Szerző

Pálné Lele Ilona

Életkor: 64 év
Népszerűség: 31 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 541 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2009. november 1.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers utánközlése vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (9)

Pálné Lele Ilona

Mindig csak lent

Élet sűrű erdejében
árnyék az én fedelem,
magasra tört fák tövében
tengetem az életem.

Kapaszkodnék a törzsükre,
értelmetlen küzdelem,
nem hajol le ága egy sem,
felfelé tart szüntelen.

Dús koronát növesztenek,
élvezik az életet,
a gyengébbel nem törődnek,
mohóságuk végtelen.

Elveszik a Napot tőlem,
behabzsolnak minden fényt,
nem marad az aljnövénynek,
csak ráhulló rőt levél.

Algyő, 2009.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


uszuka(szerző)2009. november 9. 18:40

Köszönöm Ági!Sajnos sokunknak csak az marad.

kreativ552009. november 9. 16:55

Ilike! Gratulálok a versedhez!Nagyon tetszik a ''csak rá hulló rőt levél.''Sajnos mintha nekem is az maradna. Pusza Ági

danotimea2009. november 5. 11:40

Drága Ilona!

Olvastalak, és válaszlni is fogok, csak most rohanok, és nekem a levelek írásához több idő kell:) Suliba is mindig mondták ha dogát írtunk, Timi már regényt írsz?:))))))))))

A LÉNYEG RÖVIDENl: ÉN KÖSZÖNÖM!

Majd jövök levélben:)

Pusy:)

uszuka(szerző)2009. november 4. 18:50

Köszönöm Kata

19702009. november 4. 18:19

Ilike,nagyon jó verset írtál!Szeretettel gratulálok!

danotimea2009. november 3. 17:57

Na még egy valami olyankor nemcsak nekem jó érzés, hanem büszke vagyok a tanáraimra is.

Múltkor barátnőmnek állásinterjúra készítettem egy szakmai önéletrajzot és egy motívációs levelet. S a főnök megkérdezte, ezt meg hogy csinálta? Ez nagyon jó:))Ő elmondta, hogy egy barátnőm segített aki ilyen szakon végzett.

S ilyenkor a szívem csücskében vannak a tanáraim, mert tőlük tanultam, egyébként is, de ilyenkor még jobban:))

Na erről ennyit, bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, csak olyan lelkes tudok lenni.

Most pl. azért mert van paprikám és banánom, és már régen ettem ilyeneket. S még maradt a fincsi ebédből is, sőt joghurtom is van:))


Szép estét neked!

Köszönöm a beszélgetést!

Millió puszika
Timike:))

danotimea2009. november 3. 14:25

Küldtem neked egy levelet drága ILona! :)))))

Pusyka:))

danotimea2009. november 3. 12:31

Az embernek jó érzés az, ha tud dolgokat, én szeretek mindig új dolgokat tanulni, ezért nem is tudom megállapítani, hogy miket fokok még tanulni, (persze munka mellett) TUDNI JÓ ÉRZÉS:))
na léptem
pá:)

danotimea2009. november 3. 12:29

Általánosban meg gimiben ha tudnád mi volt.

A főiskola teljesen más:)) A tanárok nagyon jók:)

Amúgy a protekcióról még annyit, azért szerintem az embernek fontos, hogy érezze azt, ha bekerül valahová akkor érezze, ó én ezt tudom, nem? Nekem fontos lenne. Ha protkó alapján kerülnék be valahová szakképzettség nélkül akkor tudnám hogy nem is értek hozzá, azért belül ott van az.

De mikor a múltkor barinőmnek elmondtam, hogy na ez az iroda ergonómiai szempontból ez is ez, meg a munkaszerződés ilyen meg olyan, jó érzés volt:) hogy értek hozzá:)

Aztán a főiskolák egyetemek az ÉLETHEZ képest csak bemelegítők. Pont az egyik barinőm mondta, jaj ez a főiskola. Mire én: örülj addig míg tanulsz az élet keményebb lesz:) és nemrég mondta: Timi igazad volt:))

na lépek mert késésben vagyok:))

Én sült csirke combit ettem, úgy szeretem:))
nyámika:)))))))

uszuka(szerző)2009. november 3. 12:13

Én is végig csináltam,és csinálok mindent,amit elkezdek,nem szeretek feladni semmit,mert ha abba hagynám,olyan mintha egy nagy űr keletkezne a lelkembe,amit úgy érezném ,hogy nem pótolna semmi.

Az iskolában nekem is meg kellett küzdeni - nem a felső iskolában - az általánosban.A mi iskolánkban annak idején divat volt,hogy a tanárok kiválasztottak 2-3 kedvencet,ha tudott hanem - és azokat végig vitték ötössel egész nyolcadikig.
Képzeld magyarból mindig gyenge négyes voltam,a verseket gyűlőltem,haragudtam a kőltőkre,hogy valaha verset faragtak.Aztán mikor felső iskolába kerültem,ott olyan magyar tanár volt,aki olyan szívhezszólóan tudott mindenről beszélni,hogy kedvet kaptam a magyarhoz,sőt magamtól a verseket is megtanultam.Érdekes itt ötös lettem irodalomból.Az egyik osztálytársam,aki protekciós kitűnővel jött velem ,lecsöppent háromasra.
Szerintem egyes tanárokban is van hiba.Egy általános iskolás gyerek ,akin ha csak keresztül néznek akárhogy igyekszik,letörik az önbizalmát.

Ma nem főztem,orvosnál voltunk a férjemmel.Csak tükörtojás volt ebédre.

danotimea2009. november 3. 11:44

Szóval sokszor volt nehéz pillanatom és tudom, hogy még lesz is, mert az élet ilyen, de hidd el egyszer sem jutott eszembe, hogy ott hagyok bármit is, pl. ha egymás után többször kellett éjszakázni hajnalokig tanulni (mert én puskázni nem is tudok, és azt gondolom aki puskázik saját magát csapja be nem pedig a tanárt, és még buta is marad) az a sok idegesség, stressz.

S tudom, hogy nekem nincs protekcióm, és minden helyzetben és mindenkor csak saját magamra számíthatok, ezért igyekszem a lehető legjobban csinálni mindent. CSAK MAGAMRA SZÁMÍTHATOK!

Na megyek ebédelni:) Te mit fogsz enni? Olyan éhes vagyok:))

Hétvégén küldök neked valamit! :))

Puszika

uszuka(szerző)2009. november 3. 10:07

Igazad van!Az ember legjobb ha nem éli bele magát abba ,hogy mások majd úgy is segítenek rajta.Pl. család,barátok.Mert, mi van olyankor,ha ők is padlót fognak,és nem tudnak kezet nyújtani?Ezért szerintem is legokosabb,ha az ember úgy él,hogy ne szoruljon másokra.Legjobb,ha mindenki arra törekszik,hogy a legrosszabb esetben is megtudja oldani saját problémáját.

Puszillak!

danotimea2009. november 3. 08:59

Ja még valami!

Volt olyan barátnőm is, aki fiú miatt hagyta ott a gimit. Férjhez ment. Na én egy pasi miatt SOHA! MI van akkor, ha idővel elvállnak? Jó, addig el van tartva, és aztán? NÉzheti a napocskát. Pedig okosabb volt, mint én.

MAGADRA MINDIG SZÁMÍTHATSZ!

Amúgy azért kell a szorgalom is. Nekem pl. gimiben három magyar tanárom is volt. Le voltunk maradva az irodalommal, és nyelvtan helyett mindig irodalom volt szinte. Nyelvtanból szinte semmi gyakorlás. S a fősulin a nyelvészet nagyon nehéz volt emiatt is. :(

Ezért a nyelvészet különösen nehéz volt. Mert beugró a vizsgára meg minden. S a gimiben alig volt gyakorlat szinte semmi. A fősulin csak néztem nyelvészetből, ilyen is van?:)) Szóval kell a szorgalom.

DE SZUPER NYELVÉSZEK ÉR IRODALMÁROK, ÉS JÓ VOLT VELÜK TANULNI! :)

Most már komollyan rohanok! :))

cuppy
Egy vizsgaidőszak után kellett két hét míg össze renováltam magam:)) Komolyan.

danotimea2009. november 3. 08:25

NAGYON JÓ VELED BESZÉLGETNI! :))))))

SZÉP NAPOT NEKED!

Millió puszika
Timike:))

danotimea2009. november 3. 08:23

PONTOSAN! :)))))

Tanultuk ügyvitelből ezeket a kapcsolatokat, a főnökkel, a beosztotakkal, az ügyfelekkel:))

Pontosan igazad van! :)))

Nagyon jól el vagyunk, és sok mindenben egyetértünk:))

Sok puszi! :))))
Timike:))

uszuka(szerző)2009. november 2. 19:29

A szakképesítés persze nagyon fontos,a pontosság is,az is,hogy mindenki lelkiismeretesen végezze a dolgát.
De ezek mellett az is fontos,hogy milyen a munkáltató.Ért-e a dolgozók nyelvén beszélni,mennyire érti meg őket,vagyis mennyire emberséges hozzájuk.
Mert ha megtalálja a közös nevezőt a dolgozókkal,akkor semmi gond,de ha pl.állat módjára viselkedik velük,akkor hiába válogatja össze a legokosabb,legpontosabb embereket - akkor azt megette a fene.Nem fogják kedvelni,nem fognak megfelelően dolgozni.És hiába rugja őket ki,a következő csoport is olyanná válik,akiket helyettük felvesz,ha nem emberséges.

uszuka(szerző)2009. november 2. 19:11

Egyetértek Timike.Úgy lenne igazán jó,ahogy írod.Csak az a baj,hogy nem vagyunk egyformák.Én például hiába voltam szorgalmas,hiába magoltam annak idején ötösre az oroszt,ha nem értettem,egyszerűen nem fogtam fel,pedig akartam.Matekból szintén ötös voltam,de azért,mert értettem,ha nem értettem volna,akkor lehet,hogy kettest se kaptam volna,mert a matekot nem lehet magolni.
Ebből csak azt akarom kibogózni,hogy szerintem az akarat mindehhez kevés ,amiket leírtál,akarat,szorgalom mellett igenis értelemre is szükség van.Mert,ha az ész,értelem hiányzik,akkor az ember nem jut el arra a fokra,hogy tudjon akarni,valamit elérni az életben.

Azzal én sem értek egyet,ha valaki a gyerekére ráerőszakolja a neki nem tetsző szakmát.Mert ugye minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének,legtöbb szülő orvost,tanárt,ügyvédet,stb...faragtatna gyermekéből,ha volna hozzá esze.Vannak azonban köztük olyanok,akik protekcióval előbbre jutnak,kenőpénzzel...de Isten ments ,az olyan orvos keze alá kerülni!Sajnos sok minden előfordul az életben.
És még annyit hozzáfűznék:
Egy 14 éves gyerek sok esetben,nem igazán tudja eldönteni,hogy mit is szeretne tanulni.Biztosan vannak olyanok is,akik érettebbek,akiknek nincs szükségük tanácsra,de többen vannak azok,akik igénylik a segítséget...,de nem az erőszakot...

Puszillak!

danotimea2009. november 2. 19:07

Amúgy ha munkáltató lennék én is elvárnám, hogy szakképzett legyen, legyen nyelvtudása (legalább egy középfokú) de minél több annál jobb, időben érkezzen, és tudásához és képeségihez mérten lelkiismeretesen végezze el a munkáját.

Én s válogatnék, hogy jól műkködő csapatom legyen, és közös sikerek elérése érdekében.

na lépek Gyöngyő vár:)) remélem megyünk sétálni:)) azt úgy szeretek:))

cupp:))

uszuka(szerző)2009. november 2. 18:36

Köszönöm Laci,hogy olvastál.

danotimea2009. november 2. 17:07

S a szakképzettség mellett, fontos, hogy legyen egyénisége, önállóan tudjon cselekedni, jó kommunikációs készsége legyen, tudjon nyelveket, tudjon team-ben dolgozni, naprakész legyen jó időbeosztással, és lelkiismeretesen végezze a munkáját.

danotimea2009. november 2. 17:02

Szia Ilona!

Nem vagyok eszes, inkább szorgalmas. Nekem sem úgy meg, hogy a hasamra ütök. Volt olyan szemináriumom, hogy előtte sokáig tanultam, meg ideges is voltam, és vérző orral mentem suliba (szerencsére mire beértem elmúlt az orrom vérzése) de nem mertem hiányozni. Nekem az akaraterőm nagy nagyon, nem pedig az eszem.

Abban vagyok szerencsés, hogy bár elvégeztem egy fősulis szakot és az utána következőt már levelezőn szerettem volna, de a szüleim azt mondták még támogatnak. Ritka az ilyen az biztos. De a harmadik főiskolát (mert még szeretnék egyet) azt már nem hagyom hogy ők állják, mert ha még eszembe jut ez az, akkor életem végéig finanszírozhatnák a tanulmányaimat, én meg mindig kitalálok magamnak valamit:))) Munka mellett biztosan más lesz, sokkal nehezebb, de még nem törte beléje senki sem a fogát, én sem fogom; amúgy sem vagyok egy gyenge valaki, megfutamodni pedig soha sem szoktam.

Lehet hogy akik nem szívesen járnak dolgozni, nem is azt szerették volna tanulni, Gondoltál már erre? Nekem van egy ismerősöm nem tanulhatta azt amit szeretett volna, (az anyucija mást akart) most otthol ül munka nélkül. Én soha sem fogom megmondani a gyerekemnek, hogy mit tanuljon, ez nagyon durva. Az az ő élete, nem pedig az enyém.

Az meg ha minél többet tanul valaki annál jobb, mert a papír nem kér enni.

De az biztos egy percig sem leszek munkanélküli mégha takarítani kell akkor sem, amúgy meg szeretek takarítani:)))

Egyébként tényleg válogatnak. Fontos, hogy szakképzett legyen az ember szerintem, és tisztességesen végezze el a munkáját. Nem vehet föl szakképzetlen emberket!

Pusy

l.vizeli2009. november 2. 16:59

Ili! Legyen végre ''napfényből'' az a fedél....... Laci

uszuka(szerző)2009. november 2. 12:08

Remélem maradunk is ilyen szerencsések!

Tanulni is kell Timike,amíg csak tudsz - mert eszed van hozzá,amit nem mindenki mondhat el magáról - amiről persze sok ember nem tehet - nem mindenki fejébe megy bele a tudomány,hiába erőlködik.

A munka pedig kívánom,hogy egyszer sikerüljön,és örömmel járj majd!Én itt nálunk bárkit megkérdezek - nagyon sok ember közülük nyugtatóval jár dolgozni.Vagy ahhoz is szerencse kell,hogy az ember ne gyűlölettel járjon dolgozni?Tudod én úgy látom,hogy sok vezető kihasználja a nagy munkanélküliséget,és válogat.Ha valaki, valamilyen igazságtalanság miatt szólni mer, az a mai világban könnyen az utcán találja magát,vagyis repül. Vagy lehet,hogy csak mifelénk történik ilyesmi?Fene se tudja.

Puszi!

Bene_Eva2009. november 2. 11:50

Igen Ilona :lényeg hogy szeretetből áradjon!Ez a legfontosabb!!Egyetértek!:)
Szép napot!

danotimea2009. november 2. 11:04

Én szakot szakra végzel el, tanulok mint az őrület, hogy legyen munkám, aztán ki tudja.

De legyen bármilyen tisztességes munka, a lényeg az hogy legyen. S nem fogok síránkozni, hogy jaj már megint munkába kell menni, hanem örülni fogok, hogy van munkám.

Én tegnap ebédeltem azt amit te. :) Látod van mit ennünk, és mris szerencsésnek mondhatjuk magunkat!

Most rohanok!
Puszi

uszuka(szerző)2009. november 2. 11:01

Köszönöm Évi!

Igen,persze lehet,a kis dolgoknak is örülni,a nagyoknak is,az a lényeg,hogy a szeretetből fakadjanak.Mert ugyebár hiába adatik meg valakinek minden nagy dolog,ha nem tudja élvezni.Na nem a miniszterekről beszélek,mert ők aztán mindent tudnak élvezni,tojnak ők a szeretetre,az éhezőkre - nekik a pénz a boldogság.

uszuka(szerző)2009. november 2. 10:51

Szia Timike!

Pontosan én is úgy szoktam ,ahogy írod.Ha rossz kedvem van a virágjaim közé menekülök,hogy a világért se sértsek meg senkit.
Ha a gyerekeim panaszkodnak valamiért azt mondom nekik:- gondoljatok a hajléktalanokra - nekik milyen rossz lehet.Timike,én azt hiszem ki se bírnám az utcán - belehalnék.
Sokat elgondolkodom azon - hajléktalannak lenni biztosan a legrosszabb,ezért sokszor bosszant az igazságtalanság,ami az országunkban folyik - én állva tudok még maradni remélem egy ideig,de a sok éhező - köztük sok gyerek - a miniszterek meg azt se tudják melyik zsebüket dagasztják még nagyobbra - ettől aztán a vérnyomásom felszalad gyorsan... - embertelen egy banda uralkodik nálunk.Na nem is mérgelem magam rajtuk,nem érnek annyit.

Ma oldalas sül krumplival - már alig várom,hogy kész legyen.

Puszillak!

Bene_Eva2009. november 2. 10:47

Hát igen! Valóban ilyen az élet!
De egyetértek Tímea hozzászólásával mert igenis örűlni kellene a kis dolgoknak is!
Versed Ilona szép és jó!

uszuka(szerző)2009. november 2. 10:29

Köszönöm Eta hozzászólásod!

LIne2009. november 2. 09:45

Ó de nagyon jó!

Az Élet sűrű erdejében mi marad az aljnövénynek?
...Igen, ez az ÉLET !

danotimea2009. november 2. 09:17

Vagy ha panaszkodnak, hogy jaj nekem ez nincs meg az nincs. S akkor mit mondjon az a hajléktalan aki az utcán fagy meg?


Ennyit szerettem volna még......

Bocsi, hogy nem egy szuszra írtam le..

danotimea2009. november 2. 09:16

A nyávogás helyett meg küzdeni kell, az élet egy harc.

danotimea2009. november 2. 09:15

Na szóval azt szerettem volna kifejezni, hogy vannak olyanok akik minden napi apró problémákat óriásivá tudnak nagyítani, pedig vannak sokkal de sokkal rosszabb helyzetben lévők, mint ők.

Pl. akik fekvő betegek, stb.

danotimea2009. november 2. 09:04

Drága Ilona!

Ezt jól megírtad, veredben az alábbi gondolat fogott meg igazán:

''a gyengébbel nem törődnek,
mohóságuk végtelen.''

Ez pontosan így van, a gyengét mindig elnyomják, még akkor is, ha jó. Ezért nem szabad soha gyengének lenni, és szembe kell szállni mindennel!

Amúgy igazad van, egyszer úgy érezzük lent vagyunk, máskor azt érezzük fönt. De mindig törekedni kell arra, hogy a fönt dontő többségben legyen.

Képzeld ismerek olyan pesszimista embereket, hogy behalás. Olyanokat mondanak, hogy jaj milyen az életem semmilyen. Pedig mindenki magának irányítja. Engem pl. ha szomorú kedvem van egy virág vagy egy színes falevél is föl tud vidítani, és a rosszban is mindig van valami jó. Pl. nekem is nagyon pörgős volt a múlt hetem, egy nappal tovább kellett pörögnöm, na de volt benne jó is, mert találkoztam a barátaimmal. Az emberek mindig nagy dolgokat várnak, és nem veszik észre a piciket, pedig az rejti magában a nagyságot. Az apróságoktól lesz igazán boldog az ember. Ma pl. az egyik barátnőmtől kaptam egy csokit, na apróság mégis úgy örülök neki.

Szóval sokakon eluralkodik a pesszimiuzmus. Pedig csak ki kellene nézni az ablakon, mikor a gyönyörű napsugár az őszi színes falevelekkel bearanyozza a tájat, kell ennél szebb?

S vannak olyan barátaim is akik súlyos betegségben szenvednek, mégis tudnak örülni a szépnek, és nem a pesszimizmust hangoztatják, hanem a szépséget és a jót, és lelkileg sokkal, de sokkal egészségesebbek, mint a testileg bár egészséges, de borúlátó emberek.

A boldogság ott van benned, bármilyen is az élet, amiért harcolni kell, mert nem adják ingyen.


Puszillak
Timike
Ja ma mit fogsz főzni?:)

uszuka(szerző)2009. november 2. 08:51

Marika,Sanyi köszönöm

kormanyossanyi2009. november 2. 08:42

Tetszik...gratulálok Ilona!

sadness2009. november 2. 08:13

Ez a versed is jól sikerült. Gratulálok!

uszuka(szerző)2009. november 2. 07:04

Köszönöm Marianna

uszuka(szerző)2009. november 2. 07:04

Kedves Sunil!Örülök,hogy olvastál.Nincs semmi sértő abban,amit írtál,sőt köszönöm,hogy megírtad észrevételed.És nyugodj meg,nem bántódtam meg,mert verseimben vannak hibák,utólag én is meglátom őket mindig.És igazad van,tényleg néha elkapkodom - pedig szeretek írogatni.

Üdv. Ilona.

mezeimarianna2009. november 2. 03:51

Gratulálok!!Remek!:)

sunil2009. november 1. 22:42

Nem hagy nyugodni,amiket irtam.A világért sem akartalak megbántani.Kérlek,bocsáss meg,igazságtalan voltam,hiszen igazán nagyon szép a versed.
Szeretettel:sunil

sunil2009. november 1. 22:07

Látszik.örömmel gördül a verssor a tollad alól.Általad vágyik a világra szállni,boldog,hogy megszülethet.Csak a rimek vibrálnak egy kicsit,de csak azért,mert szinte szakaszonként cserélgeted a rimképletet,kicsit,mintha nem volna időd vagy türelmed kivárni,amig maguktól a helyükre csücsülnek.
Pedig igazán jó a rimkészséged is;most járok Nálad először és nagyon megszerettem a versedet.-Kérlek,ne haragudj,ha bántóan szóltam,nem volt szándékomban,mert igazán tetszett a versed.
Szeretettel:sunil

uszuka(szerző)2009. november 1. 18:25

Köszönöm Arianne

Törölt tag2009. november 1. 18:17

Törölt hozzászólás.

uszuka(szerző)2009. november 1. 18:16

Köszönöm Attila

kistili.2009. november 1. 16:20

'' Dús koronát növesztenek, ''

Menyire találó !

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom