Hecz János Sándor

Kendőbe kötve

"angyalbögyölő"

Nicsak, szekrény mélyén mit találtam?
Hímzett kendőbe rejtve egy köteg recept!
Közöttük sok finomság, annyira szerettem,
mit felnőtt énem oly régen feledett.

Ráleltem kedvencemre,
mamám úgy hívta, "angyalbögyölő".
Gondoltam, elkészítem egyszer,
ha kis unokám majd erre jő.

"Kell hozzá krumpli és tojás,
csipetnyi só meg átszitálva liszt,
száraz kenyérből lereszelve prézli,
nem szabad kidobni azt, mi drága kincs!
Krumplit héjában főzd puhára,
villával törd meg rendesen,
ha kihűlt, tojást üss a tálba,
szórj lisztet rá, gyúrd át, hogy sima legyen.
Nem túl kemény és lágy se,
ha nem ragad, könnyen nyújtható,
etalonnak figyeld az ujjad,
pihentetés után az lesz mérvadó.

Kanálnyi zsíron pirítsd át a prézlit,
vigyázz, mert oly` könnyen megég,
majd ügyesen told félre a tűzről,
ha színén úgy látod, elég.
Kerüljön nagy fazék helyére,
engedd fel vízzel úgy fülig,
csipetnyi só sohasem árthat,
gyorsan felforr, sok idő nem telik.

Időd van, amíg víz nem rotyog,
nyújtsd a tésztát úgy, ahogy leírtam,
majd félcentis csíkokra vághatod.
Hosszához kisujjad a mérce.
Meg is van, forró vízbe szórhatod.
Ha kész van, s víz színére feljött,
tésztaszűrőben csöpögtesd le jól,
lábosban várja már a prézli,
ki éhes, mögötted már szimatol.

Nem kell már semmi tálaláshoz,
csak házi ízes lekvár s porcukor!"
Én nem csinálom soha máshogy!
Olyan finom, hogy szinte szól!

Megkopott a tintaceruzával írt szöveg,
nagymamám sok éve Mennybe költözött,
megtaláltam hímzett kendőjébe kötve
sublót mélyén, a régi ágyneműk mögött.

2018. március 2., Pályázat - kendőbe kötve

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


JohanAlexander(szerző)2018. március 27. 07:57

@Baukisz: Szívből köszönöm, kedves Erzsébet!

Baukisz2018. március 26. 22:14

Nagyszerű! Gratulálok! Erzsébet

JohanAlexander(szerző)2018. március 9. 15:08

@vargaistvanneel: Kedves Erzsi, nagyon megtisztelő
látogatásodat, számomra roppant értékes véleményedet,
szívből köszönöm!

vargaistvanneel2018. március 9. 14:41

Bepótoltam verseid olvasását és nem csalódtam...:) :)
Nagyszerű alkotásaid vannak kedves Sándor!
Gratulálok!
Erzsi

JohanAlexander(szerző)2018. március 7. 09:38

@szombati: Kedves Tibi, szívből köszönöm,
értő, értékes véleményedet!

szombati2018. március 6. 22:39

Nagyon jól megírtad.
Elismerésem!
Sok sikert!
Szívvel!
Szeretettel!

Tibi

JohanAlexander(szerző)2018. március 6. 19:00

@Sanci1218: Kedves Sanci, jó étvágyat hozzá!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 6. 19:00

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

koboldka..2018. március 6. 16:14

Életünk kincsei kendőbe vannak kötve! :)
Nagyszerű kis batyu! :)

Sanci12182018. március 6. 16:09

A nudlit én is nagyon szeretem. Felnőttként már én se ettem jó ideje. Emlékszem a nagyim sokszor készített. Talán a hétvégén nekiveselkedem nosztalgiázni.
Gratulálok a vershez és sok sikert kívánok.
Sanci

JohanAlexander(szerző)2018. március 6. 08:56

@Doli-Erzsi: Kedves Erzsi, nálunk is úgy hívják,
de jobban hangzott régi nevén!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 6. 08:55

@M.Laurens: Kedves Miklós, szívből köszönöm!

Doli-Erzsi2018. március 5. 17:00

Kedves János!
Ezt a finomságot amit '' mamám úgy hívta, ''angyalbögyölő''.''
nálunk ezt úgy hívják krumlisnudli.
Szívvel, szeretettel olvastam a remek versedet.
Erzsi

M.Laurens2018. március 5. 16:15

Remek vers, szívvel olvastam!
/ Miklós /

deakeva2018. március 5. 15:08

Kedves János! Micsoda finom recept, micsoda remek vers archaizálás, tudtak valamit a nagyik! Nagyon tetszik tartalmas versed. Éva

JohanAlexander(szerző)2018. március 5. 11:39

@Maria_HS: Mária, szívből köszönöm!

Maria_HS2018. március 5. 09:37

Gratulálok....
64.

JohanAlexander(szerző)2018. március 5. 07:27

@Liwet: Kedves Liwet, örülök ha tetszett receptem,
szívből köszönöm!

Liwet2018. március 4. 20:27

De jó,hogy olvashatok elfeledett golgokról,tárgyakról.A tintaceruza pl.,vagy a sublót.
Sikeres pályázást,
Szîvvel
Liwet

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 19:33

@ambrus.magdolna: Kedves Magdolna, szívből köszönöm,
és viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 19:31

@ambrus.magdolna: Kedves Magdolna, szívből köszönöm!

ambrus.magdolna2018. március 4. 19:19

Szívből gratulálok és köszi a receptet:)
Üdv.Magdi
U.i Szorítok a sikeredhez!!!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 15:24

@galadrielurno: Kedves Zsolt, örülök ha így érzed!
Szívből köszönöm!

galadrielurno2018. március 4. 15:06

Ez nagyon szép, és igényesen megírt vers. Szívvel gratulálok.

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 14:27

@jocker: Kedves Feri, megtisztelő figyelmedet,
értékes véleményedet,
szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 14:26

@Shanti7: Szívből köszönöm, kedves Shanti!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 14:23

@judit.szego: Szívből köszönöm, kedves Judit.

jocker2018. március 4. 13:44

Hmm... megáll az ember esze, annyira jól írtad meg.
Remélem sikeres leszel a pályázaton!
Szeretettel, elismeréssel: vivát, vivát, vivát!
jocker/Kíber/Feri

Shanti72018. március 4. 13:42

Csodálatos vers!

judit.szego2018. március 4. 11:57

Szívből gratulálok, nagyon tetszett!!!!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 08:09

@remember: Kedves Zoltán szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 08:07

@PELLEI: Kedves Laci, szívből köszönöm
részletes, értő, számomra értékes véleményedet.
Kívánom viszont neked is!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 08:05

@Pesterzsebet: Kedves Gina, szívből köszönöm
és viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 4. 08:02

@111111: Kedves Piroska, szívből köszönöm,
hogy egyedinek tartod írásomat

remember2018. március 4. 07:06

Szívvel gratulálok Sándor! Sok sikert kívánva.

PELLEI2018. március 3. 21:54

Kedves Sándor!
Étvágygerjesztő versed hagyományőrző gasztronómiai pályázaton is részt vehetne, sikerrel. Versedben jóízű a receptes szó, a munka, és cukrozott-ízes eredménye, és kiemelten, a tiszteleted öreg szüléd iránt!
Ráadásul: ez a vers, tényleg ''kendőbe kötve'' született!
Őszinte szívvel gratulálok, és szurkolok a sikerért!
Szeretettel: Laci.

Pesterzsebet2018. március 3. 20:06

Kedves Sándor! Ez igazán csodás! Jó helyezést és jó étvágyat kívánok!

1111112018. március 3. 19:47

Egyedi, remek vers kedves János, szépen, ízesen őrzöd a hagyományokat, szívesen olvastam. Piroska

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 18:38

@matema56: Kedves Margit, örülök ha tetszett, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 18:35

@444: Kedves Attila, szívből köszönöm részletes,
értő, értékes véleményedet!

matema562018. március 3. 18:25

Szép emlékezés, és persze finom eledel pontos receptje.
Gratulálok kedves János!

4442018. március 3. 17:20

Nagyon szép, és érzelemgazdag vers!
Tetszik a két négysoros keretébe foglalt szerkezet!
Végig kiváló, és magával ragadó alkotás,
melyre a koronát, meghatóan szép, záró versszakod teszi!

Őszinte elismeréssel gratulálok,
és a pályázathoz sok sikert kívánok!
Szívvel köszönöm!

Attila

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:25

@Elise: Elise, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:24

@Asteri: Szívből köszönöm, és viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:23

@kincseshaz: Kedves Ilona, nagy szavaknál a lélek, sokkalta többet ér!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:21

@Nichi-ya: Szívből köszönöm, kedves Nichi!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:21

@lelektunder: Kedves Ági, szívből köszönöm és
viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:19

@Zseraldina: Szívből köszönöm, kedves Zseraldina!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:19

@Golo: Kedves Radmila, szívből köszönöm értő, értékes véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:13

@csakabor: Kedves Tibor, szívből köszönöm és
viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:13

@schvalmrozsa: Szívből köszönöm, kedves Rózsa!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 13:12

@gypodor: Örülök ha tetszett kedves Gyuri, szívből köszönöm!

Elise2018. március 3. 12:45

Köszönöm a receptet! Versedhez szívet küldök!
Elise

Asteri2018. március 3. 12:41

Nagyon szép vers, sok szerencsét a pályázathoz!
Tisztelettel: Asteri

kincseshaz2018. március 3. 12:20

De nagyszerű receptet őrzöl nagymamád kendőjében.
Mennyire emberi, nagy szavak nélkül!
Szeretettel szívet hagyok: Ilona

Nichi-ya2018. március 3. 12:13

Nagyszerű, ötletes alkotás. Sok szeretettel, szívvel gratulálok.

lelektunder2018. március 3. 11:24

Kedves Sándor!

Ehhez a finom ételhez jó étvágyat, a versedhez pedig sok sikert kívánok a pályázaton!
A recept ismerős :-)
Szívvel, szeretettel: Ági

Zseraldina2018. március 3. 11:14

Gratulálok szép versedhez!

Golo2018. március 3. 10:41

Sok sikert a pályázaton, kedves Sándor.

De régen hallottam ezt a szót: angyalbögyöllő. A mi korosztályunk evett ilyent, és nagyon is szerettük.
Köszönöm a felidézett emlékeimet.
Szeretettel és szívvel gratulálok: Radmila

csakabor2018. március 3. 10:18

Verseddel felelevenítetted gyerekkorom kedvencét. Anyám sokszor készített angyalbögyölőt. Remekül megírtad. Sok sikert.

Tibor

schvalmrozsa2018. március 3. 10:04

Remek vers, szívvel olvastam.
Sikert kívánok! Rózsa

gypodor2018. március 3. 09:46

Tetszik! Ötletes pályázati vers!!!! Sok sikert!
Szívvel
Gyuri

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 09:44

@AkarkiGyula: Ahogy tetszik kedves Gyula!
Szívből köszönöm!

AkarkiGyula2018. március 3. 08:54

Gratulálok János. megint kaptunk egy történetbe burkolt receptet.
Vagy egy receptbe burkolt történetet?
ü

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:49

@Metta: Örülök ha tetszett kedves Margit, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:48

@egrizsoka: Kedves Zsóka, szívből köszönöm és
kívánom Neked is viszont!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:47

@Darandelf: Örülök ha így érzed kedves István.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:46

@szalay: Szívből köszönöm, kedves István!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:46

@m.falvay: Remélem, kedves Miki...remélem.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:45

@ArnyekEsFeny: Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:42

@Osel: Bizony!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:42

@roseprincess: Kedves Alexa, nálunk is nudli,
de egykor így nevezték nagymamáink. Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:41

@Zuzuke: Kedves Márti, szívből köszönöm, és
viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:40

@Ferencem: Kedves Ferenc, ,már én is elfeledtem,
remek ínyencség egykori nevét, de a nudlit azt most is szeretem!
Szívből köszönöm! (ki ne mond jelentését)

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:38

@donmaci: Így igaz kedves Józsi,
szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:38

@Martonpal: Kedves Attila szívből kívánom Neked is,
és hálásan köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 3. 08:37

@Dram: Kedves András, szívből köszönöm, hogy
''ehetőnek'' találtad szerény emlékezésemet!

Metta2018. március 3. 08:13

Gyönyörű,versedet meghatódva olvastam!
Kedves,régi emlékeket ébresztett bennem!
Sok sikert kívánok!
Margit

egrizsoka2018. március 3. 07:29

Drága Sándor
meghatódva, szívvel, szeretettel olvastam pályázati versedet!
Sok sikert!
Zsóka

Darandelf2018. március 3. 07:19

Nagyon szépen köszönöm! Felidézted hogy készítettük a mamával...
Szívvel!
István

szalay2018. március 3. 01:29

Kedves János,igy igaz a régi receptek ha előkerülnek,emlékzuhatag indul el belőlük,szeretettel gratulálok István

m.falvay2018. március 2. 22:48

Kedves János ! , remekül írod át versbe a recepteket , nagymamád biztos büszkén olvassa odaát .
Nekem is tetszik .
Szívvel Miki

ArnyekEsFeny2018. március 2. 22:44

Gyönyörű és szívet melengető...

Árnyék és Fény

Osel2018. március 2. 22:05

Sokszor az egyszerűség is nagyszerűt rejt, akár egy kendő vagy egy sublót.

Versedhez szívvel gratulálok!

roseprincess2018. március 2. 21:57

Pompás ez a recept! Felénk nudlinak hívják, bár talán már hallottam ezt a nevet is rá.
Szívvel ''fogyasztottam'' vacsorára!
Alexa

Zuzuke2018. március 2. 21:36

De jó...sok sikert! Márti

Ferencem2018. március 2. 20:54

Megfogtál ezzel az ''''angyalbögyölő''-vel, felénk más értelme van, de a recepted végére rájöttem, hogy már ettem ilyent. S nagyon szívesen: Feri

donmaci2018. március 2. 20:45

Nagyik nagyon jól tudtak főzni! Páratlan menüdet szívvel viszem: Józsi

Martonpal2018. március 2. 20:42

Tetszik a versed.
Gratulálok és sok sikert...attila 33.

Dram2018. március 2. 20:14

Kedves ''ehető'' verssel emlékezel a
Nagymamára. Tetszik. Szívet hagyok
versedhez tisztelettel; András.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 20:02

@meszaroslajos60: Kedves Lajos, szívből köszönöm!

meszaroslajos602018. március 2. 19:55

Kedves Sándor!
Étvágygerjesztő soraidhoz szívvel gratulálok, Lajos.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:49

@Kempi: János, tisztelettel és
szívből köszönöm!

Kempi2018. március 2. 19:46

Sándor, egyedi versed nagyon tetszett, kedvencem is lett.

János

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:42

@pintyipontyi: Kedves Ilon, szívből köszönöm!

pintyipontyi2018. március 2. 19:31

Nagyon kedves vers...meghatott.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:08

@gyorgyjeko: Kedves Gyuri, nagyon megtisztelő,
értékes véleményedet, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:05

@1-9-7-0: Kedves Anikó, szívből köszönöm értő, értékes,
megtisztelő véleményedet!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:04

@gelnadi-gabor: Kedves Gábor, megtisztelő, értő véleményedet,
szívből köszönöm!

gyorgyjeko2018. március 2. 19:04

Kedves János! Versed arról tanúskodik, akinek talentuma van teljesen mindegy miről kell írni, megoldja! Szívvel gratulálok, üdvözlettel Jekő Gyuri

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 19:03

@Pflugerfefi: Nagyon jólesett kedves Feri,
remélem nagymamám a mennyekben látja ezt.
Szívből köszönöm, értékes véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 18:58

@stummer40: László, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 18:58

@195705252012: Szívből köszönöm, kedves Irén!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 18:57

@Szinci: Örülök ha étvágyat tudtam csinálni,
kedves Szinci, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 18:56

@lejkoolga: Örülök ha tetszett kedves Olgi, szívből köszönöm
és viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 18:55

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

1-9-7-02018. március 2. 18:37

''Megkopott a tintaceruzával írt szöveg,
nagymamám sok éve Mennybe költözött,
megtaláltam hímzett kendőjébe kötve
sublót mélyén, a régi ágyneműk mögött.''kedves János drága nagyanyád biztosan nagyon boldog és joggal büszke rád hogy ráleltél és egy ilyen csodálatos szép verseben állítottál neki emléket amihez én szeretettel szívvel gratulálok Anikó

gelnadi-gabor2018. március 2. 18:33

Nagyszerű étel. Mi azt hiszem prézlis tésztának hívtuk. Azokban a régi időkben szétment anyánk agya, mivel etessen minden nap. Háztartásbeli volt, tehát nem dolgozott, nyugdíjat sem kapott. De olyan jókat főzött..... Üdvözlettel Gélnádi Gábor. (U.i: köszönet a versért, sok mindent felidézett.)

Pflugerfefi2018. március 2. 18:14

Kedves János!
Oly professzionális módon, írtad versbe a receptet,
mintha a gasztronómia professzora lennél!
Zaró versszakod, tisztelet a nagymamának,
ki rád hagyta a csodas étek receptjèt!
Gratulálok szívvel, remek soraidhoz! Feri.

stummer402018. március 2. 18:05

Összefutott a nyal a számban...

Hát igen! A Nagymamák főztjei!!!

Gratulálok.

László

1957052520122018. március 2. 17:47

Élmény volt olvasni soraidat.
Szívet hagyok , Irén

Szinci2018. március 2. 17:34

Megjött az étvágyam :-) Gratulálok nagyszerű versedhez. sok sikert :)
szinci

lejkoolga2018. március 2. 17:19

Kitűnő nosztalgikus versed szeretettel olvastam itt is, kedves Sanyi!
Sok sikert kívánok - szívvel: Olgi

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:11

@JudyPTJ: Szívből köszönöm, kedves Judit!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:10

@kokakoma: Kedves János, azért talán hagytak egy keveset!?
Szívből köszönöm!

JudyPTJ2018. március 2. 17:09

Kedves megemlékezés!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:09

@kintkong10: József, nagyon jólesett értő, értékes véleményed,
szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:08

@orok.szerelem55: Kedves Margit, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:07

@uzelmanjanos956: Kedves János, azt hiszem sok hasonló élményben volt részünk!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:05

@Sida: Kedves Klára, szomorú vagyok, hogy egyre kevesebben lehetnek közöttünk.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:04

@editmoravetz: Drága Editke, hatalmas szívből köszönöm!

kokakoma2018. március 2. 17:04

De jó ,hogy megtaláltad és ''feltálaltad'', sajnos mire versedre találtam az előttem olvasók mind elfogyasztották. Szívvel olvastalak és nyeltem nagyokat. Szorítok neked. Üdv. János

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:03

@Litauszki_Gyula: Kedves Gyula, szívből köszönöm értékes, értő véleményedet! Szívből köszönöm!

kintkong102018. március 2. 17:02

Köszönöm, János!
Értékes ereklyédhez és a verses recepthez gratulálok! J

orok.szerelem552018. március 2. 17:02

Kedves Sándor!
Ismerős recept, édesanyám is így készítette.
Nagyon szép és remek versben írtad le a nagyanyád örökségéből e receptet.
Szívet hagyok szeretettel versed mellett.
Margit

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 17:01

@adamne: Kedves Manyi, örülök, hogy elnyerte tetszésedet versem!
Szívből köszönöm!

uzelmanjanos9562018. március 2. 16:48

Kedves Sándor!Remek pályázati versed olvasása közben nagyokat nyeltem. Mert mintha nagymamám receptjét olvastam volna. Sokszor ettük ezt a finomságot, én igazi házi sárgabarack lekvárral szerettem, jól megporcukrozva. Baráti szívvel:János

Sida2018. március 2. 16:39

Mért is van az, hogy a nagymamák tudják a legjobb recepteket? Nekem meg könny szökött a szemembe.

Klára

editmoravetz2018. március 2. 16:33

Kedves Sándor!

Szinte kedvet kaptam magam is nekilátni e recept alapján az ''angyalbögyölőt'' elkészíteni, hiszen régóta nem csináltam, magam is mamámtól tanultam.

Jó volt kutakodnod, kincsre leltél a hímzett kendőben!

Szeretettel gratulálok - sok sikert kívánok: Edit

Litauszki_Gyula2018. március 2. 16:10

Kedves János!
Ötletes, ügyes pályázati vers! Gratulálok, és sok sikert kívánok hozzá!
.... és nálunk is nudli.... Onnantól angyalbögyölő, amikor kis baracklekvárral megvadítjuk. Ne kérdezd miért, mert nem tudom.
De finom, és a sublót, tintaceruza emlékével visszaidézted a múltat. Köszönöm!

adamne2018. március 2. 15:41

Remek ötletet adott a versed kedves János, jó régen főztem..
Nagyszerű pályázati versedhez szívvel gratulálok kedves János.
Sok sikert kívánok:Manyi

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 15:29

@SzaipIstvanne: Kedves Mária, mi is nudlinak hívjuk,
csak az emlékek miatt neveztem egykori nevén.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 15:24

@ceci: Örülök ha tetszett kedves Ceci,
ha rákeresel a receptvers címkére,
találsz tőlem még három másikat.
Szívből köszönöm!

SzaipIstvanne2018. március 2. 15:04

Kedves Janos, en is surun keszitem, nudlinak ismerem. Remekul megirt recepted szivvel olvastam. Kivanok a palyazathoz sok sikert. Maria

ceci2018. március 2. 14:56

Kedves vers, kedves emlékezés. Talán minden receptet versbe kellene foglalni, könnyebben megjegyezhető lenne. Gördülékeny sorok, szívvel olvastam.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:50

@szederfalu: Nagyon kedves vagy,
én hibáztam, szerencsére vagytok Ti!
Szívből köszönöm!!!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:48

@Eddi: Kedves Edii, szívből köszönöm,
értő véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:48

@feri57: Kedves Feri szívből köszönöm,
és neked is sok sikert kívánok!

szederfalu (moderátor)2018. március 2. 14:47

Kedves János, hozzá adtam a címkét ami szükséges a pályázathoz.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:47

@Abraks_Anna: Szívből köszönöm, kedves Adri.

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:46

@Zsuzsa0302: Kedves Zsuzsa, szívből köszönöm,
viszont kívánom!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 14:46

@anci-ani: Örülök ha tetszett kedves Anci,
szívből köszönöm! (én is úgy csinálom)

Eddi2018. március 2. 14:33

Csorog a nyálam, annyira imádom a nudlit. Bevallom, mákosan prézlisen dióson. stb. Azt gondolom, van még néhány tipp, de bizony az volt az igazi számomra is, amelyet édesanyám sokszor-sokszor elkészített. Remek vers! szívvel gratulálok. Eddi.

feri572018. március 2. 14:31

Nagyon szép vers János: A pályázatodhoz nagyon sok sikert kívánok
Szívvel, baráti szeretettel.
Feri

Abraks_Anna2018. március 2. 14:16

Nagyon kedves sorok! Szeretettel! Adri

Zsuzsa03022018. március 2. 14:15

Kedves versedhez szeretettel és szívvel gratulálok! Sok sikert kívánok! Zsuzsa

anci-ani2018. március 2. 14:07

Nagyon jó kis receptet hoztál kedves Sanyi a Nagymama hímzett kendőjéből, nagyon finom lehet!
Én a gombócnak is így csinálom a tésztáját... :)))
Nagy szívvel, szeretettel olvastam!
Anci

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 13:56

@41anna: Jó étvágyat hozzá, kedves Melinda
és szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 13:55

@J.Teca: Bizony, hogy az, kedves Teca, Szívből köszönöm!

41anna2018. március 2. 13:55

Én ma gyúrtam éppen ilyet! Szívvel ajándékozom meg! Szeretettel,Melinda

JohanAlexander(szerző)2018. március 2. 13:54

@Kicsikinga: Kedves Kinga, örülök ha sikerült kedvet csinálnom,
finom nudlihoz! Szívből köszönöm!

J.Teca2018. március 2. 13:51

Kedves János! Gratulálok kedves emlékező versedhez! Lám, milyen jó
néha egy recept!
Szívvel, szeretettel:J.Teca (Jeney Terézia)

Kicsikinga2018. március 2. 13:49

Hú, ez nagyon finom!
Mi nudlinak hívtuk, és sokszor ettük.
Köszönöm, hogy ötletet adtál a holnapi ebédhez!

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom