarunk.
Uram! Add, hogy keresztény szellem maradjon,
Ezer éves államunk, állam maradjon.''
Szívvel, szeretettel gratulálok! Rózsa

jocker(szerző)2017. október 24. 10:00

@JohanAlexander:
JánosSándor, köszönöm, hogy olvastál és, hogy főhajtással gratuláltál is.

jocker(szerző)2017. október 24. 10:00

@SAROLTA55:
Sarolta kedves, Nekem mindig öröm a látogatásod.
Köszönöm az egyetértő véleményedet és jó, hogy sikerült kiemelni valót is találnod. Úgy legyen!
Köszönöm, hogy főhajtással, az emlékező szívedet hagytad itt.

jocker(szerző)2017. október 24. 09:58

@Metta:
Margit kedves örülök a látogatásodnak.
Köszönöm, hogy szívvel és szeretettel olvastad a nagyszerűnek talál művemet.

jocker(szerző)2017. október 24. 09:56

@orok.szerelem55:
Margitusin kedves, örömöm, hogy itt jártál és az is, hogy sikerült kiemelni valóra találnod.
Köszönöm, hogy szívből, elismeréssel és tisztelettel gratuláltál, meg külön a ''remek'' minősítést.

jocker(szerző)2017. október 24. 09:54

@lenartanna:
Anna kedves, örülök, hogy meghatónak találtad és köszönöm, hogy szívet hagytál.

jocker(szerző)2017. október 24. 09:53

@Dram:
András kérlek, nagy örömöm, hogy tetszett és köszönöm, hogy szívet is hagytál.

JohanAlexander2017. október 24. 09:33

Ferenc, főhajtással gratulálok hazafias
versedhez!

SAROLTA552017. október 23. 22:45

Tisztelet a hősöknek,köszönet soraidért !
Kedves Ferenc,remélem az Úr meghallgassa nagyon szép és igazságos kérésed.
''Én Uram! Kérlek, támogasd a harcunkat,
Hogy később ne kelljen takarni arcunkat.''
Főhajtással, emlékező szívemet hagytam soraidnál:
Sarolta

Metta2017. október 23. 22:22

Kedves Feri!
Szívvel,szeretettel olvastam nagyszerű versedet.
Margit

orok.szerelem552017. október 23. 22:06

Kedves Feri!
Hazafias hangulatú fohászod szívvel, szeretettel olvastam.
,,Uram! Add, hogy keresztény szellem maradjon,
Ezer éves államunk, állam maradjon.''
Szívből, elismeréssel, tisztelettel gratulálok remek versedhez!
Poétaszívvel, szeretettel: Margit

lenartanna2017. október 23. 21:32

Megható ünnepi versednél szívet hagytam, kedves Ferenc!

Dram2017. október 23. 20:25

Szép sorsversedhez szívet
hagyok üdvözlettel; András.

jocker(szerző)2017. október 23. 20:22

@merleg66:
Gábor kérlek itt, most bírásba adom, hogy egyetértünk.
Az, hogy a magyarázóban vannak különbségek nem számítanak, mert más emberek vagyunk, a légyeget viszont megtudjuk így is ragadni és beazonosítani!
Bár Európa politikusai között volna ekkora egyetértés. Akkor nem barnulna el és nem sárgulna el, csak a fák levele...
Nagy örömöm, hogy egy ilyen jól gondolkodó embernek a poéta társa lehetek!

jocker(szerző)2017. október 23. 20:16

@Mary05:
Marika kedves, köszönöm a látogatásodat és hogy gratuláltál.
Külön köszönöm, hogy szívvel, szeretettel olvastál.

jocker(szerző)2017. október 23. 20:15

@Zseraldina:
Zseraldina kedves, köszönöm, hogy szívvel olvastál és, hogy gratuláltál.
Mindig örömöm a látogatásod...

Mary052017. október 23. 20:14

Gratulálok kedves Ferenc !
Szívvel,szeretettel olvastam versed.Marika

jocker(szerző)2017. október 23. 20:13

@NoemiEniko:
Noémi Enikő, az életben mindent áthat a politika, így a találkozást nem tudjuk elkerülni és még rád is állandóan hatással van...
Én ebben a műben egy betűnyi politikát nem írtam!!! Minek, ha a mondanivalómat enélkül is megtudtam írni. A magyar nyelv kifejező és én csak, kihasználtam ezt!
Köszönöm az elismerésedet, valamint,m hogy nagy szívvel és még nagyobb szeretettel gratuláltál.

merleg662017. október 23. 20:10

@jocker: ...egyetértek veled, hogy a szabadság soha nem keverhető össze a szabadossággal. De vannak szabadon választott lehetőségek: házasság, gyermek, hit stb és vannak kényszerű külső körülmények: munkahely, gazdag és szegény, vakhit és túlbuzgóság, jellemtelenség, hazugság stb. A baj ott kezdődik, hogy mindkettőben mindez megtalálható. Az ókori görögország demokráciája is csak a görögökre szólt és nem azokra akik rabszolgaként, vagy munkásként más nemzetekből élték ott az életüket szabadon választott vagy kényszer hatása alatt. Mindig minden csak árnyalatnyi különbségeken múlik. De sem a liberalizmus, sem a konzervativizmus nem kezelhető szitokszóként, hiszen mindegyiknek meg vannak a maga értékei, csak élni kellene velük nem visszaélni. Köszönöm szépen a minősítésed.

Ha egyszer személyesen találkozunk, a szóda nem maradhat el... annak ellenére, hogy szerintem ugyanazt mondjuk csak másképp...:)))

Zseraldina2017. október 23. 20:03

Szívvel olvastalak. Gratulálok!

NoemiEniko2017. október 23. 20:02

Politizálni nem szeretnék,de sok minden itt leírtakban egyetértek.Keresztényként hiszem és remélem,hogy keserű sorsunk jóra fordul,mert
,,Szenvedtünk már eleget,,.
Igaz és mély értékekkel felruházott versedhez nagy szívvel és még nagyobb szeretettel gratulálok!
Szívvel Noémi Enikő

jocker(szerző)2017. október 23. 19:57

@merleg66:
Gábor kérlek, remek, sőt pazar a hozzászólásod, kifejezetten élvezettel olvastam, így az olvasói aktivitásodat le is osztályozom = 5*
Egyetértek az eszmefuttatásoddal egy pont kivételével. Én azt gondolom és -végül is- arról írtam, hogy a konzervativizmus éppen hogy jobb a liberalizmus. Az, biztos , hogy nem létezik, mert az emberek világa alkalmatlan az egyenlőségre, alkalmatlan az együttműködésre és olyan mint szabadság egyáltalán nem létezik, sem az egyénnek, sem a társadalmat alkotó tömegnek! Az egyén, hogyan lehetne szabad, amikor az őt állandóan körülvevő körülmények határozzák meg a létét? Ha családos, akkor az, ha nem, akkor az és Pl., ez az állapot, akkor is fennáll és befolyásolja a perceit, ha kocsmába megy, vagy az erdőbe sétál, vagy a munkahelyi pletykákat hallgatja és végeláthatatlanul sorolhatnám. Aki vak, annak ez a tény, minden pillanatát befolyásolja! Tehát nincs szabadság és ezzel együtt, nincs demokrácia sem. Mert ahogy pl. az ókori Athénból eredeztetik, hát az meg rabszolgatartó állam volt, így még a feltételezés is balgaság és ennek folyamodványa, hogy akkor marhaságokat ne beszéljünk. Stb..
Szóval a konzervativizmus annyival jobb, ha ezt egyáltalán ki lehet jelenteni, hogy ha a szabadságnak nevezett szabadosság nem létezik, akkor az már az emberiség javát szolgálja.
De nem is akarom tovább bonyolítani... Itt és ilyen röviden úgysem érnék a végére...
Azért nagy öröm nekem, hogy Neked tetszett és hálásan köszönöm a 5* -t.
Szerintem egy pohár szódával is el tudnánk simítani a köztünk lévő csekélyke vélemény különbözetet...
Nagyon örülök a véleményednek és egyáltalán a látogatásodnak!

jocker(szerző)2017. október 23. 19:39

@Pflugerfefi:
Kedves Feri, Druszám!
Abszolút egyetértünk és ha személyesen beszélgetnénk, akkor is egyetértenénk...
Köszönöm, hogy szívvel, szeretettel gratuláltál és az egyetértésedet is köszönöm.

jocker(szerző)2017. október 23. 19:36

@gelnadi-gabor:
Gábor kérlek, szó szerint és mindenben egyetértek veled és nekem olyan a hitvallásom, mint Neked!
Az olvasói aktivitásodat le is kell osztályoznom = 5*
És igen, nemzetben kell gondolkozni, mert ha a nemzet megszűnik, a magyarság is eltűnik nyomtalanul...
Én is üdvözöllek!

jocker(szerző)2017. október 23. 19:31

@molnarne:
ICA kedves, nagyon örülök, hogy tetszett és, hogy szívet hagyva, szeretettel gratuláltál is.

jocker(szerző)2017. október 23. 19:30

@nefelejcs:
Anikó kedves, köszönöm az elismerésedet és, hogy szeretettel gratuláltál is.
Mindig öröm, amikor meglátom, hogy olvastál...

jocker(szerző)2017. október 23. 19:28

@rojamsomat:
Tamás kérlek, köszönöm, hogy jártál nálam, hogy gratuláltál és a ''nemes'' minősítést.
Külön köszönöm, hogy szeretettel és szívvel voltál.

merleg662017. október 23. 19:28

Kedves Feri!

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.

konzervatív :maradi, régimódi; érték megőrző; ellenséges az újdonságokkal szemben.A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll). A társadalmi hierarchia létezése egyszerre szükségszerű illetve törvényszerű, és a mesterséges egyenlősítő kísérletek csak erőszakkal képesek elérni céljukat, ezért helytelenek. Ennek megfelelően szükség van az úgynevezett uralkodó elitre.

Hogy melyik a jobb? Én eldönteni nem tudom, talán ezen a fórumon nem is akarom. De amíg a konzervatív ''áldás'' csak a pénzről és a mások kisemmizéséről szól, addig talán nem ez lesz a kedvencem... A versed tetszett, még akkor is ha a tartalmával nem mindenben értek egyet. de az 5 * jár. Üdv: Gábor

jocker(szerző)2017. október 23. 19:27

@1-9-7-0:
Anikó kedves, köszönöm, hogy olvastál és, hogy ''velem imádkoztál! NAGY MAGYAR ANYA vagy, örömöm, hogy a poétatársad lehetek.
Külön köszönöm, hogy szívvel és szeretettel gratuláltál is.

jocker(szerző)2017. október 23. 19:25

@Barthal:
Ági kedves, nekem nagyon megható az értékelésed, ahogy leírtad, amit gondolsz és ami kiérzel a soraimból, a soraim közül.
A helyzet, továbbra is fennáll, Neked aztán érdemes írni és az olvasói aktivitásodat kényszeresen le kell osztályoznom = 5*
És igen, azt olvastad ki, amit én leírtam.
Köszönöm, hogy NAGY versnek tituláltad a művemet.
Külön köszönöm, hogy gratuláltál is, nagy szívvel.

jocker(szerző)2017. október 23. 19:19

@lejkoolga:
Olgi kedves örömöm, hogy meghatódva, szeretettel olvastál.
Azt meg köszönöm, hogy szívből, szívvel gratuláltál is.

jocker(szerző)2017. október 23. 19:18

@vargaistvanneel:
Erzsi kedves, örülök, hogy tetszett és, hogy megható imának vetted.
Köszönöm, hogy szívvel, szeretettel gratuláltál is.

Pflugerfefi2017. október 23. 19:05

Kedves Druszám!
Sajnos a liberalizmus nem kerülte el udvarunkat!
Az únióba belépésünk a liberalitás erősödése mellett
tette le a voksot! Nagyszerű gondolataidat magaménak éreztem,
Gratulálok szívvel szeretettel hazát szerető, féltő versedhez! Egyetértéssel! Feri.

gelnadi-gabor2017. október 23. 18:58

Ami azt illeti az utóbbi száz évben (csak?) sikertelen volt kis hazánk, mindenbe belebukott. Biztos volt sok oka. Pedig csak úgy egyszerűen és jól élni szeretnénk (én minden izmus nélkül). Kedves Feri! Fogadásom van rá, hogy nem ad az Úr jelt. Megadta már Jézus Krisztusban - de a világ megfeszítette.
Nekünk kell kitalálni, hogyan lehet egyszerűen jól élni, békességben élni - nem csak keveseknek, hanem a sokat emlegetett nemzetnek. Én a kispesti srác valami ilyesmire emlékszem 56 kapcsán (persze: ruszkik haza!) Üdvözlettel Gélnádi Gábor.

molnarne2017. október 23. 18:43

Kedves Feri! Gyönyörű ima, megható ünnepi versedhez szívet hagyva szeretettel gratulálok:ICA

nefelejcs2017. október 23. 17:53

Szép, hazafias fohászodhoz szeretettel gratulálok!
Anikó

rojamsomat2017. október 23. 15:51

Gratulálok nemes Költeményedhez kedves Feri!!!!
Szeretettel,,,Szívvel,,,,Tamás

1-9-7-02017. október 23. 15:03

''Én Uram! Kérlek, támogasd a harcunkat,
Hogy később ne kelljen takarni arcunkat.'' szép imád veled imádkoztam a mi urunk segítsen és világosítsa meg értelmünk akaratunk Szívvel szeretettel gratulálok szép imádhoz Anikó

Barthal2017. október 23. 15:00

Kedves Feri!
Köszönöm, hogy nevemben is megalkottad ezt a patetikus fohászt e nagy ünnep tiszteletére!
Méltó hőseink emlékéhez!
Mostanában valahogy kevés hazafias költemény születik, talán mert maga a szó ''hazaszeretet'' közhelyesnek számít? Ha így van, nagy a baj, mert ezek a legszentebb szavaink, mint szeretet, hazaszeretet, soha nem lehetnek közhelyesek!
Minden sorodból süt a nemzetért érzett aggodalom, a felelősség.
A záró strófa a fő üzenet:
''Én Uram! Adj valami jelet, hogy tudjuk,
Most melyik irányba folytatódhat harcunk.
Én Uram! Kérlek, támogasd a harcunkat,
Hogy később ne kelljen takarni arcunkat.''
NAGY vers!
Gratulálok nagy szívvel: Ági

lejkoolga2017. október 23. 14:59

Meghatódva, szeretettel olvastam szép versed, kedves Feri!
Szívből, szívvel gratulálok!
Olgi

vargaistvanneel2017. október 23. 14:49

Nagyon szép, megható vers! Nagyszerű ima!

Szívvel, szeretettel gratulálok
Erzsi

Zsuzsa03022017. október 23. 14:45

Szívvel, szeretettel olvastam szépséges emlékversedet. Gratulálok: Zsuzsa

jocker(szerző)2017. október 23. 14:29

@dvihallyne45:
Saci kedves, örömöm, hogy tetszett és köszönöm a szíves gratulációdat.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:29

@Abraks_Anna:
Anna kedves megörvendeztettél a látogatásoddal és köszönöm az elismerésedet.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:27

@Darandelf:
István kérlek, köszönöm, hogy jártál is és azt is, hogy nagy szívvel voltál.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:26

@anci-ani:
Anci kedves, nekem élmény, ahogy sikerült kiemelni valót találnod...
Köszönöm az elismerő szavaidat és, hogy gratuláltál is, szívvel, szeretettel.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:25

@195705252012:
Irén kedves, örülök, hogy tetszett és köszönöm a szeretetteljes gratulációdat.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:24

@lantgyorgyi3:
Györgyi kedves,örülök a véleményednek és a kérdésednek is. Ezért írtam meg, mert ilyesmiket szeretettel volna visszahallani...
A Te hozzászólás-befejezésed is zseniális, hálás szívvel köszönöm!

jocker(szerző)2017. október 23. 14:22

@Csendhangjai:
Klára kedves, jó, hogy meglátogattál.
Örülök, hogy sikerült kiemelni valót találnod és véleményednek is.
Köszönöm a szívecskét.

jocker(szerző)2017. október 23. 14:20

@sosjudit:
Judit kedves, köszönöm a látogatásodat és a véleményedet is.
Köszönöm a legfelsőbb fokú elismeréseddel vegyes, szíves, szeretetteljes gratulációdat.

dvihallyne452017. október 23. 14:10

Nagyon szép fohászodhoz szívvel gratulálok! Saci

Abraks_Anna2017. október 23. 13:51

Nagyon szép vers!

Darandelf2017. október 23. 13:17

Nagy szívvel!
István

anci-ani2017. október 23. 13:02

''Uram! Add, hogy konzervatívok maradjunk,
Liberalizmus elkerülje udvarunk.
Uram! Add, hogy keresztény szellem maradjon,
Ezer éves államunk, állam maradjon.''

Gyönyörű imád kedves Feri mindig aktuális!
Nagyon szép megható ünnepi versedhez,
gratulálok szívvel, szeretettel:
Anci

1957052520122017. október 23. 12:57

Szépen fohászkodsz kedves Feri.
Szeretettel gratulálok , Irén

lantgyorgyi32017. október 23. 12:44

A versed egésze nagyon jó, de a befejezése zseniális, Vajon mit hagyunk MI unokáinkra?
POET Vers imádod Györgyi

Csendhangjai2017. október 23. 12:43

''Én Uram! Adj valami jelet, hogy tudjuk,
Most melyik irányba folytatódhat harcunk.
Én Uram! Kérlek, támogasd a harcunkat,
Hogy később ne kelljen takarni arcunkat.''

Ez a imádság napjainkban is elkelne!
Szívvel:
Klára

sosjudit2017. október 23. 12:39

Hazafias imájához szívvel szeretettel gratulálok. Kívánom minden magyar így érezzen.

jocker(szerző)2017. október 23. 12:29

@Gebics:
Kedves Gébics!
Az első versszak egyértelmű, remélem.
A mai világban éppen azt nem akarom, kifejezetten ellenzem, hogy a liberalizmus győzzön, de, annak meg az ellentéte, ma már, az 1956 mint konzervativizmus!
Ha megbocsátasz, nem fejtegetem hosszabban...

Gebics2017. október 23. 12:21

Ez forradalom melletti vagy az elleni vers? Mert '56 szellemétől nagyon távol áll a konzervativizmus, és nem illik hozzá a liberalizmus-ellenesség.

jocker(szerző)2017. október 23. 12:04

Attila kérlek, köszönöm, hogy olvastál és a felsőfokú elismerésedet, de külön a ''remek'' minősítést!
Azt is hálásan köszönöm, hogy gratuláltál.

jocker(szerző)2017. október 23. 12:03

@Sanci1218:
Sanci kérlek, hálásan köszönöm a gyors látogatásodat. (Célszalag szétszakítva...)
Köszönöm a felsőfokú elismerésedet és nemkülönben a szíves gratulációdat.
Külön köszönöm a magyarságról írt véleményedet, én is így gondolom, tökéletesen egyetértünk!
Az olvasói aktivitásodat ezennel leosztályozom = 5*

Martonpal2017. október 23. 12:02

Remek ünnepi vers!
Gratulálok....attila

Sanci12182017. október 23. 11:47

Hazafias imájához szívvel gratulálok. Kívánom minden magyar így érezzen.
Szívvel:
Sanci

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom