Szerző

Hecz János Sándor

Életkor: 65 év
Népszerűség: 500 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 249 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2022. január 10.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (65)

Hecz János Sándor

Gombakrémleves

Receptvers

Svéd gombából maradt jó pár gomba tönkje.
Szakácskodó énem a fejemet törte.
Nem áll el sokáig, gyorsan felhasználom,
előtte kamrámat azért végigjárom.

Megleltem egy répát, épp egy negyed zellert,
krumpli is van bőven. Uborka? (Most nem kell.)
Hagymát, azt találtam, fokhagyma is kellhet.
Megjelent a képe egy jó krémlevesnek.

Zellert, répát, krumplit kis kockákra vágtam.
Fokhagymát s vöröset kockára formáztam.
Karikára szépen a gombáknak tönkjét,
egy tálba kerültek. Persze nem épp önként.

Sasszemem rátalált tíz deka sonkára,
élesre fent késem kis kockákra vágta.
Kéne még kis tejszín. Nem leltem, csak tejfölt,
bár olyan lágy nem lesz, de az íze fennkölt.

Egy edénybe öntöm. (Azt mondják, ez rám vall.)
Rákerül bors, s tárkonyt egy kanál mustárral,
kevés delikáttal simára kevertem.
Már az illatától is jobb lett a kedvem.

Hagymákat és sonkát kissé megkapattam,
majd zöldségféléket beleborítottam
és egy kevés vízzel fedő alatt főztem.
Tíz perc alatt puha. Azért még nem győztem.

Kézi turmixommal pépesre kavartam.
Az sem baj, ha maradt néhány egy darabban,
felöntöttem vízzel, de nem nagyon hígra.
Ételízesítőt még kanállal bírta.

Mikor felforrt, jöhet tejfölös habarás.
Kíváncsian várom, milyen lesz a hatás?
Levesbetétgyöngyök kerülnek tányérra,
ha tetszett, készítsd el te is néha-néha.

2021. november 14.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Emperatriz2022. április 10. 10:43

Aranyos kis vers! Köszönöm,hogy olvashattam!

lizomka2022. január 24. 11:27

Lassan ebèdidő ,nagyokat falatoztam szemmel nálad!😁💕Szeretettel:Kati

lorso2022. január 20. 12:48

Lehet kéne ilyen kategóriát is most már indítani!
Szívvel,
Zsolt

Nichi-ya2022. január 18. 18:03

Nagyszerű recept. Sok szeretettel, szívvel gratulálok.

NagyKatalin2022. január 15. 21:26

Megéreztem! Nagyon szívvel jelölve!🧑‍🍳㊉9;💓

Metta2022. január 15. 11:02

Köszönöm szépen a receptet.
Szeretettel gratulálok
Margit

Callypso2022. január 14. 18:30

Én nem igazán szeretem a gombát, de a versed nagyon ízlett! Még az is lehet, hogy egyszer kipróbálom a receptedet... Addig is örömmel olvastalak és elismeréssel gratulálok hozzá! (:

Eci2022. január 13. 12:42

Kedves Sándor! Én is szeretem! :) Nagyszerű versednél nagy szívet hagyok jutalmul. Szeretettel Edit

ikakovics2022. január 13. 12:27

Ilyesmit versbe vonni mar magaban muveszet, nem is emlitve az eredeti receptet! Szivvel gratulalok. Szertettel, Ivan

MeszarosneMaya2022. január 13. 09:31

Köszi, finom volt: Maya

editmoravetz2022. január 13. 06:16

Remek szakács vagy kedves János - ezt már régebbi verseidnél is tapasztaltam. Értesz az ízek fokozásához is - nem csak a versek faragásához.
Szívvel olvastalak - szeretettel gratulálok!
Edit

Navir2022. január 12. 21:26

Már a címtől megjött az étvágyam :)
Remekbe szabott, humoros receptversedet nagy szívvel olvastam.

Gratulálok szeretettel!
Navir

1111112022. január 12. 17:31

Nagyon szórakoztató,értékes receptvers,szívvel: Piroska

madaras2022. január 12. 16:08

Kedves János !
El kéne gondolkodnod egy irodalmi recepteskönyv kiadásán. Verseid humoráa, formája - ni és a tartalma nagy sikert arathatna.
Elismeréssel, szívvel olvastalak
(Ui:...sajnos az én beteg gyomromnak ez a recept katasztrófa lenne....)

60afrod2022. január 12. 15:00

Kedves János!
Remek versedhez szívvel gratulálok!
Szeretettel:Ildikó

tomorg2022. január 12. 09:20

Már az első strófánál megéheztem...
szeretettel olvastam...szívvel gratulálok
♫ Gábor ❤

ereri2022. január 11. 20:53

Imádom a rímes-receptes sorozatod minden tagját kedves Sándor! Nagy-nagy szívet hagyok itt is! Szeretettel és tisztelettel: E. E.

baloghzsuzsanna2022. január 11. 16:47

Jó leírás, étvágyat csinál és kedvet az elkészítéshez. Remek sorokhoz gratulálok! Zsuzsa

1956APA2022. január 11. 15:56

Nagyszerű lett ez a pompás szakácskönyv,
próbáltam utánozni a receptet, de sajnos,
a hagymánál kicsordult szememből a könny.
Szívvel olvastam ötletes versedet.
üdvözlettel:Rudolf András

Martonpal2022. január 11. 13:03

Jó vers, jó ötlet.
Szívvel gratulálok... Attila

Madmi2022. január 11. 10:58

Hmmm, biztos finom lehetett. A tutit 😊 szépen összefoglaltad. Gratula hozzá! Adriana

molnarne2022. január 11. 10:10

Remek alkotás szívvel gratulálok:ICA

Golo2022. január 11. 08:59

Szeretettel gratulálok versedhez, hedves János

Radmila /43.♥/

Leslie20162022. január 11. 08:01

Étvágygerjesztő remek vers. Biztosan finom.
Szívet adtam versedre.
László

TURIKARI682022. január 11. 07:36

Szívvel olvastalak gratulálok versedhez kedves János

uzelmanjanos9562022. január 11. 07:28

Remek gasztronómiai alkotásodhoz gratulálok:János

Pflugerfefi2022. január 11. 06:36

Verses gasztronómia!
Profi!
Szívvel gratulàlok!
Feri.

Zsuzsa03022022. január 11. 05:57

De finom lehet!
El is fogom készíteni! Remek versedhez
szeretettel,
elismeréssel, tisztelettel gratulálok!
Zsuzsa

kincseshaz2022. január 11. 05:34

Szuper! Szinte magam előtt látom az előkészületeket és az eredményt. Szívvel, elismeréssel nyeltem nagyokat. Ilona

1-9-7-02022. január 11. 05:05

Ó a hatás jajjj meg éheztem 😁kár hogy recept mellé nem kaphatunk kóstolót is 😁 De ne legyünk túl nagyra vágyok elégedjünk meg azzal hogy lyen szívet érdemlő formában kaptunk receptet nem igaz 😁KIVÁLÓ alkotásodhoz szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó

szalay2022. január 11. 02:59

kedves Sándor,nagyon jól hangzik a recept,ám én tehetetlen vagyok a "konyhában,ám nejem köszöni szépen,
gratulálok István (35)

m.falvay2022. január 10. 22:59

Nagyszerű , étvágy gerjesztő recept .
Szívvel Miki

orok.szerelem552022. január 10. 22:53

Kedves Sándor, receptversed szívesen olvastam!
Máris (viszem) mentem!
Szívből elismeréssel gratulálok!
Margit

nefelejcs2022. január 10. 20:27

Köszönöm étvágyhozó receptedet.
Finom tűnik. :)
Gratulálok!
Anikó

Szickey_Me2022. január 10. 20:09

Oj, isztenem, isztenem, "receptvers" címke. Ez csodás lesz. Köszönöm! :)

dobosigyorgy2022. január 10. 19:52

Szuper versedhez szívvel gratulálok.
Gyuri

1957052520122022. január 10. 19:40

Szívesen főztem veled , Irén

gyorgyjeko2022. január 10. 19:02

Jánoskám! Teljesen mindegy, milyen témához nyúlsz, mindig érdekes, értékes, amint ez a vered is! Szívemet küldve gratulálok Gyuri

vendel2022. január 10. 19:01

Remek vers!
Szívvel gratulálok!
Neubauer

anci-ani2022. január 10. 18:45

Én is gyakran főzök gombás üsző szelteket,
mert imádja a család és minden gyerek!!! :)))
Előbb gyorsan megforgatom forró olajban az üsző szeleteket,
hogy becsukódjanak a pólusok, majd annak a szaftjában dinsztelem az apróra vágyott hagymát, majd hozzáadva a karikára vágott gombát, ízesítem jó fűszerekkel, majd rárakom a szeleteket és együtt lassan lefedve készül el az oltári gombás szelet!!! :)))
Gratulálok remek receptedhez majd kipróbálom, mert nagyon csábító!!!
Szívvel, szeretettel:
Anci

41anna2022. január 10. 18:09

❤️23. Remélem fincsi is lett kedves Sándor?

Melinda

Gyulai19442022. január 10. 18:02

" Mikor felforrt, jöhet tejfölös habarás.
Kíváncsian várom, milyen lesz a hatás?
Levesbetétgyöngyök kerülnek tányérra,
ha tetszett, készítsd el te is néha-néha." milyen szívesen megkóstoltam volna. ákos+1 szív

Szickey_Me2022. január 10. 17:45

Páros rímképlet, elegáns tizenkettesekkel.
A címnél már meg is remegtek rögvest a leánykalábaim, ugyanis nagyon kedvelem az ételekkel kapcsolatos másfajta történéseket, tehát ami nem konkrétan az evéssel kapcsolatos, mint példának remek okáért a róluk bárhogyan is szóló verseket. :)
Véges végig jól éreztem magam, mosolyogtam, mindkettő olyan fontos az életben, a mindennapokban (bizony, az a kategóriánk is :).
Néha éreztem magam csak icipicit kizökkentve egy ritmusváltás, vagy más pici eltérő döntés miatt, de összességében én kifejezettebben jól éreztem magam, és mosolyogtam. :)
Szívélyes, kedves, szórakoztató vers.
Nagyon köszönöm, kedves Alexander.
Szickey

HJudit2022. január 10. 17:35

Imádom a gombát! Egy hatalmas gasztronómiai élmény volt a verset olvasni! Máskor is imádtam olvasni, most is! Szívvel, szeretettel. Judit

pete572022. január 10. 17:20

Szívvel olvastam receptversedet, János!
Margit

GaborIldiko2022. január 10. 16:14

Jöhet a verses szakácskönyv. :)
Szuper lett!
Szívvel,
Ildi

irenfi2022. január 10. 16:06

Micsoda Séf vénád van, kedves János!
Szuper lett a Gonbakrémlevesed!👏💓

orpheus35352022. január 10. 16:05

Aranyos ez a téma. Gratulálok:Ildikó

Sanyipapa2022. január 10. 15:40

Legközelebb szakácskönyv helyett téged veszlek elő
❤(16)
Sanyi

lantgyorgyi32022. január 10. 15:33

Recept verseid, nagyon szeretem olvasni. Igazán finomat 'rimelsz'
Gratulálok nagyszerű gondolataidért.
POET ölelés Györgyi

Csendhangjai2022. január 10. 15:32

Szakácstudományod külön gratulációt érdemel, a versért meg dupla szív is járna!
Szeretettel:
Klára

Törölt tag2022. január 10. 15:21

Törölt hozzászólás.

CD57.sz2022. január 10. 15:10

Egy újabb remek recept!
Szeretettel, szívvel olvastam:
Klári

varadics2022. január 10. 15:04

De meg éheztem egy kis levesre a mindenit. Nagyon jó lett. Barátsággal: Csaba

feri572022. január 10. 14:58

Remek, kiváló recept a gombakrém levesről tetszik János.
Szívvel gratulálok.
Feri

S_Patricia2022. január 10. 14:34

A korábbi recept is elnyerte a tetszésem. Szívvel gratulálok, a leves is megfőzött.

gypodor2022. január 10. 14:18

Remeknek tűnő főzési tanács, jó vers
szívvel
Gyuri

VaradyEndre2022. január 10. 14:08

Nagyszerű recept-versedhez nagy szívvel gratulálok.
Üdvözlettel:Endre

5367712022. január 10. 13:56

Nagyszerű séf versedhez szívvel gratulálok!
József

John-Bordas2022. január 10. 13:33

Janosom,ha így lennének a szakácskönyvek megírva,már látom lelki szemeim előtt, hogy egy egész ország minden férfi és női tagja a főzés mesterségeket gyakorolja hatalmas sikerrel, nagyon tetszett,kellett egy kis "lélegzet vétel"a sok ünnep és más után, óriási ❤️ gratulálok hozzá ölel János szeretettel

Raszputyin2022. január 10. 13:25

Remek vers!
Szívvel
Sanyi

S.MikoAgnes2022. január 10. 13:14

Ilyen remekbe szabott útmutatás szerint még szép, hogy elkészítem......készíttetem a ...férjemmel. Ugye, a legnagyobb séfek mégiscsak férfiak!!! A tejszínt sem felejtem.
Humorral ízesített olvasmányos receptedért óriás 💓-et küldök
szeretettel:
Ági

Elise2022. január 10. 12:59

Remek recept-vers!
Szívvel; Elise

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom