Szerző
Fischer György Richárd

Fischer György Richárd

Életkor: 47 év
Népszerűség: 40 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 232 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2012. augusztus 6.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Fischer György Richárd

Mentális földmunka

Beásta magát az agyamba mélyen
egy pokolból felszédült, szomorú gondolat.
Markában fájdalom a nyél, azon igazság az él,
megkönnyíti munkáját a szivacsos anyag.
Pedig jól indult a nap úgy tíz óra tájban.
Eltaszított múzsám békülésre hajlott,
szinte éreztem, hogy enyhén sós a csókja.
A hétvégén tán újra veled alszom, mondta,
ha nem játszod tovább a hallgatag majmot.
Aztán mégsem bújt elő a szó, behunyt szemmel
vártam, mikor zsibbad el fülemre szorított kezem.
Parkettán fekvő testem kiállítási tárgy,
múzeumbogarakat várok ingyen ebédre.
A ritkuló levegőt mind gyorsabban szedem,
de nem nyitok már ablakot ennyi kis időre.
A szomorú gondolat vidáman hegedül,
szivarja füstjétől szédült az oximoron.
Úgy vagyok most is, mint voltam, egyedül,
s hogy "Máshol sem jobb", többé nem dalolom.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Earl(szerző)2012. augusztus 6. 19:13

Nagyon köszönöm!

Kicsikinga2012. augusztus 6. 17:25

Kiváló verset írtál!

Earl(szerző)2012. augusztus 6. 10:03

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Pusszantás

Törölt tag2012. augusztus 6. 09:03

Törölt hozzászólás.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom