Szerző
Ross Satyr

Ross Satyr

Népszerűség: 260 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1794 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2010. április 12.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers nonprofit céllal, a szerző és a Poet.hu megjelölésével szabadon átdolgozható.

Címkék
Kedvencnek jelölték (22)

Ross Satyr

Shakespeare-limerickek (1)

"Országom egy lóra cseréltem,
megmentett szélvészgyors heréltem.
Hatalmam átadom,
púp lett a hátamon;
örülök, hogy ezt is megéltem."

A gyorshír bejárja Veronát:
gyászában Rómeó a saját
szívébe metsz nagyot,
arája tetszhalott,
gyomrából mossák a Veronált.

A mai éjjel a legkurtább,
színházat játszik egy megtűrt stáb.
Röpködnek a boldog
tündérek, koboldok...
Sajnos, a finálét el... szúrták.

A három hercegnő agg atyja
világszép lányait faggatja.
Aki rosszul voksolt,
nem eszik meg sok sót,
motyóját össze is rakhatja.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


feri572021. szeptember 6. 13:51

Remek humoros művészien megformált kitűnő alkotás, tetszik.
Szívvel.
Feri

Ross(szerző)2010. május 6. 16:38

Kedves Zsolt, ez egy gyermekbarát portál. :) A kézirat más igét tartalmaz, nem egyedül ezen szöveg esetén. Több beküldött versnek is létezik nálam ''felnőtt'' verziója, vagy az itt közölt részletből kihagyott szakasza.

szimix2010. május 6. 16:29

Szúrták, mi?! Tcha...

Ross(szerző)2010. április 26. 13:49

Kedves Péter, köszönöm a látogatásodat! Értően tetted a hangsúlyt a kulcsszavakra: két lábbal a földön, realitás, humor. Te még a gyöngyszem szót is használtad; ez annyiban helytálló, hogy az igazgyöngy kezdeménye is valami kis oda nem illő darabka, amely a kagyló belsejét irritálja. A saját termékeimet igyekszem azért úgy elhelyezni, hogy túlságosan mélyre ne kelljen értük lemerülni.

Peetkiller2010. április 26. 13:20

Ez a stílus nagyon átjött nekem is, régen nem írtam hasonlót. A maga stílusában ez is igazi művészet, nem is akármilyen. Mivel magam is igyexem két lábbal a földön járni, ezért tényleg jól esett, hogy vannak az írók között is, akik a realitás talaján maradva a humor eme gyöngyszemeivel segítenek átlépni a mindennapok bajait... köszönöm.

Ross(szerző)2010. április 19. 16:39

Sziszy, valóban igyekszem hűűű maradni. A mosolyodhoz is. :)

AmorousGirl2010. április 19. 16:32

Hűűű :)))))

M.Katalin2010. április 19. 15:07

Kedves Ross-Satyr!
Tényleg rohanok,mert a könyvelés nem várhat,viszont kíváncsian várom,kedves druszám pellengérre tételét.Amúgy,meg,ha segít az önkritika,makrancos vagyok és konok,nehezen viselem a számomra elfogadhatatlan tényeket,persze,csak akkor,ha nem meggyőző erejű!Örülök,hogy ismerhetlek,s őszinte véleményeid miatt,akár ''mert megzaboláztál,mint egy konok kancát''Engedékeny és simulékony leszek,bármit is írj ezek után!
Tisztelettel:Kati

Ross(szerző)2010. április 19. 14:47

Kedves Katalin, a véleményed nagyon jól esett, köszönöm. Amúgy jövendőmondó is vagy? Magamat hazudtolnám meg, ha elmulasztottam volna makrancos druszád viselt dolgainak megemlítését, és néhány napon belül ez közhírré is tétetik ugyanezen hasábokon. Gyere hát máskor is!

M.Katalin2010. április 19. 14:36

Kedves Ross-Satyr!
Végigolvastam,mind a tíz feltett versedet,és lenyűgöztél,mind a mondanivalóval,mind a versek ritmusával.Idő hiányában összegeztem a véleményem,hiszen a verseimre adott válaszaidra reagáltam.Kiemelve számomra fontos beismerésed,hogy a ''legkedvesebb női nevet viselem'',hát hol marad A Makrancos hölgy átirata,ha ezt lehet még humorosabbá tenni?Ígérem,jövök és minden versedre válaszolok.
Szeretettel:Kati

Ross(szerző)2010. április 19. 09:20

Kedves Katalin (részrehajlásomat beismerem, de a számomra legkedvesebb női nevet viseled), köszönöm a figyelmedet, és jól esik, hogy fogékony vagy erre a fajta humorra. Szerintem mind az írásjelek használatára, mind a rímfaragásra vannak nálam sokkal érdemesebb források. Ha megint kedved van egy kicsit elmosolyodni, mindig szívesen látlak.

M.Katalin2010. április 19. 08:16

Kedves Ross-Satyr!
Kíváncsiságom hajtott ide,versemre írt hozzászólásod miatt.Nem bántam meg,hisz nagyszerű verset olvastam.A rímfaragást,bizony lehet tanulni tőled,no és az írásjelek használatát.Tetszik a humorod,nagyon jól szórakoztam.Mindenképp kiérdemelted a figyelmem,és a szívem!
Üdvözlettel:Kati

Ross(szerző)2010. április 19. 07:17

Üdvözöllek és köszönöm, Fruzsina! Kár, hogy a kacagás szinonimáinak felorolását olyan korán félbeszakítottad... :) De hát a komment-ablak terjedelme is véges.

zsomcike2010. április 19. 05:26

Nagyon jókat kacagtam, ''vihogtam, viháncoltam'' köszönöm a derűs perceket! Fruzsina

Ross(szerző)2010. április 18. 12:48

Jó lépés volt, Noémi; gondolom, talán a visszatért tavasz és napsütés miatt kívántál derűlátóbb szövegeket olvasni. Érezd jól Magadat, minden egyes mosolyodat külön köszönöm!

napmadar2010. április 18. 12:42

:)) Tudatosan léptem a humorról szóló versekhez, s molyosogva olvastam soraid!:))) Végre nem csak szomorúságról szóló versek!:))

napmadar

Ross(szerző)2010. április 16. 18:43

Csaba, a rímekhez való vonzódásodat nem is kellett volna külön említened, azonnal kitűnik a saját verseidből. Ez kölcsönössé teszi az érdeklődést, kíváncsian várom a további szövegeidet. Ami pedig a tartalmat illeti, azért bizony a jó Sexpír Vilijamot illeti a dícséret (amint azt Cseh Tamás dalolta hajdanán). Hadd merjem remélni, hogy legközelebb már szándékosan hoz erre az utad.

Farkasszellem2010. április 16. 18:28

De jó, hogy erre tévedtem. Gratulálok versedhez, nekem nagyon tetszik és jót mosolyogtam rajta. Odavagyok a rímekért, most már külön a te rímeidért is. No, meg nálad ez ötletes tartalommal is vegyül. Ez a kettő így együtt nálam abszolút sikert aratott. :)

Ross(szerző)2010. április 14. 20:57

... És bocsánat, Etka, előzőleg elsiklottam az ''ismét'' szavad fölött. Köszönöm, hogy ezek szerint jártál nálam a blogban is - és akkor Te már előnyben vagy, mert sejtheted, mi következik.

Ross(szerző)2010. április 14. 20:41

Kedves Etka, a reagálásod is egyre inkább megerősíti, hogy az ilyenfajta kísérletek nem egy szűk rétegben, hanem számos látogatóban elevenítenek fel ismerős emlékeket. Ez a fajta visszajelzés nagyon pozitív és biztató! :)

Etka2010. április 14. 20:28

:))
élvezettel olvastam ismét ...

Ross(szerző)2010. április 14. 20:19

Köszönöm, Marianna. Tudod, tipikusan ez történik, ha William és én összefogunk (elnézést, öreg harcos). :-)

mezeimarianna2010. április 14. 19:21

:)))Megmosolyogtattál...

Ross(szerző)2010. április 14. 09:56

Üdvözöllek, István! Költői kérdésedre, hogy jó helyen jársz-e, csak önmagad adhatsz választ. Csak kérlek, ne túlozd el ezeknek a kísérleti szövegeknek a jelentőségét: terveim szerint csak ujjgyakorlatok későbbi, valóban súlyosabbnak szánt közlésekhez. Természetesen megtisztelő, hogy a tetszésedet elnyerték.

Az pedig, hogy egészen biztosan nem vagy ''messze az igazán jó verseléstől'', nemcsak az itt közölt műveidből, de abból az odafigyelő gondosságból is látszik, ahogyan részletezed mások alkotásait. Megtisztelő baráti látogatásodat továbbra is igyekszem kiérdemelni.

Vallejo2010. április 14. 09:34

Bocsánat, jó helyen járok? Ez már Satyria, vagy másik földrész?- kérdezte a vakond!

Légy üdvözölve Ross!
Két okból látogatok hozzád szívesen. Az első, hogy imádok csemegézni a verseiden, igazi hamisítatlan szatírák remekművé formálva. A másik ok, hogy látni akarom milyen messze vagyok az igazán jó verseléstől.
Összefoglalva: Ismét élvezetes mű került ki a kezed alól, irigylésre méltó alkotás. Elvittem!!!!
Baráti üdvözlettel: Vallejo

Ui.:Megjegyezném csak a plágium gyanújának elkerülése végett, hogy jönni fog egy versem (valamikor később) melyben a Veronál szerepel.
Csak nem gondolnátok, hogy én................:-))

Ross(szerző)2010. április 13. 15:38

Sanzsan, ezt lenyűgözően összehoztad! :) Ez a rejtett összefüggés el is kerülte a figyelmemet. Hogy színt is valljak, nekem - minő meglepetés - inkább a vígjátékok között van a kedvencem, talán a ''Lóvátett lovagok.''

Sanzsan2010. április 13. 14:55

Ross-kedvünk tele... Be...ok! Akarom mondani: szuper!!! Ricsi a kedvenc!!! :D

Ross(szerző)2010. április 13. 11:55

Köszönöm a kedves hozzászólásaitokat. Tartottam attól, hogy a téma nem minden itteni látogatóban talál visszhangra, de eddig kellemesen csalódtam.

Sanyi: A formára mindig igyekszem ügyelni, belátom, olykor akár a tartalom láthatja kárát. Ás talán egy meglepően odarakott rím maga is egyfajta humorforrás - ebben van kit követnem.

Kinga: :) A már várt - mégis mindig újra meglepő - szellemes reagálás! Örülök, ha a szöveg inspirál, mert a szerző konspirál és tesz még egy fordulatot a spirál.

Kicsikinga2010. április 13. 11:15

Jaj!!!!!!!!! :)))))

A '' Veronáli szerelmesek,és így tovább...'' Jaj!
Tudtam, hogy felkészülhetek a nagy nevetésre, de ez a Veronál, most nem szedál, hanem stimulál, és inspirál!

kormanyossanyi2010. április 13. 10:27

Tetszenek a rímeid...és a humorod is... Gratulálok!

Ross(szerző)2010. április 12. 22:02

Kedves sunil, nagy ínyenc lehetsz! :) A napot kakaóscsigával kezded, és A Vacsorád idején sem hiányozhat, ahogyan írod, a ''kedvgerjesztő''. Egészségedre a kortyolgatást, remélem, fejfájást nem okoz, múló mámort is alig. A tantervi javaslatod is megfontolandó! :)

sunil2010. április 12. 21:23

Hát bizony nem könnyű '' műfajt '' választottál kedves Ross-Satyr. De az biztos, hogy ha az iskolákban ilyen '' szinopszist '' kapnának például Shakespeare műveihez a diákok, többen és jobban igyekeznének megismerni a drámáit is.
Komolyhoz, vidámhoz, egyformán jól illő, igazi '' kedvgerjesztő '', aperitif a versed.
Jól esik kortyolgatni.-:)
Szeretettel:sunil

Ross(szerző)2010. április 12. 21:09

Köszönet a szakértő hozzászólásokért.

aldebaran: Ezt a versformát nemrég fedeztem fel, és itt - noha a több mint harmincezer mű közül természetesen csak néhány százat tudtam csak megnézni - még nem találkoztam ilyennel. Elég nagy kihívás, de hát attól szép...

the_fool: Most már nemcsak gyanítom, de biztos vagyok benne, hogy különös érzéked van a talán kicsit meglepő rímelés iránt. Nagy elégtétel, ha veszik a lapot. :)

Éva: Tudom, mire gondolsz: Shakespeare természetesen mindig nagyon aktuális. :) A szövegek itteni megjelenésének időzítését felsőbb hatalmak döntik el...

Hevocka2010. április 12. 20:36

''Aki rosszul voksolt,
nem eszik meg sok sót,''

Hát, ez most nagyon aktuális, de :-))

the_fool2010. április 12. 20:22

Remek, sűrített, humoros összefoglalója négy Shakespeare drámának. A Veronál... :)))

aldebaran2010. április 12. 20:16

Csak ámulok... :))

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom