Szerző

Molnár Szabolcs (soulszabolcs)

Életkor: 26 év
Népszerűség: 7 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 61 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2023. január 4.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers utánközlése vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Molnár Szabolcs (soulszabolcs)

Karoló évidő

Tavasz

Új holdszirom lófrál a poros bibék között,
a hajnali nedv kehelybe csöpörög.
Pörgőszárnyú csíkosok langyos kávét szürcsölnek,
ami megélénkíti a reggeli szeleket.
Puha, nedves föld ásít a kertek között,
s árnyék lapul a fénytől mindenütt.
Nyalka bimbók ágyat bontanak,
színek között nyurga illat, gondolat.
Már csak néhány kémény köhög,
a még pezsgés nélküli, álmokkal alvadt
vérnek nyöszörög,
de a mező-erdő vadjai
lángszárnyat bontottak,
s suhannak szüntelen,
akár az esztelen.
De a fodros levelek a ravatal madarát
a régi tetőkre csalják,
majd zászló szárnyát valahol ráborítja.
A szenvedés a fényvetülés súlyos
kéregkeresztje,
ami elkorhadva bomlik puha bőr felett,
és termékeny életed ad, ha leveted.
Alkonyi udvaron napot nyugtató fütty kering
ember és rigó között,
bódítja a pezsgő fény.
Mély szusszal nyúlik fel a hold keze,
a világot nyugtatva
álomsipkát hullajt
a szemekre.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Aphrodite772023. január 4. 13:02

Ezt imádtam javítani. Gratulálok. Szuper jó képed vannak, oly egyedi és kivételes a stílusod, ami gyönyörködtet. Köszönöm az élményt. 💖

feri572023. január 4. 12:43

Remek szép alkotás Szabolcs.
Szívvel gratulálok.
Feri

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom