Szerző

Tilk Józsefné

Népszerűség: 56 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 670 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2009. augusztus 21.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (8)

Keress pénzt online kérdések megválaszolásával! (x)

Tilk Józsefné

Csak egy toll

Toll voltál,
véremben mártóztál és úgy írtál,
szavakat égettél a lelkembe,
nyilakat rajzoltál a szívembe.

Toll voltál,
csak hegyével mindent felkarcoltál,
buzgón rovod vargabetűs utad
mély árkokat hagy, mert így akartad.

Még toll vagy,
gyémántos szárát, addig forgattad
Ereimből sietve mártottad
Epekedő test, éltető nedvét
Meggyötört torzóm biztató kedvét

Még most is toll vagy
De bűbájos bókokat, sorokat
Szándékosan visszafelé írtad
Halvány remény bársonyos reggelén
Fájó lelkemben virít feketén

2009. augusztus 11. - Van-e remény arra, hogyha a tollból kifogyott a tinta, fordítsunk és kezdjünk egy tiszta lapot!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


jegvirag(szerző)2017. szeptember 10. 16:16

Kedves ereri! Köszönöm őszinte soraidat. A Toll Augusztus 21-én elhagyta ezt a világot :(

ereri2017. szeptember 2. 20:56

''Halvány remény bársonyos reggelén
Fájó lelkemben virít feketén''

Megkapóan őszinte és fájdalmas sorok, a Toll - nem érdemelt meg Téged! Nagyon szép vers született mégis ebből a kapcsolatból, amiért elismerésem és nagy szívem hagyom mellette - szeretettel, tisztelettel: E. E.

jegvirag(szerző)2011. szeptember 8. 10:29

Köszönöm Szépen Gyöngyver67 ! Öröm számomra, hogy itt jártál, s olvastál:)

gyongyver672011. szeptember 2. 16:23

Nagyon szép sorok!

jegvirag(szerző)2010. augusztus 5. 02:24

Kedves Béla:)
Igazad van, mert az írás átüt, s ha a füzetközepén folytatom az bejegyzést, akkor is ráakadok, ezekere a sorokra, az irka nyitásakor...
Köszönöm bölcs gondolataidat...Julcsi:)

hallasz2010. augusztus 3. 19:37

Szerintem nincs, hanem egy új füzetet kell venni.

jegvirag(szerző)2010. június 24. 14:53

Javítás!!!

Kedves Ági, boldoggá tesz, ha versemmel olyat adtam, ami téged felemelt!
Kívánom az erő, maradjon örökké veled!!!!
Köszönöm, hogy olvastál Julcsi!

jegvirag(szerző)2010. április 25. 09:13

Kedves Ági, boldoggá tesz, ha versemmel olyat adtam, ami téged felemelt!
Kívánom az erő, maradj örökké veled!!!!
Köszönöm, hogy olvastál Julcsi!

jegvirag(szerző)2010. április 25. 08:54

Mint az, az érzés, amitől született!!!
Köszönöm, hogy itt jártál és olvastál

Törölt tag2010. április 15. 18:50

Törölt hozzászólás.

kreativ552009. november 16. 15:23

Gratulálok ! Gyönyörű a versed.Talán erőt is merítettem soraidból. A szívecskét elviszem.Ági

jegvirag(szerző)2009. szeptember 10. 14:31

Egy hölgy gyerek korában gerinc balesetet szenvedett, de minden áron szertett volna gyereket, ezért már akkor ment el az orvoshoz amikor, nem lehet elvetettni, nos mégis megycsinálták a műtétet, bár én az ő helyében biztos hogy megtartom, mert nem volt még gyereke és nem volt min mérlegelni, de persze ez én vagyok és nem ő. Nos nem is olyan egyszerű az élet, és nem biztos, hogy mindig csak felelőtlenség vezet oda arra az asztalra.
Ahol elütöttem nézd el mert siettem
Puszi Drágaságom!

jegvirag(szerző)2009. szeptember 10. 14:23

Kedves Tímea! Az ilyen kirugdalom fajtákat, nem érdekli más csak a vágyuk, és csak használják a másikat, mert ha többről lenne szó, az is akarná, azt a kis életet. Amúgy elmondanám, hogy nem mindig ez vezet oda arra az asztalra, van akinek az orvosa nem engedi, mert veszélyes lenne úgy az anyára úgy a babaára. S védekezés sem mindig sikeres, édesanyám gyógyszer mellett esett teherbe, csak őelvetélt, akkor most mint mondjak szerencsés volt,mert a gyógyszer mellék hatási is okozhatnak nem kívánt mellék hatásokat. Egyik ismerősöm Ceizelhez Járt, hogy babájuk legyen Két gyermekük így született, a harmadik jött magától, de közben vesésélett és az orvos nem engedte megszülni, mert a baba is és az anya is veszélyben lett volna. Ő sírva ment a műtétre, mert szerette volna megtartani a babát! De választania kellett, hogy vállaja és mind a ketten meghalnak, vagy a két élő gyerek felnevelését. Tudom, hogy az esély, megvan arra is is, hogy túl élik mind a ketten, de ha nem akkor a túl világról magyarázza a két apróságnak, hogy eddig mindent elkövettem, hogy legyetek, de ő most jött magától, de az éltemet követelte cserébe!

danotimea2009. szeptember 4. 14:05

Na Julcsi ma találkoztam az egyik barátnőmmel, megkérdeztem Benjamin inkubátor a neve, csak bele kell rakni a babát, és jelez ez a szerkezet, és észreveszik.

Amúgy az ilyen kirugdalom belőled típusúak jó férjek, jó apák? Érdemes ilyennel együtt élni? ÉN INKÁBB EGYEDÜLÁLLÓ ANYA LEGYEN, MINT EGY ILYENNEL ÉLJEK, inkább nem mondom milyen jelzővel illetném az ilyet.

Na de be is fejezem, csak le szerettem volna írni, hogy Benjámin inkubátor a neve. S egy kis apróságnál aki egy ajándék az életünkben szerintem nincs szebb a világon!

jegvirag(szerző)2009. szeptember 3. 22:39

Kedves Tímea!
Ma már nem csinálok semmit sem, mert ez a film legalább, annyira megrázott, mint amikor a lányaimat szültem, s valóban nem egy gennyes kelés amit kitisztítanak és kész, bár ezt a film nélkül is így gondoltam.
Amit leírtam , nem azért tettem, mert bárkit is mentegetni akarok! Az élet nem csak fehér, és fekete, és mindig lesz olyan ember, aki nem gondolja végig tette következményét. mert csak a mának él. Akik drogokat, alkoholt fogyasztanak, nem hiszem, hogy azok az egyének foglalkoznak a védekezéssel, inkubátorral, és hasonló lehetőséggel, persze tisztelet a kivételnek! ahogy írod sok a felelőtlen ember:(((
Puszi!

danotimea2009. szeptember 3. 20:52

nézd csak meg ez nem egy pattanás amit csak úgy kinyomunk ez egy élet:

http://video.xfree.hu/?n=nonoyoyo|882ac9 a3860df1052daa06d80d57d086

danotimea2009. szeptember 3. 20:33

és sok felelőtlen ember is létezik a világon!

danotimea2009. szeptember 3. 20:31

Egyébként vannak olyan nők akik azt mondják nem mernek cselekedni az ilyen kiverem belőled típusú férfiak ellen. Lehetne csak esetleg nem mernek, én szembe mernék vele szállni, ha egyszer csinált valamit, akkor vállalja a felelősséget. Úgy ott hagynám, mint a sicc, az ilyen nem ember.

Másrészt létezik a védekezés is a világon!

Harmadrészt ha megszüli tényleg vannak olyan helyek a kórházban, hogy ott lehet hagyni név nélkül, pont erre fejlesztették ki, olyan, mint az inkubátor.

Én teljes szívemből elítélem az abortuszt! Halva szülés vagy vetélés más, de egy magzat életét elvenni szerintem emberölés!

danotimea2009. szeptember 3. 20:21

Julcsi!

Vannak persze, vannak olyanok akik nem tudják fölnevelni. De ma már vannak olyan helyek, ami olyan, mint egy inkubátor, és ott hagyni a gyereket név meg minden nélkül.

Az ilyen vetélések, vagy halva szüléseket megértem, de az abortuszt azt soha sem fogom!

Köszönöm a válaszod!

Puszi

jegvirag(szerző)2009. szeptember 3. 17:15

kedves Timea!
Öröm az írásaidat olvasni, de sajnos az életben minden megesik.
Az abortusz kemény dolog, annak is, aki csinálja és annak is, aki csináltatja. A legtöbb nő, nem önszántából veteti el gyermekét.
Sok ilyen emberrel találkoztam már, és sokan nem is tudják feldolgozni, a többségük, saját vére gyilkosának érzi magát, de volt olyan is, aki azzal intézte el, hogy ''na és aztán...''ennyire különbözően éljük meg a dolgokat.

Húszévesen két hónapos kisbabámat vetéltem el, huszonhárom évesen nyolc és fél hónapos iker lányaimat szültem meg halva. Tíz évig nem tudtam róla beszélni, mert ha megtettem, romokban hevert utána, minden körülöttem, egyszerűen mindent levertem, leejtettem akaratlanul.
Az irodalmi írásoknak nagy ereje van, sokat lehet tanulni belőle, épülni tőle, de van akiből pont ellenkező hatást vált ki.
Sok olyan is akad, ami csak vigaszt nyújt, de kell e több egy, olyan embernek, akinek a feje fölött a hullám összecsapott?

A nőkről még annyit, ha valkinek azt mondják hogy vagy elvetetted, vagy kiverem belőled, hát nem sok választása marad két rossz közül, és még mindig humánusabbnak tartom, mint azt, aki megszüli, aztán megfojtja, vagy élve kukába dobja...
Ez nem azt jelenti, hogy egyet értek az abortusszal, de van, akinek nincs más lehetősége!
puszi Julcsi!

danotimea2009. szeptember 2. 18:51

Egyébként még az abortuszról jut eszembe, tényleg vannak fönt a neten dolgok. Mikor végzik ezt a műtétet húzódik szegény, és kitátja a picike száját, mintha sikoltanak, ezért a címe a filmnek, hogy ''Néma sikoly''

Ezt soha sem leszek képes megérteni, én nem lennék ilyenre képes soha! Gondolkodni előtte kell, már nem utána.

Egy gyerek pedig ha beteg is vállalni kell, mert ajándék Istentől.

Na bocsi hogy tényleg most már megyek, csak mindig kiágazik valami valamiből valami. S mikor elkezdek beszélni, akkor azon veszem észre, jaj de elszaladt az idő:)))

Na szia:)

KOMOLYAN MEGYEK:))

danotimea2009. szeptember 2. 18:35

Az ötödik gyereket azért hoztam szóba, mert egyrészt nekem nagyon tetszett amikor olvastam. Másrészt pedig olyan nagy példát mutat. Mert egyes emberek egészséges gyerekeket abortálnak. Pedig az már egy kis élet. Fogalmuk sincs, hogy mit művelnek. Van két leendő szülésznő barátnőn a neten vannak fönt dolgok ezzel kapcsolatban, egyszerűen borzalmas. S ha ez az anya egy ilyen gyereket mint Ben (mert így hívják a beteg kisgyereket) minden nehézség ellenére fölvállal és szeret, akkor egy egészséges pici magzatot hogy tudnak abortálni? Ez az alkotás annyira, de annyira példát mutat. FANTASZTIKUS TÉNYLEG!

Bocsi, hogy így tele írtam:)

és örülök hogy megismerhettelek:) Kellemes személyiség vagy:)

danotimea2009. szeptember 2. 16:38

Vagy pl. Bodor Ádámtól a Sinistra körzet, áááá az is annyira de annyira ott van. Nagyon jó az is. Megmondják a körzetben hogyan kell élni, nem gondolkozhatsz szabadon, de a minimális ellátás biztosítva van. De nem gondolkozhatsz szabadon! Szerintem pedig gondolkodni nagyon jó dolog ám!

Vagy Doris Lessing Az ötödik gyerek c. kiemelkedő jelentőségű alkotása. Amikor egy anya (még ha a családja nem is fogadja el nem támogatja) mégsem mond le a beteg ötödik gyerekéről akivel irdatlan sok baj van mind testileg, mind pedig lelkileg. Nézd meg a valóságban mennyi abortusz van, ez a nő pedig mindent elkövet azért, hogy az a gyerek (legyen bármennyire beteg pedig féltette tőle a többi négy gyerek testi és lelki egészségét, hiszen veszélyes is volt a környezete számára) mégsem dobta el fölnevelte, mert az édesanyja. A valóságban meg nézd meg, csak úgy abortálnak gyerekeket ahelyett, hogy akkor lennének észnél és védekeznének, mielőtt még nem fogan meg.

Jaj és még sorolhatnám annyi jó alkotás van de tényleg, ami olyan fajta levegőt ad neked, ha úgy nézed, amit semmi más nem tud. Egy nagyon jól megírt mű egyszerűen az életedre ki tud hatni ha egy picikét másfajta szemmel nézed, ha a műnek a lelkébe látsz. Egy irodalmi vénával rendelkező SZÜLETETT ALKOTÓ képes neked az életető levegőt adni.

danotimea2009. szeptember 2. 16:31

Az ember tragédiája tényleg nagyon jó:)))

Ahányszor olvasom mindig találok benne valamit, amit addig nem. Annyira, de annyira jól meg van írva, egyszerűen fantasztikus:))) Az egyik kedvencem:) sok közül:)

danotimea2009. szeptember 2. 16:13

Szia Julcsi!

Nem vagyok csodálatos. Csak emlékszem, amikor te is lelket öntöttél belém anyukámat illetően, és nekem is nagyon jó érzés volt ám:))) Szóval ez kölcsönös ám! :)))

Másrészt szerettem volna régebben pszichológus lenni (na jó nem felnőtt, hanem gyerekpszichológus) és csecsemő és gyermekápoló (pedig föl is vettek) de nem volt bátorságom ahhoz, hogy beteg gyerekeket nézzek. :(

Nem én adtam neked az erőt, hanem a jól megírt irodalmi művek. Én csak idéztem őket. Hiszen azok mellett, hogy gyönyörködtetnek az alkotások, erkölcsileg nevelnek, és tanítanak is. S a költők, írók is az életből merítettek/merítenek, hiszen ők is emberek.

jegvirag(szerző)2009. augusztus 31. 22:56

Drága Tímea!
Csodálatos lény vagy, senki nem írt még nekem, ennyi szépséget, hogy lelket rázzon belém:)))
Nagyon szépen köszönöm, igaz én vagyok, az utolsó, aki feladja,végsőkig remélek és küzdök, de még az, ilyen öreg harcosnak is jól esik a biztatás!

jegvirag(szerző)2009. augusztus 31. 22:22

Rozsa! Köszönöm a biztatást, kezdjük újra ''együtt'', mind kettőnkre ráfér a bátorság, feledés, és a boldogság! Veled örülök majd, ha sikerül neked is elérni, főleg ha értesítes is róla, ha valóravált szíved óhaja! Addig is sokszerencsét mind kettőnknek !
Szia Julcsi!

jegvirag(szerző)2009. augusztus 31. 21:58

Kedves Mezeimarianna!

jegvirag(szerző)2009. augusztus 31. 21:56

Köszönöm,hogy itt jártál és szívecskét törtél:))

jegvirag(szerző)2009. augusztus 31. 21:55

Kedves Csilla!
Igaz,hogy letört vagyok, de mindig fölállok és tovább haladok, még akkor is ha tudom, hogy egyszer véget ér minden!
Köszönöm hogy vigasztaltál!

danotimea2009. augusztus 31. 08:45

Drága Jégvirág!

Biztosan neked is ismerősek a következő sorok amiket írok.

Zeusz megteremtette Pandórát az első nőt, hogy megbüntesse az emberiséget, amiért Prométheusz ellopta nekik a tüzet. Prométeusz büntetése az volt, hogy sziklához láncolta. De figyelmeztette testvérét Epimétheuszt, hogy ne fogadjon el ajándékokat az istenektől. Epimétheusz mégis beleszeretett Pandórába. Egy nap Pandóra a nő:))))) (kíváncsi lelkünk) kinyitott a szelencét, és kiszabadult mindenféle betegség, , szegénység, bűn, bánat. Pandóra megijedve lecsapta a szelence fedelét. S te is tudod na mi maradt benne? Nem más, mint a REMÉNY:)))))

S tudod mit szeretnék még nagyon olvasni, a kedvenceim közé tartozik? Madách Ember tragédiája. Lucifer mindig megpróbálja kiábrándítani Ádámot, de mindig van egy cél, legyen az a megszületendő gyereke, vagy a szeretett nő (Éva) amiért érdemes élni és küzdeni. A műnek a záró utolsó sora tetszik legjobban melyet az Úr közöl:

''Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál!

Rozsa2009. augusztus 30. 23:59

Gratulálok!!!!! Gyönyörű!!!!
Újra kezdeni mindig nehéz, de addig kell újrakezdeni még boldogok nem leszünk, és akkor a küzködésnek gyümölcse terem, és a fájdalom feledésbe merül. Légyél bátor, és ne félj belekezdeni az újba.

mezeimarianna2009. augusztus 22. 04:53

Gratulálok!!!:((

Törölt tag2009. augusztus 21. 17:33

Törölt hozzászólás.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom