Szerző

Verebélyi Tamás

Népszerűség: 144 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 262 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2022. május 30.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető vagy átdolgozható.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (34)

Verebélyi Tamás

A bárány, a kötél és a kút

Avagy példázat az Igazságról - 8.

Volt vala egy ember, ki a sötétben egy mély verembe esett,
de senki sem volt segítségére, s kínoztatott magánosan.
S pangott abban a poshadt lé, ő pedig fohászkodott hangosan:
Míglen kötél vettetett le hozzája, s azzal megmenekedett.

S ím, Általam megadatik néktek, hogy értésére jussatok.
"Én vagyok a jó pásztor", ki új életét ád annak, ki kéri.
Magam vagyok a zsinór, s kire azt övezém, baj azt nem éri.
S a kút világnak Seolja, honnan Nélkülem ki nem juthattok.

Bizony mondom néktek, aki nem utánam jő, az sötétben jár.
Magam mindent örökül kaptam vala úgy Mennyen, mint a Földön.
S kibe Lelkemet vetem, az megoldhatja azt kezével önnön.
De ki magában hagyja, abban "buzgó víznek kútfeje lesz" már.

S az Emberfia is azért jöve, "hogy ő szolgáljon másoknak".
Mert ki hatalmas az Igazságban, az hajol a legmélyebbre,
Mert aki engemet hív, azért alászállok a mélységére,
s felhozám azt, magamhoz vonzván akaratára az Atyámnak.

Legújabb imában látásom az Ő dicsőségüknek köszönhetően!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Locoen(szerző)2023. január 9. 18:59

@Csendhangjai: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, Klára!

Meghatva és boldogságtól telítve olvastam szavaidat! Ezért már megérte. De amit megkapok, az ajándék Tőlük, az Élettől, így minden dicsőség csakis az Övék mindörökké! Igen, az oktatási rendszerben és még másutt sem nagyon lehet ma találkozni olyan produktumokkal, bizonyságokkal, amik Őket méltatják. Érdemes megnézni a szórakoztatóipart, hogy menyi olyan film, rajzfilm, zene vagy játék van ma a piacon, amely Őket dicsőíti. Nem a vers minél mívesebb elemzése a lényeg a többszörösen összetett, bravúros mondatfűzések okán. Ez csak test. A lélek viszont érti az Igazságot, neki nem szükséges mélyreható elemzés meg lexikális tudásból fakadó értés. Magam elsősorban Nekik köszönöm, hogy ez megadatott, de természetesen neked, nektek is!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2023. január 9. 14:06

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Csendhangjai2023. január 3. 17:30

Kedves Tamás!

Nagyra értékelem, hogy Te ilyen műveket írsz, mert (véleményem szerint), sok fiatal, csak itt találkozik ilyen hithű szép alkotással!
Nem vagyok jó verselemző, de annál jobban értem, hogy miről fogalmazol.
Olvasási élményemet hálásan köszönöm, és szívvel gratulálok!

Klára

Locoen(szerző)2022. november 6. 19:56

@pummogo: Békesség neked, Zsófia!

Köszönöm szépen lélekből, hogy írtál nekem ismételten szelíd és alázatos módon. Igen, a tévútra tévedt, eltévelyedett ember mindegyike megérdemli az útba igazítást, de csak akkor, ha ezt Tőlük kéri kisdedi alázattal! És ez nagyon fontos, mert sokan hiszik azt, hogy az Atya, Krisztus mindenkit szeret. Nem igaz! Az Örök Megváltó elmondta, hogy az, aki nem csak hallja, hanem cselekszi is az Atya akaratát, az szereti Őt, és azt az Élet Ura is szereti. De aki nem váltja tettekre, amit megkap kegyelmi ajándékként, aki tékozol a testének vágyain, azt nem tudják szeretni, mert nem lehetséges. Aki nem kér igaz módon Tőlük, személyesen, az kapni sem fog.

Igen, ebben is lehet igazság és bölcsesség, de csakis Általuk tudató, hogy mi a jó az egyénnek. A test önző, ő is jónak érez számos olyan dolgot, ami mégis hiábavaló. Az is lehet ott a szem előtt, csak nem látjuk. Csakis egy a jó, az Isten, ahogyan Krisztus elmondta. Ha valaki Bennük van, abban Ők is ott vannak, és az építő az embernek. Valóban, hiszen Ők rengeteg jelet küldenek szüntelen, nem hiába fogalmazta úgy Krisztus, hogy ott állok az ajtó előtt és zörgetek. Vezetni próbálnak, figyelmeztetni, de az ember már annyira eltávolodott az Élet Szavától, annyira hangos a test hangja, hogy alig hallja meg Őket. És a tékozlás zsoldja a halál, ahogyan fogalmazzák is. A nem megfelelő döntés után érkezik a fenyítés, de még ez is az egyén lelkének üdvéért van. Pontosan. De sokan még egy életút leélése után sem térnek haza Hozzájuk, és Előttük állva a legszörnyűbb, leginkább pokoli kín többek között az lesz, amikor rádöbben az egyén, hogy egész életében tékozolt, és amit igaznak vélt, az hazugság volt. Igen, de az nagyon fontos, hogy senki sem képes a saját hibáján tanulni. Az Ő általuk állított próbatétel az, ami formál, ami szembesít. Az ember saját hibája az a test vétsége, sőt, akarata. És ha valaki erre néz, ebből akar tanulni, az egy végtelen labirintusba vezet. Bizony, így segítenek. A szembesítés hordozza magában a lelki újjászületést, a megváltást. És nem csak az egyén által elkövetett tettekkel való szemebsülés, hanem a környezetünkéi is, amiket szüntelen állítanak tükörként. Az embertársaink, a természet mind leképezik valahol az ember gyarlóságát.

Locoen(szerző)2022. november 6. 19:54

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

pummogo2022. november 2. 16:20

@Locoen: Kedves Locoen Az érdek szó értelme alatt én sem azt értettem, hogy minden tévutra tévedt ember csak úgy magától megérdemli a helyes útbaigazítást, bár nem fejtettem ki igazán olyan részletesen. Arra gondoltam én is , hogy a mi jó az egyénnek az ott van előtte, csak észre kell vennie. Ha nem veszi észre no akkor következik be az atya láthatatlan figyelése, hol fogja majd észre venni, azaz mikor,azt, hogy tévútra tévedett. Az is lehet, hogy le kell élnie egy fél életet, hogy rájöjjön, elszalasztotta azt a lehetőséget, ami előtte adott volt. Az atya a szabadakaratát meghagyta, rajta múlott, befolyásmentesen választotta a rosszabb utat, ami a kezdetekkor jónak ítélt meg. A felismeréshez azonban hinnie kellett, hogy megkapta a segítséget és a saját hibáján tanult. Itt értettem meg, hogyan segíti az eltévedt bárányait Jézus. Szeretettel, Zsófia.

Locoen(szerző)2022. október 15. 19:49

@pummogo: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, Zsófia!

Magam semmit sem tanítok, hiszen az Igazság örök és változatlan. Ahogyan Salamon király is fogalmazta, hogy semmi új sincsen a nap alatt. Éppen ezért nincsenek tanítók sem, csak egy igaz Mester, a Krisztus. Amely kegyelmi ajándékot magam megkaphatok Tőlük, az nem a magam érdeme, hanem Tőlük való, ezért is Övék az örök dicsőség! Csak bizonyságtevő vagyok, de a szavaid igazán megtisztelőek és jólesőek. Igen, de az is nagyon fontos, hogy az embernek az önmaga, az éne az, amely a tévútra visz. Krisztus elmondta, hogy a lélek elevenít meg, a test semmit sem használ. Amikor az ember mélyen magába néz, akkor a lélekbe pillantson, ne a test azonosságába. Minden igaz és tiszta, ahogyan megíratott az Atyától való, nem az embertől magától. A Teremtő Gondviselő Édesapa kegyelméből, Lélekből kapjuk meg lélekig a legigazabb gondolatokat, érzéseket, szavakat, tetteket. Úgy is van, Krisztus az út, az igazság és az élet, ahogyan elmondta, és Őt megkerülni nem lehet. Senki ember nem létezik, aki szüntelen csakis az igaz úton járna. Olykor mindenki elbukik, és ennek szükséges meglennie, mert a testi vágyaira felnőtt fel-nőtt számára szükségesek a botránkoztató szembesülések. Nem, Ő sosem az egyén érdekét erősíti fel, azt nem ő csinálja, hanem pontosan a gonoszság lelke, vagy ahogyan még sok titulussal illetik. Ő nem ezt nézi, hanem ezzel szemben azt mondja nekünk, amit mi nem akarunk hallani, és ebbe az Igazságba ütközünk bele, és ezt felismerve gyógyul a lélek. Mindennek oka van, és csak remélni tudom, hogy a betegség már csak egy tovatűnt árny, és lelked egészsége erős és világoló. Mindig szeretettel látlak nálam, de a legfontosabbak Ők!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

pummogo2022. szeptember 28. 04:28

Kedves Tamás !
Szeretetből írt versed tanítása önzetlen és felülmúlhatatlan.
" Mert ki hatalmas az Igazságban , az hajol a legmélyebbre ..."
Igaz ez , akkor is ha mi emberek között nézünk az igazság mélyére. Mert mit is érzünk akkor , ha ighazság vezérel bennünket, Énönknek a legmélyéről merítjük a legigazibb dolgokat. Még azok is akik nem mindig egyenes úton járnak, lelkük legmélyén fellelik az igazságot., s hogy megtalálják az egyenes utat az Emberfia megmutatja nekik azt s rajta keresztül eljutnak az Atyához, akinek az akarata, a személynek az érdekét felerősíti és azután felvértezve utnak indítja őt. Szeretettel olvastam , egy kevés ideig egészségi okok miatt távol voltam, de igyekszem bepótolni az olvasást. Szeretettel, Zsófi.

Locoen(szerző)2022. szeptember 16. 20:58

@Kriszti12: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, Kriszti!

Nos, azt csakis te tudhatod, de semmi baj és igazán köszönöm szépen neked is a kedves gesztusú szavaidat. Úgy legyen, és minden elismerés és dicsőség csakis az Övék mindörökké! Köszönöm neked, magam főleg, hogy cselekedhetem, amíg még tart a kegyelem. Minden az Ő érdemük, semmi sem az enyém. Bizony, azért gyújtják a gyertyát is, hogy az ragyogjon, nem pedig azért, hogy azt elrejtsék, ahogyan az Egyetlen Pásztor is mondta. Az Ő lélekelevenítő kegyelmük legyen mindannyiunkkal!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. szeptember 16. 20:56

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Kriszti122022. szeptember 10. 07:51

Kedves Tamás!
Nem tudom, hogy maradhatott ki versed a kedvencelésemből, de utólag is pótoltam! :)
Nagyszerű vers, nekem nagyon a megfogalmazása is. A tartalma természetesen a némbörvan :)
Örülök, hogy a Jóistentől kapott talentumodat ilyen szépen kamatoztatod!
Ebben a nehéz időkben nagyon nagy szükség van rá!
Testvéri szeretettel :
Kriszti

Locoen(szerző)2022. szeptember 9. 12:40

@lenartanna: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Anna!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

lenartanna2022. szeptember 7. 22:19

Kedves Tamás!

Hittel teli, szép versedhez szívvel, szeretettel gratulálok! Anna

Locoen(szerző)2022. július 23. 11:28

@HarmatiGyongyi: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Gyöngyi!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

HarmatiGyongyi2022. július 21. 20:01

Kedves Tamás!
Versednél nagy szívvel időztem.
Kívánok Neked szép napokat.
Üdvözlettel: gyöngyi

Locoen(szerző)2022. július 18. 12:28

@barnajozsefne: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Erzsike!

Magam is megtisztelve és örömittasan köszönöm a lelkemnek balzsam soraidat! Ha valakiket megillet az elismerés, a hála, az csakis Őket mindörökké! Legyünk is azok, hiszen még a kegyelmükből élhetünk, és hogy újra teljes egészében kisdedekké válhassunk.

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

barnajozsefne2022. július 18. 07:07

Kedves Tamás!
Hittel tele gondolataidnál jó volt elidőzni!
Lelkemnek balzsam, igazi mennyei manna minden szavad!
Hálás vagyok az Úrnak mindenért!
Szeretettel kívánok szép napot, Erzsi

Locoen(szerző)2022. július 17. 18:18

@JohanAlexander: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Sándor!

Nem, korábban nem jártál ezen versemnél, legalábbis, ha alaposan olvastam vissza a kommenteket, de semmi baj sincsen. Igazán köszönöm, hogy most betértél hozzám, mindig jól esnek érző és értó szavaid. Igazán nincs mit, de a dicsőség és a méltatás csakis az Övék mindörökké! Hiszen amit adnak nekem kegyelmi ajándékként, azt igyekszem a lehető leghűbben visszaadni. Ez nem a bennem lévő jóságot mutatja, hiszen csak egy jó van, az Isten, ahogyan Krisztus elmondta. Ha valami igazabbat, tisztábbat tudok mondani, adni, az az Ő érdemük. Megtisztelsz és meghatsz, köszönöm szépen! Kívánom, hogy Ők vigyázzák lelkedet és vezéreljenek utadon! Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. július 17. 18:17

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

JohanAlexander2022. július 15. 15:15

Tamás, hittel írt nagyszerű versednél, már úgy emlészem jártam, hatalmas szívet küldök így, utólag, egyúttal tisztelettel köszönöm, írásaimnál tett látogatásodat, mindenre kiterjedő, értő, értékes vélényeidet.
Őszinte szívből kívánok még nagyon sok nagyszerű verset és jó egészséget.

Locoen(szerző)2022. július 13. 13:38

@lantgyorgyi3: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Györgyi!

Megtisztelve és meghatóan köszönöm a soraidat, igazán jól estek a lelkemnek. Nem az az elsődleges, és még csak annyira fontos sem, hogy ki miként képes a szavakkal bánni, milyen bravúrosan, találékonyságban gazdagon alkotja a mondatokat. Mindig az a fontos, ki milyen lélekből szól, hogy mit próbál mondani, átadni. Ez erősen szubjektív, kinek mi a szép, a tartalmas, az értékadó, az egyedi. Persze az Igazságban ez nem így van, ott van egy állandó normatíva, de testben ahány ember, annyiféle ízlés. Mindenki kap valami talentumot Tőlük, amit vagy befektet vagy sem. Magam főleg ezt kaptam, hogy írás formájában tudjak tűzzel és erővel szólni, de nem a minőségen van a hangsúly, hanem azon, hogy kiből szólok, és azt miként adom át. Mert a dicsőség nem az enyém, a fogalmazási készségemé, hanem csakis az Övék mindörökké! Mindenkiben van érték.

Kedves és emberi ez tőled, köszönöm alássan. Imában, amikor becsukom a szememet, akkor elevenednek meg ezek a képek. Sokszor szólnak így hozzám, látok képeket, jelenetsorokat. Mintha álmodnék, de ébren vagyok. Amit kapok az Ő kegyelmükből, azt pedig igyekszem a lehető leghűbben átadni, nem testből, annak akarásából, hanem a kisdedi lélekből. Öröm és léleknek balzsam, amikor betérsz hozzám, és mindig szeretettel látlak, ha szeretnél együtt vacsorázni lélekben, de a legfontosabb, hogy aki csak teheti, Hozzájuk menjen elkölteni az ízes mannát, mert az eltelít örökre és életet ad. Amit magam adni tudok, csak egy morzsa, és azt sem a magam érdeméből, hanem az Ő dicsőségükből. Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. július 13. 13:36

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

lantgyorgyi32022. július 9. 12:04

Én sajnos nem tudok olyan gyönyörűen írni, szép szavakat forgalmazni mint te, kedves Tamás!
Köszönöm szépen a hozzám irt elbűvölő érrékelést.
Azonban versed nekem is nagyon tetszik, csodálatos látomásaid, és értékes érzelmi gondolataid. Mindig nagy szeretettel olvasom verseid mert hasonlóan meghittek és szépek, szeretetben vallásban és hitben. Szerintem nagyon egyetértünk.
Gratulálok nagyszerű alkotàsodhoz.
POET meghittséggel Györgyi

Locoen(szerző)2022. július 9. 10:53

@editmoravetz: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Edit!

Magam is mindig köszönöm neked alássan és örömittasan számomra nagy becsben tartott méltatásodat, de minden dicsőség csakis az Övék mindörökké! Ahogy jólesik, ahogyan azt a Lélek adja a lelkednek, mindig úgy ildomos cselekedni. Számomra is, és köszönöm újfent neked is.

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

editmoravetz2022. július 8. 16:24

S az Emberfia is azért jöve, "hogy ő szolgáljon másoknak".
Mert ki hatalmas az Igazságban, az hajol a legmélyebbre,

Kedves Tamás!
Mindig üdítően hatnak soraid - van, hogy csak magam megnyugtatására térek be hozzád - van, hogy véleményemet is leírom alkotásodról.
Jó olvasdni s erőt meríteni belőle.

Szeretettel gratulálok: Edit

Locoen(szerző)2022. július 4. 08:43

@gypodor: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Gyuri!

Megtisztelve és örömmel köszönöm, hogy ismételten nálam jártál. Igen, a legtöbb ember képmutató és csak a szájával igyekszik bizonyságot tenni, ami pedig kevés, hiszen Krisztus elmondta, hogy: "a lélek az, ami megelevenít, a test ne használ semmit", és az is megíratott, hogy a betű megöl, a lélek elevenít meg. Szomorúan tapasztalom, és óriási fájdalom a lelkemnek, hogy az emberek zöme, még a mélyen hívők közül is nem kevesen tévelyegnek. Még mindig benne vannak a hazugságokban, a hárításokban, a bálványozásban, a babonákban, nincs bennük felelősségvállalás, kötelességtudat, csak bizonyos mértékig. Ahogyan Ézsaiás próféta fogalmazta, hogy: "Ez a nép csak a szájával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem." Sokan idézik Őket, azt hiszi, hogy tudnak valamit, de közben Őket sem ismerték meg, és megíratott, hogy az Atya szemében a világ bölcsessége bolondság. Ezért mondta Krisztus, hogy sokan lesznek, akik majd mennek hozzá, hogy hiszen mi a Te nevedben prédikáltunk és cselekedetünk, de Ő azt mondja majd, hogy távozzatok tőlem gonosztevők, sosem ismertelek titeket! Nagyon sokan fognak meglepődni az ítéletkor, ebben biztos vagyok. Krisztusért, az Igazságért mindent szükséges odaadni, és erre csak nagyon kevesen képesek. Mert még sokan mindig a közösség médiától függenek, abba vannak belesüppedve, tetszikeznek és osztogatnak, de ha Hozzájuk fordulnak, Ők Lélek által kijelentik majd, hogy helyes-e ez az út vagy sem.

Köszönöm, de amikor valaki Tőlük kap bizonyságot, akkor nem lehet jelen a test, a saját akarat. Úgy szükséges átadni az embertársaknak a megértést, ahogyan Ők azt adták, minden fajta egyéni akarás nélkül! Lesz még ezenkívül is versem, rengeteg idézet, példázat van még, hiszen az Ő szavai öröktől valók örökig és mindig aktualitással bírók. Nem csak az a fontos, hogy ingyen kaptuk, ingyen is adjuk - ez a másik szegmens, amit sokan nem tesznek -, hanem az is, hogy úgy adjuk, ahogyan azt megkaptuk. Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. július 4. 08:25

@kicsikincsem: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Ilona!

Külön köszönöm, hogy betértél hozzám, igazán kedves és figyelmes tőled!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

gypodor2022. július 3. 06:17

Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.” 28Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másoknak és odaadja az életét váltságul sokakért.” Máté sorai örök érvényűek lehetnek, de sajnos, a való -állítólag hittel telt- emberek példái mást mutatnak. A példabeszéd jó, de a János evangéliumából vett gondolatokat egy másik versben dolgoztam volna ki!("Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne."
Remek elmélkedő vers. Aktuális is.
Szívvel
Gyuri

kicsikincsem2022. július 2. 09:17

Az igaz hit... köszönet az alkotásodért! Szívvel, szeretettel gratulálok!
Ilona

Locoen(szerző)2022. június 23. 10:21

@adamne: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Manyi!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 23. 10:20

@anci-ani: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Anci!

Mindig örömmel és meghatottan olvasom a te hozzászólásaidat is, Anci, amit nagyon szépen köszönök! Léleképítő és hitet erősítő sorok. Ez boldogságot okoz a számomra, de minden tisztább és igazabb, ami bennem van, az Tőlük való, így a dicsőség is csakis az Övék mindörökké! Igen, hiszen megíratott, hogy hitben járunk, nem látásban. És az is, hogy aki így tesz, az már a láthatatlanokra néz, nem arra, amit a fizikai szemével lát, hiszen az a test vágya, a világ igézése. Mindennek nyilvánosságra szükséges jönnie. Aki a világosban jár, az este nem botlik meg, és aki az igaz úton gyűjt Krisztussal, annak tettei a világosságra jönnek, míg aki a világ csűrébe takar, az a sötétségre megy. Elmondta Krisztus, hogy az örök élet az, hogy megismerjük az Atyát, és a Fiút, akit elküldött. Ha nem csak hallja valaki az Életnek Szavát, hanem azt boldogan és ingyen, állhatatosan és tűzzel meg is cselekszi, az örökké élni fog. Ez az egyetlen igaz élet, ami boldogsággal és szabadulással teli. Viszont amíg a testben élünk, addig folytonosak lesznek a kísértések, ezért szükséges folyamatosan imádkozni, mert elmondta az Örök Megváltó, hogy a lélek készen van, de a test még erőtlen. Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 23. 10:19

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

adamne2022. június 19. 17:08

Elismeréssel, nagy tisztelettel és szívvel gratulálok kedves Tamás.
Csodálatos alkotás.
Szeretettel, barátsággal: Manyi

anci-ani2022. június 14. 21:16

Nagyon tetszett tanulságos versed az igazságról, a hitről, amely nélkül az ember tévelyeg a világban és elveszik a gátak és árkok magányában... A segítség ott van ha a lélek tiszta és jó úton halad,
nem a bűnös árnyakat követi, a hazug, uszító, bűnös szavakat...
Nagy szívvel, elismeréssel olvastam remek tanulságos történeted!
Üdvözlettel:
Anci

Locoen(szerző)2022. június 9. 18:44

@Mikijozsa: Igazán nincs mit, magam köszönöm neked! Minden, amit tudok, ami igazabb és jobb van bennem, az mind az Ő érdemük. És örömmel adom ezt tovább, hiszen erre kaptam meg az elhívást, erre küldtek el, hogy megtörjem a ízes és laktató mannát, hogy más, aki lélekben éhezik, az is elteljen. Igaz nem tőlem, hanem azoktól, akikről magam is igyekszem bizonyságot tenni, mert minden dicsőség az Övék, Mennyen és Földön is mindörökké!

További áldásban gazdag mindennapokat kívánok az Ő kegyelmükkel!

Üdv.

Tamás

Mikijozsa2022. június 8. 18:25

@Locoen: köszi szépen

Locoen(szerző)2022. június 8. 13:08

@Mikijozsa: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Miklós!

Alássan és mindig megtisztelve köszönöm, hogy szabatosabban, bővebben kifejtve szólsz hozzá rendre verseimhez. Ez a világ megítéltetett, és a Tökéletes Gondviselő Édesapa óriási kegyelme és hosszútűrése az, amely okán még élhetünk. Annyiszor vétünk egy nap alatt is az Élet ellen, hogy sokszor valóban nem is tudom, hogy miként képesek megbocsájtani nekünk, de egyszerű és gyarló ember vagyok. Nem érthetem az Atya tökéletes tervét, hiszen elmondta, hogy az Ő útjai nem azok, mint a miénk, a Ő gondolatai mások, mint amelyek sokszor minket kínoznak és távolítanak el az Igazságtól. Két úrnak lehet csak szolgálni, de egyszerre mindig csak egynek. Az ember testbe süllyedt az édeni vétség pillanatában, és a saját elképzelései, önző akarnok mivolta okán formálta a világot, amely szintén gyarlóvá vált. Ezért írja a Biblia, hogy ne szeressétek a világot, sem azt, amik abban vannak. Vagy Krisztussal lélekbe arat valaki, vagy a világnak csűrébe tékozol. Úgy fogalmazta Pál apostol, hogy mindenki kivétel nélkül bűnös és érdem nélkül, hit által lesz igazzá. Egyetlen ember sem érdemli meg a kegyelmet a maga döntései, cselekedeti okán, csakis a kisdedek, akikről Krisztus is beszélt, igaz ő ezt szimbolikusan, lelki értelemben is mondta. De mégis, aki Hozzájuk kiált személyesen a benső szobájából, az megmenekülhet, mert ennyire szeretnek minket. Az ember jobb nem lesz, csak egyre messzebbre kerül a Teremtője kegyelmétől. Hogy meddig tűr még az Atya, azt nem lehet tudni. De akik Bennük járnak, azoknak nem ezen dolgoknak a tudása a feladatuk, hanem az, hogy ítélkezés nélkül, gyermeki lelkülettel világítsanak a sötétben. Mert még mindig óriási a hazugság, a képmutatás, és rengetegen csak hiszik, hogy ismerik Őket, bennük hisznek, de távol van Tőlük a szívük. Még a háború, a vérontás is egy szembesítő tükör az embernek, aki csak nem hajlandó belőle tanulni, persze kiemelve a kivételeket. Minden okkal, céllal történik az ember életében. Remekül írtad, mert az a lényeg, hogy ezt belássuk alázatosan, hogy mi semmit sem tudunk, sőt: semmit sem érünk Nélkülük! A tudás helyett azt szükséges hagyni, hogy az Ő akaratuk érvényesüljön. Igen, hiszen elmondta Krisztus is, hogy az ég és a föld ha el is múlnak az Ő szavai öröktől valók örökig. Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 8. 13:06

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:15

@Nichi-ya: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Niki!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:14

@111111: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Piroska!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:14

@B...yL...o: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves László!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:13

@1-9-7-0: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Anikó!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:13

@Golo: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Radmilla!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 5. 20:13

@VaradyEndre: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Endre!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Nichi-ya2022. június 4. 10:55

Nagyon szép, hittel írt, kifejező alkotás. Sok szeretettel, szívvel gratulálok.

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:39

@orok.szerelem55: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Margit!

Meghatva és örömmel teli köszönöm, hogy így érzel soraim iránt, de az övék minden dicsőség! Kevesen tudják, hogy az ima nem egy a nap bizonyos szakaszában elmantrázott szóismétlés-halmaz, hanem valójában aki cselekszi az Életnek Szavát, az folytonosan imában van. A kisded sem imádkozik, mégis a tetteivel folytonosan dicsőíti Őket, hiszen az Igazság cselekedet, nem pedig betű és szó.

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:38

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:35

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:35

@lorso: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Zsolt!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:34

@Zsuzsa0302: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Zsuzsa!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:34

@jocker: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Feri!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:32

@60afrod: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves Ildikó!

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 4. 09:32

@S.MikoAgnes: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Ágnes!

Meghatva és örömmel telin köszönöm, hogy így érzel, vélekedsz. Ahogyan Krisztus mondta, hogy mi vagyunk a világ sója, az, aki nem csak hallja az Életnek Szavát, hanem azt boldogan és ingyen meg is cselekszi. Hamarosan magam is betérek majd hozzád, addig szíves türelmedet kérem.

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

1111112022. június 3. 17:06

Szépen kidolgozott,elgondolkodtató a versed kedves Tamás,szeretettel,szívesen olvastalak. Piroska

Locoen(szerző)2022. június 2. 19:55

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Mikijozsa2022. június 2. 19:54

nem tudom, de már kong az üres emberi elképzelés, vajon visszatér -e a nép a szeretet igényére, nem tudom, hogy lehet mai világban háborút indítani másik nép ellen? nem tudok semmit - ez a sötétben járó világ szerintem hitellenes, Jézus szavai örökérvényűek --- Igazán elgondolkodtató versedhez, nagy szívvel gratulálok.
Üdvözlettel: Mikibá

Locoen(szerző)2022. június 2. 19:53

@biro.gizella: Igazán köszönöm a számomra sokat adó, lélekből fakadó hozzászólásodat, kedves Gizella!

Alássan és örömittasan köszönöm a méltatásodat, de az, hogy világolhatok, az Ő kegyelmüknek hála, Akiké az örök dicsőség Mennyen és Földön is!

Nagy öröm, amikor nálam üdvözölhetlek, és bármikor is térj be hozzám az ízes mannára a jövőt illetően, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 2. 19:52

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2022. június 2. 19:48

@szalay: Nagyon szépen köszönöm a meleg, léleképítő soraidat, kedves István!

Igazán megható és számomra sokat adó, hogy így érzel. Magam is ezt gondolom, hiszen erre kaptam Tőlük elhívást, hogy világoljak azon embertársaim előtt, akik még éheznek és szomjaznak lélekben. Mindenkinek ez lenne a feladata, hivatása, aki már találkozhatott az Ő lélekelevenítő kegyelmükkel.

Öröm és megtiszteltetés, amikor betérsz hozzám és érkezz bármikor is a jövőben, mindig szeretettel várlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. június 2. 19:45

@feri57: Köszönöm szépen a mindig érző és értő véleményezésedet, kedves Feri!

Mindig óriási öröm, ha betérsz hozzám, és a jövőben is mindig szeretettel látlak!

Sok sikert kívánok a továbbiakban, a Tökéletes Gondviselő Édesapa és a Dicsőséges Krisztus áldásával, hittel és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

B...yL...o2022. május 31. 18:00

Szép imádság, szívből gratulálok:
László

1-9-7-02022. május 31. 14:29

Kiváló kifejező versedhez szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó

Golo2022. május 31. 12:24

Szeretettel gratulálok.
Radmila 11.♥

VaradyEndre2022. május 30. 21:46

Remek és elgondolkodtató versedhez,nagy szívvel gratulálok.
Üdvözlettel:Endre

orok.szerelem552022. május 30. 18:45

Kedves Tamás, hittel írt, kiváló alkotásod valóban csodás ima is!
Szívből, elismeréssel, szertettel, tisztelettel gratulálok!
Margit

lorso2022. május 30. 16:22

Kiváló alkotásodhoz gratulálok.
Zsolt

Zsuzsa03022022. május 30. 14:27

Nagyon szép versedet szeretettel,
elismeréssel olvastam.
Gratulálok!
Szép napot kívánok:
Zsuzsa

jocker2022. május 30. 13:08

Remek és szé gondolkatokkal tartals eme versed!
Csak gratulálni tudok!
jocker/Kíber/Feri

60afrod2022. május 30. 12:07

Kedves Tamás!
Elismeréssel és nagy tisztelettel gratulálok szép versedhez!
Szeretettel:Ildikó

S.MikoAgnes2022. május 30. 11:28

""Én vagyok a jó pásztor", ki új életét ád annak, ki kéri.

Bizony mondom néktek, aki nem utánam jő, az sötétben jár."

Szeretet soraid beépítettem lelkembe , kedves Tamás!!!
Szeretettel, szívet adván búcsúzom a következő "találkozásunkig":
Ági

biro.gizella2022. május 30. 10:42

" Bizony mondom néktek, aki nem utánam jő, az sötétben jár."

Versed lámpás a sötétben, kedves Tamás!
Szeretettel, tisztelettel: Gizella

szalay2022. május 30. 10:24

kedves Tamás,versed szükséges világosság sötét világunkban,
üdvözlettel István (3)

feri572022. május 30. 10:15

Kiváló, szép alkotás Tamás.
Szívvel gratulálok.
Feri

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom